Головна » 2013 » Грудень » 04

Священики йдуть на мітинги, аби не допустити насильства

Священики йдуть на мітинги, аби не допустити насильства

Багато священиків ідуть на мітинги, щоб спрямувати акції у мирне русло та не допустити насильства. 


Про це сказав голова інформаційного управління УПЦ КП єпископ Євстратій у коментарі Укрінформу. 

"Від початку мітингів багато священиків також беруть у них участь, висловлюють громадянську позицію. Та все ж основним для них є духовна підтримка населення. Священики хочуть спрямувати акції у мирне русло та не допустити насильницьких дій з обох сторін", - наголосив єпископ. 
04.12.2013

Мінфін забезпечує стабільність держфінансів

Мінфін забезпечує стабільність держфінансів

Міністерство фінансів України забезпечує стабільність системи державних фінансів. 


Про це заявив міністр фінансів Юрій Колобов в ефірі парламентського телеканалу «Рада». 

"Україна виконує в повному обсязі усі свої боргові зобов'язання. Усі служби і профільні підрозділи міністерства наразі працюють у нормальному режимі та забезпечують стабільність системи державних фінансів", - підкреслив голова Мінфіну. 
04.12.2013

Люди з особливими потребами - не обмежені у можливостях

Люди з особливими потребами - не обмежені у можливостях

03 грудня 2013 року у м. Вишгороді з нагоди Міжнародного дня інвалідів відбулось засідання «круглого столу». 


Участь у заході взяли керівники Вишгородської райдержадміністрації, районної та Вишгородської міської ради, працівники управління соціального захисту населення райдержадміністрації, управління Пенсійного фонду України у Вишгородському районі, Вишгородського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), Вишгородського районного центру первинної медико-санітарної допомоги, члени районної організації Товариства Червоного Хреста, ветеранської організації, громадяни з обмеженими функціональними можливос ... Читати далі »

04.12.2013

Объединение может стать основой будущего нашей страны

Объединение может стать основой будущего нашей страны

Внимательно наблюдая вместе со всем украинским народом за крайне тревожной и нестабильной ситуацией, происходящей в столице нашего государства городе-герое Киеве, Киевская областная организация ветеранов Украины, насчитывающая более 4 тысяч человек, считает необходимым заявить обеспокоенность в связи с усилением социального напряжения в нашей столице и других городах Украины. 


Мы глубоко убеждены, что только европейский выбор народа нашего государства и возможность приблизиться к европейским ценностям и свободам может стать основой будущего развития Украины. Мы уважаем и разде ... Читати далі »

04.12.2013

«В уряді буде проведено рішучі кадрові зміни»

«В уряді буде проведено рішучі кадрові зміни»

— Шановні народні депутати! Глибоко шановний народ України! В цю складну хвилину я звертаюся до вас і прошу залу послухати мене. Дорогі мої колеги! Передусім від імені уряду я хочу принести вибачення за дії наших правоохоронних органів на Майдані. І Президент, і уряд глибоко шкодують про те, що це відбулося. 


Я вам гарантую, що вже зараз проводиться ретельне розслідування з врахуванням відеофіксації, з врахуванням показів свідків, і всі, хто винен у застосуванні сили, понесуть за це відповідальність. Протягом останніх днів правоохоронні органи не застосовували силових методів для того, щоб утримувати порядок. 
04.12.2013

Доходи бюджету зросли до майже 309 мільярдів

Доходи бюджету зросли до майже 309 мільярдів

До загального та спеціального фондів Державного бюджету України за січень-листопад 2013 року надійшло 308,7 млрд гривень. Про це повідомляє Держказначейство. 


До загального фонду надійшло 266,4 млрд грн, що на 7,2 млрд грн або на 2,8% більше за відповідний показник 2012 року. 

До спецфонду надійшло 42,3 млрд грн (із урахуванням власних надходжень бюджетних установ та субвенцій з місцевого бюджету). 

< ... Читати далі »

04.12.2013

Shell у пошуках газу почала гідророзриви на Харківщині

Shell у пошуках газу почала гідророзриви на Харківщині

Нафтогазова компанія Shell почала гідравлічні розриви пласта на пошуковій свердловині «Біляївська-400» у Харківської області. Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в прес-службі компанії. 


«Компанія Shell почала гідравлічний розрив пласта на своїй єдиній на сьогодні пошуковій свердловині в Первомайському районі Харківської області. Інформація про наявність газу та в якому обсязі він може надходити в свердловину, стане відомою не раніше лютого 2014 року», - зазначили у компанії. 

Свердловину бурили із жовтня минулого по жовтень п ... Читати далі »

04.12.2013

Цей день в історії. 4 грудня

Цей день в історії. 4 грудня

Православне свято Введення в храм Пресвятої Богородиці. Третя Пречиста. У народі існувала ще й інша назва цього свята – Видення. 


Наші пращури вважали, що в цей день Бог відпускає праведні душі подивитися на своє тіло, а тому свято й називали «Виденням». На Закарпатті на третю Пречисту ніхто не ходив у гості. Якщо помічали, що до хати йшов односелець, то намагались примкнути двері. Особливо боялися жіночих навідин, бо вірили, що «обов’язково принесуть нещастя». Існує чимало прислів’їв та прикмет, пов’язаних з цим грудневим святом. «Як на Введення буде вода, то вліті буде молоко», «Як Введення мостить мостки, а Микола (19 грудня) забиває г ... Читати далі »

04.12.2013

Віктор Янукович побував на китайському авіазаводі

Віктор Янукович побував на китайському авіазаводі

Президент України Віктор Янукович ознайомився з роботою однієї з провідних авіабудівних компаній Китаю - Сіаньської авіаційної індустріальної корпорації "AVIC". Про це повідомляє прес-служба глави держави. 


"Віктор Янукович відвідав музей корпорації, де ознайомився з історією та структурою підприємства. Глава держави також оглянув цех з виробництва авіаційних компонентів", - йдеться в повідомленні. 

Варто зазначити, що саме "AVIC" зараз здійснює масштабний проект зі створення великого трансп ... Читати далі »

04.12.2013

Арбитр в разрешении политического кризиса

Арбитр в разрешении политического кризиса

Окопная война оппозиции с властью не идет на пользу экономике.


Ситуацию, когда Кабмин остался в своем прежнем статусе, а люди не ушли с улиц, можно охарактеризовать как «ничья». 

Безусловно, будет иметь место затягивание протестов, их локализация. Такой вариант окопной войны выгоден власти, поскольку в этот период она сохраняет статус-кво. Единственный ресурс оппозиции – это люди на улицах, которые устают, разочаровываются, не видят результатов протестов. 
04.12.2013

Офисные баррикады VS «Евромайдан»

Офисные баррикады VS «Евромайдан»

Татьяна Ревуцкая – о влиянии революции на средний бизнес.


Я хорошо помню Майдан 2004 года. Это было первое серьезное испытание для моего, тогда еще малого бизнеса в сфере международной логистики. У меня на балансе находились приобретенные в лизинг грузовые автомобили, за которые я ежемесячно платила в валюте зарубежной компании – представителю производителя грузовиков. 

Согласно действующей инструкции, разрешение на проведение валютного платежа оформлялось в налоговой милиции. Я помню, как я не м ... Читати далі »

04.12.2013

Не булыжник, а гаджет

Не булыжник, а гаджет

Новое оружие в руках протестуючих. 


В XV-XIV вв. до нашей эры в конце бронзового века власть опиралась на военную аристократию, снабженную оружием из сплава меди. Выплавка мечей и копий была не столько трудным технологическим процессом, сколько ограничивалась запасами олова, которое использовалось при производстве. Через контроль источников олова царь контролировал распространение оружия. 

Ситуация стала меняться с возникновением технологии выплавки железа из железняка. Процесс производства ... Читати далі »

04.12.2013

Почему провалилась отставка Кабмина

Почему провалилась отставка Кабмина

Хронология голосования в парламенте и прогнозы дальнейшего развития событий. 


Парламенту не удалось отправить в отставку правительство Николая Азарова. Проект постановления №3692, зарегистрированный лидерами оппозиционных фракций,поддержало 186 депутатов при 226 необходимых. 

Нельзя сказать, что оппозиционеры не приложили усилий для того, чтобы перед голосованием склонить на свою сторону колеблющихся – к таковым до последнего относили фракцию Коммунистической партии и группу депутатов в Парт ... Читати далі »

04.12.2013

У Верховній Раді проведуть круглий стіл

У Верховній Раді проведуть круглий стіл

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак заявив, що планує організувати в середу, 4 грудня, в парламенті круглий стіл за участю провладних і опозиційних фракцій та громадських організацій. 


Про це, як повідомляє УНН, Рибак заявив в ефірі одного з українських телеканалів. 

"Я гарантую, що у Верховній Раді може бути організований круглий стіл. Його учасники - опозиційні фракції, громадські організації, які покликали людей на Майдан, представники більшості", - сказав спікер ВР, зазначивши, ... Читати далі »

04.12.2013

Україна зацікавлена в співробітництві з Китаєм

Україна зацікавлена в співробітництві з Китаєм

Україна зацікавлена у розвитку ефективного міжрегіонального співробітництва з Китаєм, заявив президент України Віктор Янукович сьогодні, 4 грудня, під час зустрічі в місті Сіань з губернатором китайської провінції Шеньсі Лоу Ціньцзяном. 

 
"Ми дуже багато уваги приділяємо міжрегіональному співробітництву і вважаємо, що саме воно створює механізми, які дуже швидко вирішують питання торговельно-економічних відносин. І саме у міжрегіонального співробітництва завжди є глибокий гуманітарний аспект, така взаємодія зближує народи", - сказав президент. Він зазначив, що актуальними питаннями для обговорення є шляхи взаємодії рег ... Читати далі »

Заарештувано дев'ятьох "організаторів" заворушень у Києві

Заарештувано дев'ятьох

Увечері 3 листопада Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення взяти під арешт всіх дев'ятьох активістів, затриманих під час зіткнень у центрі Києва 1 грудня. 


Всі дев'ятеро проведуть у в'язниці по два місяці. 

Як повідомили в прокуратурі, рішення винесено за ст. 294 Кримінального кодексу (масові заворушення). Зазначимо, дана стаття передбачає покарання до восьми років позбавлення волі. Як повідомляє УНІАН з посиланням на ефір Громадське ТБ, суд вирішив залишити під вартою на час слід ... Читати далі »

04.12.2013

Генсек Ради Європи відправився в Україну «знімати напругу»

Генсек Ради Європи відправився в Україну «знімати напругу»

Генеральний секретар Ради Європи Торбьорн Яглан заявив, що відправляється в Київ, щоб налагодити діалог для зниження напруги в Україні. 


Як повідомили журналістам в Раді Європи, запропонована допомога генсека РЄ отримала позитивну відповідь всіх зацікавлених сторін. "Мета візиту - зняти напругу і розглянути можливості для діалогу", - зазначили в Раді Європи. 

Очікується, що в ході візиту, який відбудеться 4 грудня, Ягланд зустрінеться з прем'єр-міністром Миколою Азаровим, міністром закордонн ... Читати далі »

04.12.2013

УГКЦ просить мітингувальників не відповідати злом на зло

УГКЦ просить мітингувальників не відповідати злом на зло

Керівництво УГКЦ звернулося до учасників мітингів та акцій напідтримку євроінтеграції не відповідати злом на зло та не допускати ескалації конфлікту. 


Про це сказав керівник департаменту інформації УГКЦ протоієрей Ігор Яців у коментарі Укрінформу. 

"Керівництво УГКЦ просить не допустити ще більшої ескалації насильства, що може призвести до трагічних наслідків. 

04.12.2013

Захоплення адмінбудівель - це протест на грані фолу

Захоплення адмінбудівель - це протест на грані фолу

Така форма протестів, як захоплення адмінбудівель і перешкоджання діяльності влади, є незаконною і неефективною. 


Про це у коментарі кореспондентові Укрінформу заявив голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко. 

"Ясно, що це все (захоплення адмібудівель. - Ред.) на грані фолу і з точки зору закону, і з точки зору ефективності. Але треба бути в гущі цих подій, ... Читати далі »

04.12.2013

Влада вдасться до довготривалої позиційної тактики

Влада вдасться до довготривалої позиційної тактики

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що зараз влада, найімовірніше, вдасться до позиційної тактики, яка триватиме аж до президентських виборів у 2015 році. 


Про це він сказав під час засідання "круглого столу" в Укрінформі. 

"Влада, очевидно, вважає так: що сьогодні потрібно уряд втримати, тримати оборону, тримати позиції, відтягувати час і переводити гру в позиційну війну", - сказав еквперт. 
... Читати далі »

04.12.2013

Покарання винних у розгоні мітингу

Покарання винних у розгоні мітингу

Термінове вирішення питання щодо встановлення та покарання винуватців силового розгону мітингу на майдані Незалежності може стати першим кроком для відновлення довіри суспільства до влади. 


Таку думку висловив політолог Володимир Цибулько під час засідання "круглого столу" в Укрінформі у вівторок. 

"Для влади є питання морального фактора. Після таких моральних втрат із Майданом є великий ступінь недовіри. І повернути цю довіру можна тільки в першу чергу розв'язанням питання з винуватцями поб ... Читати далі »

04.12.2013

Президент зустрівся з головою провінції Шеньсі

Президент зустрівся з головою провінції Шеньсі

У м.Сіань відбулася зустріч Президента України Віктора Януковича з Головою народного уряду провінції Шеньсі Лоу Ціньцзянем. 


«Думаю, що в ході сьогоднішньої зустрічі ми обговоримо шляхи співпраці, виходячи із структури економіки вашої провінції», - сказав Віктор Янукович на початку зустрічі. 

За його словами, для України цікавий досвід Китаю в питаннях розвитку IT-технологій, авіабудування, нафтогазової галузі. Глава держави зазначив, що значний прогрес, який демонструє китайська економіка, досягнутий завдяки лібералізації умов ведення ... Читати далі »

04.12.2013

У Одесі депутати активно йдуть із фракції «Родина»

У Одесі депутати активно йдуть із фракції «Родина»

Депутати Одеської облради від партії «Родина», якою до недавнього часу керував Ігор Марков, що перебуває під арештом, активно залишають свою фракцію. 


Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в прес-службі облради. «Фракцію залишив Микола Карпенко, написавши відповідну заяву», - сказала прес- секретар облради Наталія Ковальчук. Карпенко обіймає посаду заступника керівника Держрибагентства. Таким чином, у фракції залишилося 2 депутати. 

Один із них - лідер обласної організації Костянтин Г ... Читати далі »

04.12.2013

Сьома щорічна регіональна конференція

Сьома щорічна регіональна конференція

7 – 8 листопада 2013 року у Національному агентстві України з питань державної служби проходила Сьома щорічна регіональна конференція з питань інституційної розбудови. Конференція відбувалася за підтримки Робочої групи «Реформування державного управління» тематичної платформи № 1 «Демократія, належне врядування та стабільність» в рамках ініціативи Європейського Союзу «Східне партнерство». 


Конференцію відкрили перший заступник Голови Нацдержслужби України Юлія КОВАЛЕВСЬКА, перший віце-президент Національної академії державного управління при Президентові України Костянтин ВАЩЕНКО, директор Департаменту Європейського Союзу Міністерства зак ... Читати далі »

04.12.2013