Головна » 2019 » Травень » 30 » «Штучна нирка» рятує життя
18:11
«Штучна нирка» рятує життя

На базі КЗ «Вишгородська ЦРЛ» у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії (завідуючий відділенням С. Крилов) 25 травня проведено перший успішний гемодіаліз на апараті «Amplya» італійського виробництва. 
Це мультитерапевтичне медичне обладнання, метод еферентної терапії та екстракорпоральної детоксикації стали можливими завдяки злагодженій роботі народного депутата України Ярослава Москаленка, заступника голови Київської облдержадміністрації А.Арешкович та керівництва КЗ «Вишгородська ЦРЛ». Обладнання забезпечить надання спеціалізованої медичної допомоги пацієнтам з нирковою недостатністю. Це апарат, який проводить діаліз очищення крові без системи водоочистки, абсолютно автономний. На рівні області ініціював закупівлю чотирьох надсучасних апаратів, які використовуються при гострих станах, головний позаштатний токсиколог м. Києва  Сергій Недашківський.
Перші чотири надсучасні апарати були закуплені та розподілені в Білоцерківську міську лікарню №2, Броварську і Вишгородську центральні районні лікарні та Київську обласну клінічну лікарню №1, яка надає третинний рівень медичної допомоги. Лікарні були обрані таким чином, аби максимально охопити всю область.
У Вишгородській центральній районній лікарні перебували пацієнти з отруєнням та гострою нирковою недостатністю, які потребували сучасної медичної допомоги із детоксикації організму та підтримці життєво важливих функцій. Цим двом пацієнтам і було проведено гемодіаліз на апараті «штучна нирка» за участі співробітників кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМАПО імені П.Л. Шупика, які консультують та лікують хворих нашого закладу (завідуючий кафедрою, професор, доктор медичних наук О.А. Лоскутов, професор, доктор медичних наук О.А. Галушко, доцент, кандидат медичних наук  С.М.  Недашківський).

Інф. Вишгородської районної ради

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 1157 | Додав: slovo
comments powered by Disqus