Головна » 2013 » Грудень » 4 » Священики йдуть на мітинги, аби не допустити насильства
18:25
Священики йдуть на мітинги, аби не допустити насильства
Багато священиків ідуть на мітинги, щоб спрямувати акції у мирне русло та не допустити насильства. 

Про це сказав голова інформаційного управління УПЦ КП єпископ Євстратій у коментарі Укрінформу. 

"Від початку мітингів багато священиків також беруть у них участь, висловлюють громадянську позицію. Та все ж основним для них є духовна підтримка населення. Священики хочуть спрямувати акції у мирне русло та не допустити насильницьких дій з обох сторін", - наголосив єпископ. 

Водночас він зазначив, що Київський Патріархат неодноразово звертався до представників влади із проханням забезпечити право громадян мирно висловлювати свою позицію, а також до учасників акції - поводитися мирно та не вдаватися до насильства. 

У цьому контексті єпископ Євстратій нагадав про оприлюднене цієї суботи звернення Патріарха Київського і всієї Руси- України Філарета. "Як церква ми морально засуджуємо жорстоке застосування сили до мирних громадян, яке сталося у ніч на 30 листопада на столичному Майдані Незалежності. Також ми закликаємо всіх - особливо міліцію, але також і учасників громадських акцій, не допустити подальшого примноження насильства", - процитував звернення Патріарха єпископ. 

Відповідаючи на запитання, яку допомогу церква надає мітингувальникам, єпископ зазначив, що окрім духовної підтримки, постійно відкритий Михайлівський собор, де можна отримати медичну допомогу, харчування та переночувати.
Переглядів: 375 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus