Головна » 2013 » Грудень » 4 » Покарання винних у розгоні мітингу
13:13
Покарання винних у розгоні мітингу
Термінове вирішення питання щодо встановлення та покарання винуватців силового розгону мітингу на майдані Незалежності може стати першим кроком для відновлення довіри суспільства до влади. 

Таку думку висловив політолог Володимир Цибулько під час засідання "круглого столу" в Укрінформі у вівторок. 

"Для влади є питання морального фактора. Після таких моральних втрат із Майданом є великий ступінь недовіри. І повернути цю довіру можна тільки в першу чергу розв'язанням питання з винуватцями побиття дітей на Майдані. Це може стати першою сходинкою до повернення якоїсь довіри до того чи іншого інституту влади, в першу чергу - до інституту Президента", - підкреслив Цибулько. 

Водночас він зазначив, що "для погашення конфліктності" зараз необхідно реформувати силові структури, зокрема, прийняти три закони: про прокуратуру, СБУ та поліцію. "Насправді силовики в Україні стали великою автономією, яка живе за своїми принципами. І в нас є хороший пас з Євросоюзу - пас з вимогою реформи законодавства про прокуратуру, що незавершена", - сказав політолог. 

При цьому він уточнив, що "силовиків не можна реформувати окремо, це має бути комплекс заходів, і ці три закони необхідні швидко". "Базовим має бути закон про прокуратуру. Відштовхуючись від закону про прокуратуру і статусу прокуратури, відповідно і наступних силовиків можна реформувати", - зазначив Цибулько.
Переглядів: 418 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus