Головна » 2013 » Грудень » 4 » Президент зустрівся з головою провінції Шеньсі
13:09
Президент зустрівся з головою провінції Шеньсі
У м.Сіань відбулася зустріч Президента України Віктора Януковича з Головою народного уряду провінції Шеньсі Лоу Ціньцзянем. 

«Думаю, що в ході сьогоднішньої зустрічі ми обговоримо шляхи співпраці, виходячи із структури економіки вашої провінції», - сказав Віктор Янукович на початку зустрічі. 

За його словами, для України цікавий досвід Китаю в питаннях розвитку IT-технологій, авіабудування, нафтогазової галузі. Глава держави зазначив, що значний прогрес, який демонструє китайська економіка, досягнутий завдяки лібералізації умов ведення бізнесу. 

«Ми готові співпрацювати в різних галузях економіки. Україна готова співробітничати з Китаєм як на міжрегіональному, так і на міждержавному рівні», - підкреслив Президент. Він також наголосив на важливості міжрегіональної співпраці в контексті торгово-економічних відносин. 

«Ми багато уваги приділяємо міжрегіональній співпраці, яка створює механізми, що швидко вирішують питання торгово- економічних відносин», - сказав Віктор Янукович. 

У свою чергу, Голова народного уряду провінції Шеньсі Лоу Ціньцзянь привітав Главу Української держави з прибуттям до Китаю. 

Він розповів, що провінція Шеньсі є лідером у Китаї за рівнем науково-технічного потенціалу. Зокрема, тут розташовано науково-дослідницькі центри і розробляються потужні проекти в авіаційній, космічній галузях. Також, за словами Лоу Ціньцзяня, провінція є найбільшим постачальником вугілля в Китаї. 

Під час зустрічі українська й китайська делегації домовилися напрацювати пакет пропозицій щодо двостороннього співробітництва у сферах, що становлять взаємний інтерес, повідомляє прес-служба Президента України
Переглядів: 456 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus