Головна » 2013 » Грудень » 4 » Влада вдасться до довготривалої позиційної тактики
13:15
Влада вдасться до довготривалої позиційної тактики
Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що зараз влада, найімовірніше, вдасться до позиційної тактики, яка триватиме аж до президентських виборів у 2015 році. 

Про це він сказав під час засідання "круглого столу" в Укрінформі. 

"Влада, очевидно, вважає так: що сьогодні потрібно уряд втримати, тримати оборону, тримати позиції, відтягувати час і переводити гру в позиційну війну", - сказав еквперт. 

Він додав, що відставка уряду в нинішніх умовах малоймовірна. "При цьому потрібно, щоб політична гра поступово переводилася в парламент на пошук компромісу для того, щоб сьогодні не тільки обмежуватися окремими відставками", - сказав політолог. 

Водночас Карасьов наголосив, що мирні протести йдуть на користь державі, а радикально налаштовані політики як у владі, так і в опозиції не мають сьогодні задавати тон. "Потрібно, щоб сьогодні будь-які яструби-радикали у владі, в опозиції, на вулиці не задавали тон, не формували політичний порядок денний, не задавали цілі. Мирний протестзавжди йде на користь державі. Це сигнал, який влада має почути від людей, як їй діяти далі", - сказав він. 

На думку політолога, для стабілізації ситуації владі потрібно поновити переговори з Євросоюзом щодо Угоди про асоціацію. "Це певним чином заспокоїть людей, тому що люди хочуть саме такого вибору", - сказав він. Карасьов також зазначив, що зараз потрібно зосередитися на підготовці Державного бюджету на 2014 рік.
Переглядів: 405 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus