Головна » Україна

Блокада Донбасу вдарила по українському бюджету

Блокада Донбасу вдарила по українському бюджету

Блокують не ЛНР/ДНР, блокують Україну, блокують нашу боротьбу за відновлення територіальної цілісності - Петро Порошенко. 
Блокада залізничного сполучення вздовж лінії розмежування на Донбасі в першу чергу завдає шкоди мирним містам України. Про це заявив Президент Петро Порошенко.
Глава держави наголосив, що через брак вугілля виникли проблеми з енергопостачанням низки міст від Києва до Чернігова, Краматорська, Кременчука, Сум.
«У зв’язку з абсолютно безвідповідальними діями політиканів, які на темі блокування влаштували собі абсолютно цинічний піар на крові, виникли прямі загрози енергетичній безпеці держави. Вони «захищають» українську металургію від українського ж коксу, українські родини - від українського тепла, українські хати від україн ... Читати далі »

22.02.2017

Найстрашніша трагедія в історії людства

Найстрашніша трагедія в історії людства

Другий за хронологією Голодомор на території України стався через одинадцять років після 1921 року. За соціально-демографічними наслідками він виявився найтрагічнішим, а за методами та формами організації перевершив усі голодомори в Україні у ХХ столітті.
Хлібозаготівлі, враховуючи їх обов’язковість та карально-репресивний механізм виконання, виявилися одні­єю із фіскальних форм натурально-продуктових повинностей українських селян і стали головною причиною жахливої трагедії голодомору 1933 року. 
У липні 1932 р. на конференції ЦК КП(б) України у Харкові було визначено затверджені московським центром розміри хлібопоставок з урожаю 1932 р. у розмірі 356 млн пудів. Новий план був непосильний для все більш деградуючого сільського господарства. Від червня до жовтня 193 ... Читати далі »

26.11.2015

Діяльність Держгеокадастру в цифрах

Діяльність Держгеокадастру в цифрах

Організація земельних торгів. За тиждень з 6 до 13 листопада 2015 року головні управління Держгеокадастру в областях включили до переліку земельних ділянок державної власності, права оренди на які можуть бути реалізовані на земельних торгах, 16 земельних ділянок. Загальна площа запропонованих земельних ділянок становить 256,74 гектара. З них: у Волинській області до переліку додано 9 ділянок (181,41 га), у Миколаївській та в Одеській – по 3 (59 га та 11 га), у Запорізькій – 1 наділ (5,33 га).

Усього станом на 13 листопада 2015 року перелік включає 4 878 земельних ділянок загальною площею 101 924,24 гектара. Виконавців торгів наразі визначено для 3 118 з них.

Виділення землі учас ... Читати далі »

23.11.2015

Діяльність Держгеокадастру в цифрах

Діяльність Держгеокадастру в цифрах

Держгеокадастр пропонує ознайомитися з ключовими показниками своєї роботи за минулий тиждень.

Організація земельних торгів. За тиждень з 23 до 30 жовтня 2015 року головні управління Держгеокадастру в областях включили до переліку земельних ділянок державної власності, права оренди на які можуть бути реалізовані на земельних торгах, 50 наділів. Загальна площа запропонованих земельних ділянок становить 952,65 гектара. З них: у Хмельницькій області до переліку додано 18 ділянок (272 га), у Вінницькій – 11 (213,08 га), у Херсонській – 7 (223,24 га), у Сумській та в Одеській – по 6 (88,88 га та 75,10 га), у Запорізькій та Миколаївській – по 1 наділу (44,35 га та 36 га).

Усього ... Читати далі »

09.11.2015

Освіта за кордоном – реальність

Освіта за кордоном – реальність

За ініціативи голови Вишгородської районної ради Ірини Побідаш 19 жовтня до Демидівської спеціалізованої школи завітали адвокат, президент асоціації випускників канадсько-української парламентської програми Юрій Кушнір та керівник освітнього комітету асоціації випускників КУПП Андрій Сорохан. 

Цікава та змістовна лекція-презентація  «Що необхідно знати, щоб здобути якісну освіту за кордоном?» привернула увагу присутніх у залі учнів та вчителів. Адже цікава та цінна інформація була донесена до слухачів. Учні  дізналися про те, як вибрати місце навчання (програму), куди необхідно подавати документи, як побудувати своє резюме, яким чином профінансувати своє навчання та як отримати стипендію. ... Читати далі »

22.10.2015

Нове у перерахунку пенсій

Нове у перерахунку пенсій

Законом України від 17 вересня 2015 року №704 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» з 1 вересня 2015 року збільшено розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, із 949 грн до 1074 грн. 
Управлінням Пенсійного фонду України у Вишгородському районі проведено перерахунок пенсій з урахуванням нового розміру прожиткового мінімуму.
Перераховано мінімальні розміри пенсій, призначені відповідно до статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».
Мінімальний розмір пенсії за віком при наявності у чоловіків 25, у жінок – 20 років страхового стажу (якщо пенсія призначена до 1.10.2011 р.) та мінімальний розмір пенсії при наявності у чоловіків ... Читати далі »

08.10.2015

Онлайн-послуги Держгеокадастру

Онлайн-послуги Держгеокадастру

Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) у рамках реформування системи земельних відносин з сьогоднішнього дня, 6 жовтня, відкриває в Інтернеті вільний доступ до реєстру власників земельних ділянок, а також запускає онлайн-послугу замовлення виписки про нормативно-грошову оцінку землі.

Інформація про власників земельних ділянок буде надаватися, спираючись на дані бази даних Державного реєстру речових прав, тому у відкритому доступі також буде інформація про те, чи переданий ділянка в оренду чи ні. На сьогодні до реєстру внесено 60% усіх земельних ділянок.

Також відомство впровадило онлайн-послугу замовлення виписки про нормативно-грошову оцінку землі. Отримати таку виписку громадянин України зможе, оформивши відповідний запит на сайті відомства. При цьому, згідно з чин ... Читати далі »

06.10.2015

Служба за контрактом

Служба за контрактом

Верховна Рада ухвалила зміни до закону "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо строків військової служби за контрактом.

Один з авторів законопроекту, народний депутат Тетяна Чорновол зазначила, що "у вересні почалася демобілізація, але ті люди, які провоювали найскладніший рік війни, багато з них хотіли б продовжити службу, хотіли б підписати контракт, але нинішній закон дає можливість підписати контракт від трьох років".

За її словами, даним законопроектом пропонується надати можливість підписання короткострокових контрактів, щоб бійці, які демобілізовуються, могли підписати контракт на 6 місяців з правом пролонгації.

"Це зараз надзвича ... Читати далі »

06.10.2015

Вторгнення арктичного повітря

Вторгнення арктичного повітря

Український гідрометеорологічний центр прогнозує різке похолодання 7-10 жовтня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Гідрометцентру. 
7-8 жовтня у зв'язку з вторгненням холодного арктичного повітря в Києві очікується значне похолодання: вночі 7 жовтня в північній частині, 8 жовтня в Україні, крім Закарпаття, на ґрунті й у повітрі заморозки 0...+5 градусів, температура вдень +5.. +10 градусів", - йдеться у ньому. 
9-10 жовтня холодна погода збережеться. Цей період часу повинен пройти переважно без опадів, лише 7 жовтня очікується невеликий дощ. 

06.10.2015

Соціальна ціна на газ для населення

Соціальна ціна на газ для населення

Кабінет міністрів буде із бюджету компенсувати 50% вартості газу для населення.

Про це під час засідання уряду заявив прем’єр Арсеній Яценюк.

"Гроші на газ ми накопичуємо. Соціальну ціну ми встановлюємо – це 50% від ринкової вартості газу. Ринкова вартість 7188 грн. На обсяг газу, яке споживає домогосподарство до 200 кубометрів газу, Кабмін сьогодні приймає рішення щодо встановлення ціни удвічі меншої – 3600 грн", - заявив прем’єр.

За його словами, різницю буде компенсовано за рахунок коштів із державного бюджету.

Ця норма діятиме для домогосподарств, які використовують газ для опалення.

... Читати далі »

30.09.2015
1 2 3 ... 19 20 »