Головна » 2013 » Грудень » 4 » Люди з особливими потребами - не обмежені у можливостях
18:22
Люди з особливими потребами - не обмежені у можливостях
03 грудня 2013 року у м. Вишгороді з нагоди Міжнародного дня інвалідів відбулось засідання «круглого столу». 

Участь у заході взяли керівники Вишгородської райдержадміністрації, районної та Вишгородської міської ради, працівники управління соціального захисту населення райдержадміністрації, управління Пенсійного фонду України у Вишгородському районі, Вишгородського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), Вишгородського районного центру первинної медико-санітарної допомоги, члени районної організації Товариства Червоного Хреста, ветеранської організації, громадяни з обмеженими функціональними можливостями, представники громадських організацій, учнівська молодь тощо. 

З вітальним словом до учасників «круглого столу» звернувся голова райдержадміністрації О.Приходько, який зазначив, що реалізація у Вишгородському районі ініціатив Президента України В.Януковича щодо підвищення соціального захисту та рівня життя найбільш уразливих верств населення - пенсіонерів, інвалідів, ветеранів війни, є найважливішим напрямком роботи керівництва району. 

Ставлення до людей з особливими потребами визначає ступінь цивілізованості суспільства, — підкреслив керівник району. 

В процесі обговорення проблем інвалідів та інших незахищених верств населення учасники заходу зазначили, що необхідно вносити кардинальні зміни в систему місцевого самоврядування. Бо від того, як працюють органи влади та місцевого самоврядування на місцях, залежить життя кожної людини - вчасні соціальні виплати, надання якісних послуг та інші питання життєдіяльності.

— Тенденція до концентрації повноважень у міністерствах та відомствах на центральному рівні є головною перешкодою на шляху впровадження належного врядування. Більшість громад із населенням до 500 осіб не має бюджетних установ, які надають послуги населенню. Відповідно — послуги недоступні або неякісні. Поглиблюється криза муніципальної інфраструктури, виникають загрози техногенних катастроф на тепломережах та каналізації, — зазначив голова райдержадміністрації О.Приходько. — І тому Президент України наголошує на необхідності активізації обговорення Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, залученні якнайбільшої кількості громадян до цього обговорення, що є наразі своєчасним та вкрай необхідним для подальшого розвитку Вишгородщини та взагалі всієї держави, — підсумував очільник району. 

Учасники зібрання ознайомились з прикладами досвіду організації соціальної адаптації інвалідів не тільки державними структурами, а й органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями. 

Під час засідання проаналізовано та внесено пропозиції з подальшої співпраці органів державної влади, місцевого самоврядування та громадських організацій з метою розв’язання соціальних та побутових потреб інвалідів. 

Слово для виступу взяла юна вишгородська поетеса І.Савекіна, яка продекламувала перед присутніми декілька своїх ліричних віршів. 

З нагоди свята перед учасниками заходу виступив фольклорний колектив «Золотий вік», який виконав ряд концертних номерів.
Переглядів: 373 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus