Головна » 2013 » Грудень » 4 » Мінфін забезпечує стабільність держфінансів
18:24
Мінфін забезпечує стабільність держфінансів
Міністерство фінансів України забезпечує стабільність системи державних фінансів. 

Про це заявив міністр фінансів Юрій Колобов в ефірі парламентського телеканалу «Рада». 

"Україна виконує в повному обсязі усі свої боргові зобов'язання. Усі служби і профільні підрозділи міністерства наразі працюють у нормальному режимі та забезпечують стабільність системи державних фінансів", - підкреслив голова Мінфіну. 

На думку експертів, Україна не зазнаватиме жодних складнощів до кінця року з виконанням своїх боргових зобов'язань. У грудні Уряду необхідно виплатити кредиторам близько 100 млн дол. США, що не є проблемою, підкреслюють експерти. Не буде, на їх думку, істотних складнощів з погашенням зобов'язань і в 2014 році. 

Так, у січні 2014 року мають відбутися виплати в сумі дещо більше за 0,4 млрд дол. США, а в лютому - майже 1 млрд дол. США. 

Всього наступного року, за оцінками аналітиків, Україні необхідно виплатити кредиторам 8,2 млрд дол. США. З них зобов'язання перед МВФ становитимуть 2,4 млрд. SDR, або 3,67 млрд дол. США, виходячи із співвідношення SDR до долара США за станом на 2 грудня поточного року. 

На думку аналітиків, виконання Україною зобов'язань перед кредиторами в 2014 році не буде складним. Але лише у разі залучення зовнішнього і внутрішнього фінансування. Враховуючи, що розмір держборгу України менше за 38% від ВВП, таке фінансування можна отримати. 

Водночас, це буде можливим у разі політичної стабільності в країні і здатності Уряду виконувати свої обов'язки, підкреслюють аналітики. Зрозуміло, що в умовах блокування діяльності органів влади це навряд чи можливо, резюмують вони.
Переглядів: 450 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus