Головна » 2019 » Травень » 23 » Імунізація є ключовим суспільним благом
17:17
Імунізація є ключовим суспільним благом

Минулого вівторка у Вишгородському РБК «Енергетик»  за ініціативи головного лікаря КНП «Центр медико-санітарної допомоги» Вишгородської районної ради Оксани Морозової відбувся семінар на тему «Значення імунопрофілактики в житті кожної людини. Міфи вакцинації». Гостем заходу був головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я Київської облдержадміністрації Сергій Мартинчук. 
Семінар розпочався з досить важливого та актуального на сьогодні питання – щеплення.  Сергій Тимофійович детально розповів про кір, як захиститись, коли розпочинати щеплення,  навів важливі та переконливі аргументи того, що це дійсно складна хвороба, яка, на жаль, розширює свої горизонти. Були розкриті питання вакцинації проти дифтерії та правцю, яка, зокрема,  призначається не лише дітям, а й дорослим, чому і як часто потрібно проходити ревакцинацію, що потрібно знати про ці  хвороби.
Присутні ознайомилися із графіками вакцинування в різні періоди та роки,  причинами спаду вакцинації в Україні загалом та на Вишгородщині зокрема. 
Основним посилом семінару стало усвідомлення того, що здоров’я кожного із нас залежить від нас самих. Тому батьки мають бути обізнаними в питаннях імунізації, бути прибічниками вакцинації,  підвищувати рівень щеплення своїх дітей задля здоров’я нації та майбутніх поколінь.
Профілактична імунізація — одне з найбільших досягнень людства у сфері суспільної охорони здоров’я, а вакцинація — економічно найефективніший метод зниження захворюваності і смертності, пов’язаних з інфекційними хворобами. Проте вакцинацію завжди супроводжувала і стурбованість громадськості з приводу безпеки вакцин. Рівень імунізації проти хвороб у Європі становить близько 95%. Україна дещо відрізняється – показники імунізації українських дітей знизилися від повного дотримання в 1990-х роках, до 70% – у 2000-х і менше ніж 50% у 2014 році. 
Імунізація є ключовим суспільним благом, яке має безпосередні й реальні наслідки для здоров’я населення. На жаль, українці дорого платять за катастрофічно низькі показники вакцинації.
 Це була змістовна зустріч, доступні для розуміння пояснення, розвінчування деяких міфів про вакцинацію.  Отож, здоров‘я всім і безпечної, вчасної вакцинації!

Інф. «Слова»

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 1101 | Додав: slovo
comments powered by Disqus