Головна » 2019 » Червень » 6 » Водолази завжди напоготові
18:12
Водолази завжди напоготові

 Їх стихія — вода, а метою є не лише підкорення підводних течій, а й допомога людям. Мова йде про водолазів, для кого водний світ став рідним, а робота — справою життя. 
До району виїзду Групи водолазно-рятувальних робіт Вишгородського району Київської області входить вісім районів: Вишгородський, Києво-Святошинський, Іванківський, Броварський, Макарівський, Фастівський, Васильківський, Чорнобильський, що займає велику територію та охоплює акваторію: Київського водосховища, Дніпра, Десни, Тетерева.
Обов’язки працівників Групи водолазно-рятувальних робіт Вишгородського району Київської області поділяються на рятувальні роботи і підводно-пошукові заходи. Окрім цього, водолазами було проведено обстеження 12 об’єктів  місць масового відпочинку людей на водних об’єктах. Також з початку 2019 року  врятовано три особи, але, на превеликий жаль, є страшна цифра людських втрат, а саме: вісім людей  не вдалося врятувати – така сумна статистика свідчить, що не всі відповідально ставляться до елементарних правил безпеки. Основними причинами нещасних випадків є купання та перебування на території водоймищ в нетверезому стані, купання в необладнаних для цього місцях: ставках, озерах, водосховищах, малих річках з відсутністю на них спеціальних пляжів, купання у заборонених місцях, де встановлено відповідні таблички про заборону купання та необережне поводження у воді.
Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян дотримуватися елементарних правил безпеки, а саме: купатися вранці або ввечері, коли відсутня загроза перегрівання на сонці; плавати у воді не більше двадцяти хвилин. Час перебування у воді збільшувати поступово, починаючи з 3-5 хвилин, не пірнати у воду після тривалого перебування на сонці та не заходити у воду в стані алкогольного сп’яніння.
За відсутності належно обладнаного пляжу треба обирати безпечне для купання місце з некрутим схилом та твердим і чистим дном. У воду заходити обережно, не поспішаючи. Не пірнати в незнайомих місцях. Не запливати далеко від берега, особливо за буї, з огляду на існування ризику не розрахувати власні сили.
На надувних матрацах та іграшках треба плавати дуже обережно. Адже вітром їх може віднести далеко від берега або накрити хвилею. Також із такого матраца чи іграшки несподівано може вийти повітря, внаслідок чого засіб втратить властивість триматися на воді. 
Особливо стежте за дітьми: їхня поведінка у воді непередбачувана.
Ще раз закликаємо бути пильними і пам’ятати, що від знання і дотримання правил безпечної поведінки залежить не лише ваше життя, а й безпека ваших близьких та рідних!
Надія ГОРДІЙЧУК, 
провідний фахівець Вишгородського району ГУ ДСНС України у Київській області 
*   *   *
З початку року на водоймах України загинуло 274 людини, серед них 25 дітей. 15 травня в селі Бурчак Запорізької області у зрошувальному каналі втонуло дві дитини. Третього червня  в смт Рокитне на Росі втонув чоловік 1997 року народження. Водолазна група Аварійно-рятувальної мобільної групи ГУ ДСНС України у Київській області підняла тіло загиблого на поверхню. Цього ж дня  у селі Пухівка Броварського району в Десні рибалка виявив мінометну міну часів Другої світової війни, яку також знешкодили професійні водолази. Третього червня у Переяслав-Хмельницькому районі в річці Альта знайдено тіло невстановленої особи. На місце події виїхали рятувальники 27-ДПРЧ  (Переяслав-Хмельницький). Цього ж дня в Заворичах Броварського району жінка впала у семиметрову криницю. Черговий караул 22-ї Державної пожежно-рятувальної частини (смт Калита) за допомогою мотузки та штурмової драбини допомогли вибратись жінці. Рятувальники передали потерпілу працівникам екстреної медичної допомоги.
На жаль, цього тижня в озері Бегемотики, що поблизу Київської ГЕС, потонув молодий мешканець Вишгорода.
Громадяни!Будьте обережними на воді!

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 10569 | Додав: slovo
comments powered by Disqus