Головна » Вишгородська громада

Естафета пам’яті у Вишгороді

Естафета пам’яті у Вишгороді

4 листопада, з нагоди відзначення 70-ї річниці визволення Вишгородського району від нацистських загарбників, у приміщенні РБК «Енергетик» відбулась урочиста передача обласної та районної естафет пам’яті «Слава визволителям України». 21 вересня 2013 року Київська область прийняла естафету «Слава визволителям України» від Чернігівської області. Ця подія проходила у наших сусідів – броварчан. Броварський район та м. Бровари передали естафету Вишгородському району.
 
На Вишгородщині тривали жорстокі бої за кожен метр рідної землі. У листопаді 1943 року, завдяки мужності та героїзму наших славних воїнів, Київщина отримала рясно скраплене солдатською кров’ю звільне ... Читати далі »

Працюємо фахово, без зайвих емоцій

Працюємо фахово, без зайвих емоцій

28 жовтня минув рік з часу проведення виборів до Верховної Ради України VII скликання. Парламент сформовано за старою-новою змішаною системою. Тобто, перша половина складу обиралась за партійними списками, друга половина – у мажоритарних округах. Днями відбулася прес-конференція народного депутата України від нашого 96 округу Ярослава Москаленка (фракція Партії регіонів). Журналісти отримали відповіді на запитання про підсумки першого року роботи народних обранців, здобутки та напрями діяльності.
 
– Ярославе Миколайовичу, які враження від першого року роботи у Верховній Раді України?
 
– Відверто кажучи, перші дві се ... Читати далі »

Зустріч з ветеранським активом

Зустріч з ветеранським активом

28 жовтня у приміщенні адміністративного будинку у м. Вишгороді під керівництвом голови Вишгородської райдержадміністрації О.Приходька відбулась зустріч з ветеранським активом району. 

 
Участь у заході взяли заступник голови райдержадміністрації В.Духота, заступник районної ради ветеранів В.Буткевич, голова Вишгородської міської ради ветеранів П.Жуланов, головні лікарі ЦРЛ та КЗ «Вишгородський районний центр первинної медико-санітарної допомоги, керівники управління Пенсійного Фонду України у Вишгородському районі, управління соціального захисту населення райдержадміністрації, фінансового управління райдержадміністрації, відділу культури, національностей та релігій райдержадмініс ... Читати далі »

На Вишгородщині вирішуються проблеми ветеранів

На Вишгородщині вирішуються проблеми ветеранів

18 жовтня у приміщенні адміністративного будинку у м. Вишгороді за участі голови Київської облдержадміністрації А.Присяжнюка та народного депутата України Я.Москаленка відбулось засідання за круглим столом на тему: «Реалізація соціальних ініціатив Президента України». 

 
Участь у заході взяли голова Вишгородської райдержадміністрації В.Духота, голова районної ради О.Носаль, Вишгородський міський голова В.Решетняк, заступники Вишгородського міського голови, керівники управління Пенсійного фонду України у Вишгородському районі, управління соціального захисту населення райдержадміністрації, Вишгородського районного відділу ГУ МВС України в Київській області, районного військово ... Читати далі »

Починали з нуля, а нині є дороги

Починали з нуля, а нині є дороги

Філія «Вишгородське ДЕУ» бере свій початок з часів Великої Вітчизняної війни, коли після звільнення України від нацистських загарбників, постало питання будівництва та ремонту доріг. Київське ДЕУ №622 було утворене 12 листопада 1943 року згідно наказу по Головному дорожньому управлінню при Раді Народних Комісарів УРСР. Першим начальником призначено Нехамкін З.І. Розташовувалася новостворена організація у Києві по вул. Урицького, 101. З 1 грудня 1943 року у мережу обслуговування організації увійшли дороги Київ-Житомир у межах Київської області протяжністю 62 км та Київ-Васильків – 31 км. 

 
У серпні 1944 року видано перший наказ про відновлення елементів благоустрою та ... Читати далі »

Покров Пресвятої Богородиці

Покров Пресвятої Богородиці

14 жовтня святкуємо Покров Пресвятої Богородиці. Ми любимо це свято, як любили його наші діди й прадіди від сивої давнини. 1037 року Великий Київський князь Ярослав Мудрий привів під Покров Матінки Божої свою дружину й весь народ. Славні козаки-запорожці на Січі збудували храм на честь Покрова Пресвятої Богородиці. 

 
Для нас, вишгородців, цей храм знаменитий ще й тим, що священиків до нього козаки кликали з монастиря Межигірський Спас, що знаходився поблизу Вишгорода. В усі часи борці за волю й незалежність України шанували це свято й Марію як свою небесну опікунку й покровительку. І це не випадково – кожна людина, родина й народ потребують не тільки земного заступництва й захист ... Читати далі »

Подорож із Вишгорода до «маленького Парижа»…

Подорож із Вишгорода до «маленького Парижа»…

У змістовну і цікаву розмову вилилася відповідь на запитання щодо враження від екскурсії держслужбовців району до Львова. Моя співрозмовниця Людмила Кашинська, керуюча справами районної ради і голова профспілки держслужбовців, розповіла, що екскурсію до столиці Західної України організувала очолювана нею профспілка разом з районною радою та її керівником Олександром Носалем. Для себе я відзначив, що є профспілкові організації, що дбають про підвищення культурного рівня і змістовний відпочинок своїх членів профспілки. 

 
А почалося все з філіжанки львівської кави, яку моя співрозмовниця привезла з собою. Запах був такий, що я не втримався від наївного запитання: «Чи по дорозі випад ... Читати далі »

Працюємо для людей

Працюємо для людей

17 вересня, в рамках реалізації програми «Україна для людей» та завдань Президента України Віктора Януковича щодо забезпечення якісних умов життя населення незалежно від місця проживання, під головуванням заступника голови райдержадміністрації Валентини Духоти відбулось засідання координаційної ради при Вишгородській районній державній адміністрації з  питань  соціального  захисту пільгових категорій населення.
 
У роботі ради взяли участь заступники голови РДА Тамара Овчиннікова, заступник голови райради Олександр Глущенко, в.о. Вишгородського міського голови Олег Міщенко, головний лікар центральної районної лікарні Віктор Павленко, голова районного ... Читати далі »

Спартакіада комунальників

Спартакіада комунальників

Напередодні професійного свята Дня фізичної культури і спорту у Вишгород на стадіоні «Енергетик» та спортивному залі КДЮСШ відбулася XXVII Спартакіада серед працівників житлово-комунальних господарств Київщини.
 
Змагання проходили за участі та підтримки заступника голови Київської обл­держадміністрації  Володимира Максименка, заступника Вишгородського міського голови Олександра Ростовцева,  директора департаменту управління житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Київської облдержадміністрації Галини Король, обласної організації профспілки місцевої промисловості і побутового обслуговування населення, обласної організації фізкультурно-спортивного товариство ... Читати далі »

Популяризація здорового способу життя

Популяризація здорового способу життя

У Вишгороді відбулося засідання круглого столу за участю заступника голови Київської облдержадміністрації Олександра Басая та президента Федерації футболу України Анатолія Конькова. 

 
Під час засідання сторони обговорили питання щодо реконструкції стадіону "Енергетик” у місті Вишгороді та будівництво критого манежу. 
 
За словами Олександра Басая, реконструкція головного стадіону у Вишгороді буде проведена вперше від часу його будівництва. 
 
- На доручення Президента України та відповідно ... Читати далі »

« 1 2 ... 10 11 12 13 »