Головна » Вишгородська громада

Через аналіз підсумків – до майбутніх результатів

Через аналіз підсумків – до майбутніх результатів

За підсумками оцінки результатів діяльності райдержадміністрацій Київської області за І квартал 2013 року Вишгородська райдержадміністрація посіла восьме місце. Складових цього результату багато. Через аналіз роботи вимальовуються напрями подальшої діяльності та визначаються незадіяні резерви. 

 
З метою посилення взаємодії з районними підрозділами центральних органів виконавчої влади, правоохоронними органами, до складу колегії райдержадміністрації включені начальник Вишгородського районного відділу ГУ ДСНС у Київській області Г.В. Бондаренко, начальник Вишгородського міжрайонного відділу СБУ О.А. Власенко, начальник Вишгородської об’єднаної держфінінспекції Г.І. Половинко, начал ... Читати далі »

Силовий екстрім «залізних» чоловіків

Силовий екстрім «залізних» чоловіків

У Вишгороді пройшов чемпіонат світу зі стронгмену, богатирського багатоборства (від англ. слова strong – сильний, потужний, міцний…) серед атлетів вагою до 105 кг. Підняти за «корму» автівку, прогулятися з трьохсоткілограмовою гирею або потягати півтонні санчата – ці вправи для «залізних» чоловіків, які з металом на ти, – дрібниця. 

 
Для тих, хто цікавиться такими змаганнями, пояснимо: стронгмен (або богатирське багатоборство) – змагальний вид спорту, в якому атлети демонструють фізичну силу, виконуючи різноманітні силові вправи. Наприклад, серед вправ, які входять до програми змагань зі стронгмену, є «Силова прогулянка» ... Читати далі »

Зустрічай «Формулу», древній Вишгороде!

Зустрічай «Формулу», древній Вишгороде!

26-28 липня Вишгород утретє прийматиме одну з най– яскравіших спортивних подій року – етап Гран-прі чемпіонату світу з «Формули 1» на воді. Тут, в акваторії Київського моря, найкращі пілоти світу знову змагатимуться за перемогу. Змагання відбуватимуться за підтримки Президента України Віктора Януковича та з ініціативи голови облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка. 

 
Загалом за два роки у Вишгороді суттєво оновлено інфраструктуру міста та прилеглої території. Переобладнано набережну, приведено у відповідність до світових стандартів роботу місцевої лікарні, відремонтовано дороги, очищено акваторію Київського водосховища. Усі роботи здійснювалися з гарантуванням ... Читати далі »

Максимальне сприяння розвитку бізнесу

Максимальне сприяння розвитку бізнесу

Важливим напрямком економічних реформ в Україні є створення сприятливого середовища для формування та функціонування суб’єктів малого та середнього підприємництва, які є одним з дієвих засобів розв’язання першочергових соціально-економічних питань. Серед них – забезпечення насиченості ринку товарами та послугами, створення конкурентного середовища, істотне поповнення місцевих бюджетів, створення додаткових робочих місць, поліпшення загальних параметрів інвестиційного клімату, тощо. 

 
У сучасних умовах кризових явищ в економіці та обмеженості фінансових ресурсів найшвидше і найефективніше вирішуватимуть ці проблеми саме представники малого та середнього бізнесу, тобто ... Читати далі »

Олімпійський триатлон – у Вишгороді

Олімпійський триатлон – у Вишгороді

Минулої суботи у Вишгороді відбулися змагання відкритого чемпіонату України та Континентальної триатлонної ліги (КТЛ) з триатлону. Тобто, участь у змаганнях взяли професіонали та любителі (триатлон — олімпійський вид спорту, який включає у себе три складові: плавання, їзду на велосипеді та біг). 

 
Вишгороду не звикати приймати спортивні змагання високого рівня (варто згадати успішний досвід міжнародної «Формули-1» на воді). Спортсмени мали пропливти у ще досить холодних водах Київського моря (температура сягала 20 градусів тепла) 750 метрів та 1,5 км, проїхати на велосипеді 18 та 42 км та пробігти вулицями міста та набережної 5 і 10 км (цифри наведені для учасників че ... Читати далі »

Святиня повернулася додому

Святиня повернулася додому

В Україні відзначили свято перенесення мощей святих Бориса та Гліба. Прикметно, що цього дня одна з унікальних ікон православного світу – Вишгородсько-Володимирська Богородиця після довгих мандрів повернулася додому, у храм Бориса і Гліба, що у Вишгороді. 

 
Ікона Володимирська (Вишгородська) Божа Матір має дивну, трагічну і таємничу історію. За легендою, Вишгородська ікона Божої Матері була написана самим Євангелістом Лукою на липовій дошці від столу, за яким сидів Ісус Христос із матір’ю та батьком. Вона є найстарішою з усіх Богородичних чинів. Коли Марія побачила свій намальований образ, то промовила «Віднині ублажатимуть Мене всі роди. Благодать Народженого від Мен ... Читати далі »

Воля до перемоги – і третє місце в «кишені»

Воля до перемоги – і третє місце в «кишені»

Як і минулого року, БК «Вишгород» не зміг пройти у фінал чемпіонату Київської області з баскетболу – завадили травми провідних гравців. Хоча гра з переяслав-хмельницьким «Ударом» була дуже рівною, та все ж, зрештою, вишгородці поступилися – 72-80. 

 
У поєдинку за третє місце на «БК Вишгород» очікувала команда з Броварів. 
 
Решту фінальних зустрічей у цьому році приймав Переяслав-Хмельницький. До вишгородців, які після півфіналу втратили ще двох гравців, зміг приєднатися відомий форвард Віктор Кобзистий. Та навіть з ним на останню гру сезону БК « ... Читати далі »

Прихильники Мельпомени – у Вишгороді

Прихильники Мельпомени – у Вишгороді

30 березня у Вишгородському Центрі творчості «Дивосвіт» гостинно розкрилися двері для шанувальників театрального мистецтва. Це був початок нового проекту – щорічного відкритого фестивалю аматорських театральних колективів «Театральна субота». У фестивалі взяли участь і вишгородські юні митці, і театри-студії з інших районів Київської області. 

 
В програмі показів фестивалю «Театральна субота» були виступи театральної студії «Експромт» Вишгородського районного будинку культури «Енергетик» з виставою «Тутта Карлсон і Людвіг Чотирнадцятий» та постановкою молодшої групи «Карлсон, який живе на даху». Т ... Читати далі »

Легендарний танкіст

Легендарний танкіст

Цього року відзначатиметься 70-річчя визволення Києва від німецько-фашистських загарбників. Скільки б десятиліть не минуло з тих трагічних і сумних днів, подвиг нашого народу у Другій світовій війні ніколи не забудеться. Щорічно ми схиляємо голови в пам’ять про тих, хто не шкодуючи своїх сил і життя визволяв столицю України. 

 
Не лише для Києва, а й для Вишгородського району, де кожен клаптик землі рясно политий солдатською кров’ю, ця дата – особлива. Сім десятиліть тому тут йшли запеклі бої, що вписані в історію Великої Вітчизняної війни як «Битва за Дніпро» і «Київська стратегічна наступальна операція 1943 року». 
« 1 2 ... 11 12 13