Головна » 2013 » Жовтень » 28 » Зустріч з ветеранським активом
16:44
Зустріч з ветеранським активом

28 жовтня у приміщенні адміністративного будинку у м. Вишгороді під керівництвом голови Вишгородської райдержадміністрації О.Приходька відбулась зустріч з ветеранським активом району. 

 
Участь у заході взяли заступник голови райдержадміністрації В.Духота, заступник районної ради ветеранів В.Буткевич, голова Вишгородської міської ради ветеранів П.Жуланов, головні лікарі ЦРЛ та КЗ «Вишгородський районний центр первинної медико-санітарної допомоги, керівники управління Пенсійного Фонду України у Вишгородському районі, управління соціального захисту населення райдержадміністрації, фінансового управління райдержадміністрації, відділу культури, національностей та релігій райдержадміністрації, сектору внутрішньої політики, преси та інформації апарату райдержадміністрації, відділу освіти, Вишгородського районного територіального центру соціального обслуговування, відділу з гуманітарних питань Вишгородської міської ради, ЗМІ. 
 
Учасники зустрічі обговорили питання соціального захисту та медичного обслуговування ветеранів району.
 
— У Вишгородському районі на виконання завдань Президента України щодо поліпшення соціального та медичного захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни ведеться кропітка робота відповідними службами та установами району. Відповідно до соціальних ініціатив Президента В.Януковича та програми «Україна для людей» реалізуються цільові програми соціального захисту населення, зокрема «Турбота», «Рік ветерана Великої Вітчизняної війни», — зазначив голова райдержадміністрації О.Приходько. 
 
Начальник управління Пенсійного Фонду України у Вишгородському районі О.Тарасенко розповіла присутнім, що станом на 25 жовтня 2013 р. управлінням Пенсійного фонду України у Вишгородському районі завершено фінансування пенсій за жовтень поточного року. Середній розмір пенсії на 1 жовтня 2013 року склав 1577,92 гривень, що майже на 77% більше законодавчо встановленого прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян (894 гривні) та на 89,07 гривень або майже на 6% більше від розміру, який склався на відповідну дату минулого року. 
 
Під час зустрічі обговорено ряд питань, які стосуються різних сфер життєдіяльності м. Вишгорода та Вишгородського району, зокрема, питання забезпечення приміщенням міської організації ветеранів, фінансової підтримки ветеранської організації для виконання статутних завдань тощо. 
 
Учасниками зібрання узгоджено план організації та проведення 04 листопада урочистостей з нагоди відзначення 70-ї річниці визволення м. Вишгорода від фашистських загарбників та 05 жовтня спільно з Оболонським районом м. Києва — урочистих заходів з нагоди відзначення 70-ї річниці визволення м. Києва та Київської області, які відбудуться у с. Нові Петрівці на території Національного музею-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році». 
 
За результатами зустрічі головою Вишгородської райдержадміністрації дано відповідні доручення, а саме: 
 
- управлінню соціального захисту населення райдержадміністрації — здійснити аналіз та узагальнення інформації щодо забезпечення ветеранів путівками на оздоровлення та надання їм матеріальної допомоги за районною програмою «Турбота»; 
- районному територіальному центру соціального обслуговування — здійснити моніторинг необхідності взяття під соціальний супровід самотніх людей похилого віку. 
- головному лікарю ЦРЛ — проаналізувати стан та якість харчування хворих.
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 454 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus