Головна » Вишгородська громада

Запорука гармонійного розвитку

Запорука гармонійного розвитку

Сім’я є природним середовищем для фізичного, духовного, інтелектуального, культурного, соціального розвитку дитини. Дитина – дзеркало життя своїх батьків. Хочете знати про сім’ю – поспілкуйтеся з дитиною, у ній ви побачите духовність і мораль її батьків. 
 
Сьогодні все частіше ми бачимо і читаємо жахливі історії про жорстоке насильство дитини над дитиною, дитини над дорослим, не кажучи вже про жорстоке поводження дорослих з дітьми. Сьогодні неповнолітній злочинець – це скоріше не випадковість, а реалії нашого життя. Однак дитина з’являється у цей світ чистою, невинною, ... Читати далі »

Наші показали високі результати

Наші показали високі результати

22-23 березня в оновленому легкоатлетичному манежі на Березняках, що в Києві, пройшов чемпіонат України серед учнів ДЮСШ та СДЮШор 1999 року народження та молодших з легкоатлетичного двоборства. 
 
Команди з 77 спортивних шкіл України розігрували чемпіонство з 15 видів двоборств. Наша ДЮСШ була представлена сімома учнями: Віктор Ханкішиєв та Олександр Юхимчук (60 м плюс висота), Михайло Олещенко (60 м плюс ядро), Вадим Дяченко, Катерина Негеля та Ангеліна Пятківська (60 м плюс 200 м), Анна Демченко (200 м плюс 400 м). Усі наші вихованці показали доволі високі результати.
 
На жаль, не обійшлося без прикрощів – один з лідерів нашої команди Віктор Ханкішиєв, який після першого виду посідав третю сходинку, через високу температуру не зміг прийняти учас ... Читати далі »

До результативності – через координацію дій

До результативності – через координацію дій

Нещодавно у Вишгородській спеціалізованій школі «Сузіря» відбулося засідання круглого столу за темою «Координація діяльності суб’єктів виховного впливу щодо організації правоосвітньої та правовиховної роботи у навчальних закладах району» за участю керівників навчальних закладів, заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів.

Перед учасниками засідання було окреслено ряд завдань: виявити роль кожного суб’єкта виховного впливу в організації та здійсненні правоосвітньої та правовиховної роботи у навчальних закладах району, розробити спіл ... Читати далі »

«Шевченкова зоря» у «Дивосвіті»

«Шевченкова зоря» у «Дивосвіті»

Яскраво-теплим сонячним променем на тлі березневої блакиті вкотре для нас запалала Шевченкова зоря. Чи знав Великий Кобзар, що саме так, велично і звитяжно, світитиме його зоря крізь віки, крізь покоління?!
 
«Шевченкова зоря». Таку назву мало мистецьке свято, влаштоване 14 березня Вишгородським районним Центром художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт», яке стало лунким заключним акордом великого огляду-конкурсу «Шевченковою стежиною», що проходив протягом кількох місяців у Вишгородському районі. 
 
І назва свята дійсно виправдала себе – варто лише було побачити, як засвічувалися зоряно д ... Читати далі »

Є така професія – захищати Батьківщину

Є така професія – захищати Батьківщину

«Весь український народ повинен сьогодні об’єднатись в одну велику родину, яка готова боронити свій рідний дім». З таким закликом звернувся до співвітчизників в.о. Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов. Українці відгукнулися в усіх населених пунктах держави.
 
Не став винятком і Вишгородський район. Вже понад сто добровольців і призовників з нашого району поповнили лави захисників Вітчизни.
 
– У зв’язку з оголошенням часткової мобілізації в Україні військовозобов’язані призиваються на навчальні збори, – розповідає виконуючий обов’язки районного військового комісара   ... Читати далі »

Правова гра «Підліток і право»

Правова гра «Підліток і право»

14.03.2014 року в приміщенні Вишгородської спеціалізованої школи «Сузір'я» відбувся щорічний районний брейн-ринг «Підліток і право», у якому взяли участь вісім команд шкіл району: «Діти Сковороди» – Вишгородської спеціалізованої школи «Сузір'я; «Dixi» – Вишгородської ЗОШ №1 І-ІІІ ст.; «НАТО» – Новопетрівської ЗОШ № 1 І-ІІІ ст.; «ДНК» – Димерської гімназії; «Незалежність» – Димерської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1; «Фортуна» – Демидівської спеціалізованої школи; «Молодіжна варта» – Лютізької ЗОШ І-ІІІ ст.; «Фенікс» – Старопетрівської ЗОШ І-ІІІ ст. 

 

Кобзар указує нам шлях

Кобзар указує нам шлях

7 березня у Вишгородському будинку культури «Енергетик» відбулася літературно-мистецька композиція «Тарас Шевченко – батько українського народу», присвячена 200-літньому ювілею від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.
 
Славний син українського народу, геніальний поет та художник, борець за кращу долю народу – так говорили про Шевченка  представники вишгородської громади, виступаючи на урочистому зібранні. Зі сцени звучала щемлива Шевченкова поезія та вірші вишгородських поетів, сповнені патріотичних почуттів і любові до рідного краю.
 
Великий Тарас, як ніхто інший, розумів душу народу, а трагедію сир ... Читати далі »

Бойовий прапор ВМС України піднято на Вишгородщині

Бойовий прапор ВМС України піднято на Вишгородщині

На знак солідарності і моральної підтримки захисників України в Автономній Республіці Крим на території Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» піднято Бойовий прапор ВМС України.
 
– Сьогодні ми зібралися, щоб засудити військову агресію Росії проти Криму, проти України, – наголосив під час церемонії директор музею Іван Вікован. – Кремль хоче крові і війни. Ми проти війни, ми прагнемо мирної праці у демократичній європейській Україні.
 
– Ми гордимося витримкою, мужністю і патріотизмом наших військових у Криму, проявом великої любові до Вітчизни, – наголосив Новопетрівській сільський голо ... Читати далі »

Переможцям – кубок, цукерки – всім

Переможцям – кубок, цукерки – всім

Десятого березня відбувся п’ятий щорічний турнір з волейболу серед жінок Вишгородського району, присвячений Міжнародному жіночому дню. У ньому взяли участь шість команд з Вишгорода, Димера, Демидова, Гаврилівки і Лютежа. 
 
Команди були розбиті на дві підгрупи. У групі «А» команди  з Вишгорода, Вишгородської  ДЮСШ, Димера. У групі «Б» – команди  Демидова, Гаврилівки, Лютіжа. Переможці у групі змагалися за перше місце, другі в групі – за третє. Таким чином кращою жіночою командою Вишгородського району стала команда Вишгорода. Гаврилівка поступилась їм і зайняла друге місце, третє місце за командою випускників Вишгородської ДЮСШ.

Кремль показав справжнє обличчя

Кремль показав справжнє обличчя

У Вишгородському військкоматі вже третій день людно. Такого ажіотажу, зізнаються працівники, давно не було. Сюди приходять чоловіки, які готові захищати територіальну цілісність України. Серед бажаючих – люди різного віку. Навіть ті, хто свого часу правдами й неправдами  «відкосив» від служби.
 
– Записуються у добровольці навіть жінки, – розповідає військовий комісар району полковник Микола Прибора, – хоча на Вишгородщині загальну мобілізацію не оголошено. У державі прийнято рішення про призов військовозобов’язаних для проходження навчальних зборів. Військкомат мав у штаті лише одного військовослужбовця. Відповідно, військкомат пр ... Читати далі »

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 13 »