Головна » 2013 » Листопад » 9 » Естафета пам’яті у Вишгороді
12:33
Естафета пам’яті у Вишгороді
4 листопада, з нагоди відзначення 70-ї річниці визволення Вишгородського району від нацистських загарбників, у приміщенні РБК «Енергетик» відбулась урочиста передача обласної та районної естафет пам’яті «Слава визволителям України». 21 вересня 2013 року Київська область прийняла естафету «Слава визволителям України» від Чернігівської області. Ця подія проходила у наших сусідів – броварчан. Броварський район та м. Бровари передали естафету Вишгородському району.
 
На Вишгородщині тривали жорстокі бої за кожен метр рідної землі. У листопаді 1943 року, завдяки мужності та героїзму наших славних воїнів, Київщина отримала рясно скраплене солдатською кров’ю звільнення. 
 
Символом обласної естафети «Слава визволителям України», що уособлює собою ту важку перемогу, став прапор 136-ї Стрілецької Київської Червонопрапорної орденів Суворова та Богдана Хмельницького дивізії.
Участь у передачі обласного етапу Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України» взяли голова райдержадміністрації О.Приходько, Вишгородський міський голова В. Решетняк, делегація Броварського району на чолі з головою Броварської районної ради А. Деменком та першим заступником Броварської райдержадміністрації В. Кукшиним, заступник голови Київської обласної ради ветеранів В. Риков, голова Вишгородської районної організації ветеранів П. Головко, голова Вишгородської міської організації ветеранів П. Жуланов, ветерани ВВВ, члени ветеранської організацій, громадськість.
 
Голова Броварської районної ради А. Деменко та перший заступник Броварської райдержадміністрації В. Кукшин звернулись з вітальними словами до учасників свята та урочисто передали символ естафети – прапор 136-ї Стрілкової Київської Червонопрапорної орденів Суворова та Богдана Хмельницького дивізії – голові Вишгородської райдержадміністрації О. Приходьку.
 
Глава району привітав учасників заходу із знаменною датою та зазначив, що на виконання завдань та соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича щодо поліпшення соціального захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни керівництво області та району робить усе можливе, щоб ветерани не почували себе забутими.
 
 
– Ми перед вами у невідплатному боргу, тому нашим святим синівським обов’язком буде постійна увага, піклування та вирішення життєвих потреб ветеранів. Сьогодні влада переконливо доводить, що увага до ветеранів є щоденною та почесною місією, – сказав Олександр Приходько.
 
– Перемогу у Великій Вітчизняній війні виборював весь народ. Чоловіки та жінки – представники різних національностей, які населяли Радянський Союз, йшли у бій пліч-о-пліч. І сьогодні на Вишгородщині мешкають представники різних народів та національностей. Усі ми – нащадки тієї великої перемоги, і головне наше головне завдання - зберегти мир і злагоду між народами, яку здобули наші діди. Реалізація завдань Президента України щодо зміцнення  міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин є одним з найважливіших завдань у роботі районної влади, – підкреслив голова райдержадміністрації О.Приходько. 
 
На Вишгородщині з вересня цього року проходить районний етап Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України». Символ естафети – гільзу від снаряду радянського танку Т-34, що брав участь у Київській стратегічній наступальній операції в районі с. Лютіж – учасники естафети, відтворюючи події 1943 року, передають гільзу за датою визволення від одного населеного пункту до іншого, віддаючи належну шану та подяку учасникам кривавих боїв за визволення нашої рідної землі. 4 листопада символ районного етапу естафети Димерський селищний голова Л.Кучерявий передав Вишгородському міському голові В.Решетняку.
 
Після прийняття символу районного етапу естафети пам’яті «Слава визволителям України» очільник Вишгорода вручив копію прапора 167-ї стрілецької Сумсько-Київської двічі Червонопрапорної дивізії, яка брала участь у визволенні міста від фашистських загарбників, голові Вишгородської міської ради ветеранів П.Жуланову. 
 
Почесна варта здійснила урочисте покладання квітів до стели пам’яті загиблих 167-ї стрілецької Сумсько-Київської двічі Червонопрапорної дивізії та до меморіального комплексу – Братська могила.
Завершив урочисті заходи святковий концерт.
 
Інф. «Слово»
Фото Володимира Потапова
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 502 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus