Головна » Вишгородська громада

Тривожні дзвони Чорнобиля

Тривожні дзвони Чорнобиля

26 квітня назавжди в пам’яті українського народу – це день чорнобильського лиха, болю та суму. Забути цей день й викреслити його з нашої пам’яті – неможливо. Минулої п’ятниці у будинку культури «Енергетик» відбувся концерт-реквієм під назвою «Тривожні дзвони Чорнобиля», організований відділом культури, національностей та релігій Вишгородської РДА.
 
Чорнобильська катастрофа – страшна трагедія, що болить кожному українцю. Творчі колективи Вишгородщини втілили свій бі ... Читати далі »

Звучала музика життя

Звучала музика життя

Минулої неділі у Вишгороді на площі Шевченка, 1 відбувся благодійний концерт на підтримку воїнів АТО та до 29-ї річниці Чорнобильської аварії, організований благодійним фондом «З відкритим серцем у майбутнє».
 
Хочемо щиро подякувати всім, хто долучився до концерту та підтримав нас у проведені такого чудового заходу. Ми раді, що разом нам вдалося подарувати людям та військовим, які до нас завітали, радість і усмішку! Атмосфера була просто неймовірна, діти, які брали участь у концерті, подарували нам незабутнє від ... Читати далі »

Медики були в перших рядах

Медики були в перших рядах

29 років минуло після Чорнобильської катастрофи, коли світ охопила радіаційна хмара. Це була найстрашніша ядерна катастрофа в світі. Тоді загинуло близько 50 співробітників станції і постраждали сотні рятівників. 
 
Виявити масштаби катастрофи і її вплив на здоров’я людей до цього часу важко – тільки від раку, що виник у результаті отриманої  дози радіацїї, за даними різних джерел, померли від 4 до 200 тисяч людей.   Під радіаційне опромінення потрапили  мільйони людей, сотні тисяч – втр ... Читати далі »

Тріумф у Чернівцях

Тріумф у Чернівцях

18-19 квітня на  міжнародному турнірі з художньої гімнастики «Буковинські сузір’я», присвяченому першому космонавту Незалежної України Леоніду Каденюку, наші спортсменки виявили себе з найкращого боку. 
 
Незважаючи на те, що в турнірі брали участь команди з Ужгорода, Кам’янця-Подільського, юні спортсменки легендарної «Школи Дерюгіної» з  Києва та дівчата з  Молдови, наші юні дівчатка майже в кожній категорії посіли почесні призові місця. А саме: Катерина Злепко посіла ... Читати далі »

Пам’ятати заради майбутнього

Пам’ятати заради майбутнього

У Вишгородському районному центрі художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» завершився районний мистецький огляд-конкурс до 70-річчя Великої Перемоги «Пам’ятати заради майбутнього», зональні етапи якого проходили у березні та квітні. У ньому взяли участь учні загальноосвітніх закладів Вишгородського району, вихованці гуртків та студій Центру творчості «Дивосвіт». 
 
Огляд складався з конкурсів робіт з декоративно-ужиткового мистецтва, робіт з образотворчого мистецт ... Читати далі »

Марафон ранкових пробіжок

Марафон ранкових пробіжок

Мрієте почати нове життя з понеділка? Почніть з нами з вівторка!
 
Ми створили команду підтримки. У всіх нас різні зав­дання – хтось хоче схуднути, хтось розминається перед важким робочим днем за офісним столом, хтось просто хоче підтримати тонус тіла на потрібному рівні, але нас об’єднує спосіб, який ми обрали для досягнення мети – ранкові пробіжки.
 

Обереги для воїнів АТО

Обереги для воїнів АТО

Дитяча творчість нікого не лишає байдужим. Роботи, створені  руками юних майстрів, дивують своєю безпосередністю, фантазією, оригінальністю.
 
Представлення виробів на широкий загал є важливою подією в житті юних митців. Саме з метою презентації досягнень виконавської майстерності вихованців Вишгородський районний центр художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт», окрім власної постійно діючої виставки, проводить виставки спільно з благодійним фондом «Святої Ольги». Неод­норазово ... Читати далі »

Битва знавців: знати, думати, цікавитись

Битва знавців: знати, думати, цікавитись

Третього квітня у Вишгородському районному центрі художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» відбувся районний турнір «Ігри розуму». Найрозумніші юні інтелектуали, учні 7-8 класів, а саме, вісім команд зі шкіл району, змогли зустрітися та довести свою ерудованість у весняній грі сезону 2015.
 
В іграх взяли участь команди Вишгородської школи №1, Димерської гімназії, Лебедівської школи, Демидівської спеціалізованої школи, Козаровицької школи, Вишгородського технічного ліцею, Димерської шко ... Читати далі »

Голова Вишгородської райдержадміністрації

Голова Вишгородської райдержадміністрації

Розпорядженням Президента України №350/2015-рп від 31 березня 2015 року Олександра Любомировича Горгана призначено головою Вишгородської районної державної адміністрації Київської області.
 
Горган Олександр Любомирович народився 5 листопада 1975 року в місті Калуші Івано-Франківської області. 1997 року закінчив з відзнакою Київський Національний університет ім. Тараса Шевченка (юридичний факультет). У 2001 році проходив навчання у Сполучених Штатах Америки за програмою The International Visitor Leadership Program (IVLP) на ... Читати далі »

Навчання рятувальників

Навчання рятувальників

Вишгородські рятувальники спільно з керівним складом та персоналом Київських ГЕС та ГАЕС 31 березня провели комплексне об’єктове навчання на тему: «Загорання кабелів в першій секції кабельного напівповерху». 
 
Забезпечення сталого функціонування самої гідроелектростанції важко переоцінити. Адже загальна довжина напірного фронту гідроспоруд Київського гідровузла складає 42,3 км, пропускна здатність – 12500 куб.м/сек. Відповідно до задуму тренувань виникло пошкодження електродвигуна приводу електр ... Читати далі »

« 1 2 3 4 ... 12 13 »