Головна » 2014 » Березень » 27 » До результативності – через координацію дій
11:07
До результативності – через координацію дій

Нещодавно у Вишгородській спеціалізованій школі «Сузіря» відбулося засідання круглого столу за темою «Координація діяльності суб’єктів виховного впливу щодо організації правоосвітньої та правовиховної роботи у навчальних закладах району» за участю керівників навчальних закладів, заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів.

Перед учасниками засідання було окреслено ряд завдань: виявити роль кожного суб’єкта виховного впливу в організації та здійсненні правоосвітньої та правовиховної роботи у навчальних закладах району, розробити спільний план заходів по удосконаленню співпраці районних державних установ, що здійснюють правоохоронну діяльність, та адміністрацій навчальних закладів району, налагодити співпрацю Вишгородського районного управління юстиції, прокуратури Вишгородського району Київської області, кримінальної міліції у справах дітей Вишгородського РВ ГУ МВС України у Київській області, сектору дільничих інспекторів міліції Вишгородського РВ ГУ МВС України у Київській області, служби у справах дітей та сім’ї Вишгородської районної державної адміністрації з кожним окремим навчальним закладом по організації правового виховання та забезпечення його результативність.

Під час засідання круглого столу у обговоренні проблеми взяли участь: в.о. начальника Вишгородського районного управління юстиції Т. Остроколенко, начальник кримінальної міліції у справах дітей Вишгородського РВ ГУ МВС України у Київській області В. Чубатий, старший оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей І. Згоник, інспектор сектору дільничих інспекторів міліції Вишгородського РВ ГУ МВС України у Київській області Н. Волуйко, начальник служби у справах дітей та сім’ї РДА В. Тимошенко.

Досвідом практичної роботи по організації правоосвітньої та правовиховної роботи у Димерській гімназії поділилася заступник директора з виховної роботи А. Климова, про особливості роботи ради з профілактики правопорушень розповіла заступник директора з виховної роботи Старопетрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів В. Рябушенко, змістовну мультимедійну презентацію з тематики превентивної освіти підготувала директор Лебедівської ЗОШ І-ІІІ ступенів С. Андріанова. Про роль учнівського самоврядування у правовому вихованні дітей та підлітків розповіли Маргарита Заїка та Юлія Совершенна, учні Вишгородської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, які створили свою презентацію «Насильству – ні!» на основі анкетування учнів школи та їх батьків.

 У обговоренні питань круглого столу взяли участь: директор Литвинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів А. Старенький, заступник директора з виховної роботи Демидівської спеціалізованої школи В. Козійчук, директор Новопетрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 В. Шевченко, директор Жукинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Н. Титаренко. Учасники наради обмінялися думками щодо необхідності зкоординованості дій по організації правоосвітньої та правовиховної роботи у навчальних закладах району та подали пропозиції щодо шляхів та методів реалізації завдань правового виховання дітей, підлітків та учнівської молоді в умовах сьогоднішніх реалій.

Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 478 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus