Головна » Вишгородська громада

У Вишгороді – земельний скандал

У Вишгороді – земельний скандал

У Вишгороді склалась критична ситуація із неправомірним виділенням землі під багатоповерхові забудови. Народний депутат Ярослав Москаленко закликає провести у Вишгороді громадські слухання через незаконну роздачу землі забудовникам у місті. 
 
Парламентарій повідомив, що отримав низку звернень від громадян, в яких вишгородці висловлювали занепокоєння даною ситуацією. Резонанс викликало, зокрема, виділення землі під багатоповерхівки навколо Центру дитячої творчості «Дивосвіт», уздовж Набережної, на прибудинкових територіях і дитячих майданчиках тощо.
 

Долаємо наслідки негоди

Долаємо наслідки негоди

Практично тиждень знадобився енергетикам, зв’язківцям, комунальникам, лісникам та фахівцям служби з надзвичайних ситуацій для ліквідації наслідків серії буревіїв, що пронес­лися теренами Вишгородського району і всієї України в ніч з 18 на 19 травня цього року. 
 
У результаті стихії по району пошкод­жено 26 ліній електропередач потужністю 10 кВт. Через спрацювання систем захисту 4-х кіловатних ЛЕП, що забезпечують електропостачання населених пунктів, тимчасово без світла залишилася переважна більшість сіл і селищ району. 
 

Наші в Іспанії на міжнародному турнірі

Наші в Іспанії на міжнародному турнірі

В Іспанському місті Вікторія 6-11 травня проходив хокейний турнір «ІІ Torneo internacional hocky hielo veteranos» серед ветеранів спорту. Участь у змаганнях брала й наша команда ХК «Вишгород». 
 
Загалом на турнірі змагалося сім команд, а перемогла українська з результатом 5 перемог та 1 нічия. Зважаючи на те, що минулого року ХК «Вишгород» посів третє місце, прогрес доволі значний.
 
– Нам поталанило перемогти на цікавому турнірі у запекл ... Читати далі »

Порядок забезпечимо спільними зусиллями

Порядок забезпечимо спільними зусиллями

У приміщені Вишгородського РУГУ МВСУ відбулося спільне засідання з вирішення організаційних питань щодо забезпечення громадського порядку під час виборів представників вишгородської міліції на чолі з заступником керівника Романом Лисковим та членами ГФ «Громадський порядок» на чолі з Юрієм Колупайлом та Петром Клевацьким.

- Порядок будемо забезпечувати спільними зусиллями, - зазначив Романом Лисков, - оскільки ваше формування вже підтвердило свої ділові та організаційні якості.

Перед початком роботи Петро Клевацький ... Читати далі »

Зберегти автентичність літописного Вишгорода

Зберегти автентичність літописного Вишгорода

У середу в приміщенні райдержадміністрації відбулася науково-практична конференція «Старожитності Вишгородщини». Музейники, археологи, історики та науковці-практики зібралися з нагоди двадцятиріччя від дня створення Вишгородського історико-культурного заповідника і обговорили та узгодили ряд нагальних питань, що в нинішніх складних соціально-політичних умовах висуває сьогодення. Лейтмотивом науково-практичної конференції стало вдосконалення існуючого становища Вишгородського історико-культурного заповідника, аналіз багаторічних досягнень та, можливо, недоопрацювань колективу науковців і практиків на далеко не однозначній історичній ниві.
 

Плекаймо калиновий сад!

Плекаймо калиновий сад!

Старт у доросле життя мої вихованці, випускники 2013-2014 років Вишгородської ЗОШ 1-3 ст. №1, вирішили розпочати з посадки дерев у шкільному саду, якому вже майже 48 років!
 
Підтримали ідею оновлення саду й батьки одинадцятикласників, які активно залучилися до роботи. Особ­лива подяка Юрію Івановичу Думі, батьку випускника Богдана Думи, який замовив, привіз та допоміг посадити саджанці. Це сортові дерева яблук, груш, слив, абрикосів і, звичайно, кущ калини – символ України.
 

Сучасна техніка для вогнеборців

Сучасна техніка для вогнеборців

16 квітня у 37-й державній пожежно-рятувальній частині Вишгорода за участю голови Київської обласної ОДА Володимира Шандри, в.о. голови ДСНС України Анатолія Бойка, в.о. голови райдержадміністрації Вячеслава Савенка, Вишгородського міського голови Віктора Решетняка місцевим рятувальникам передали на озброєння пожежно-рятувальний автомобіль. 
 
На заході до Дня пожежної охорони були присутні голова правління будівельного підприємства «Домобудівний комбінат №4» Сергій Тимошенко та президент корпорації «ДБК-житлобуд» Герой України Петро Шилюк, які стали ініціаторами придбання цієї суч ... Читати далі »

Вік маленький – рівень високий

Вік маленький – рівень високий

Минулої суботи у басейні  Вишгородської районної КДЮСШ відбулася першість Вишгородської КДЮСШ з плавання. Змагання були сплановані як підсумкові. У них взяло участь 52 учасники віком від 5 до 13 років. Наші юні спортсмени продемонстрували високий рівень виконання спортивних розрядів та показали хороші спортивні результати. 
 
Іван КАРПИНА,
заступник директора з НТР Вишгородської районної КДЮСШ

Є майбутнє в українського театру

Є майбутнє в українського театру

Багато хто з сучасників вважає, що у нашому комп’ютеризованому світі немає місця такому витонченому мистецтву як театр, що у нього, мовляв,  немає майбутнього, через небажання молодого покоління продовжувати театральні традиції або через елементарний брак таланту у молоді. Якщо чесно, я теж був такої песимістичної думки аж до того моменту, поки не потрапив на захід під назвою «Театральна субота». І ось що я вам зараз скажу: «Майбутнє в українського театру є!». 
 
З минулого року у Вишгородському районному центрі художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосві ... Читати далі »

«Театральна субота» у «Дивосвіті»

«Театральна субота» у «Дивосвіті»

У суботу, 29 березня, у центрі творчості «ДИВОСВІТ» відбудеться ІІ Вишгородський відкритий фестиваль аматорських театральних колективів «Театральна субота»
 
Порядок показів на Вишгородському відкритому фестивалі аматорських театральних колективів «Театральна субота-2014».
 
8.30. Заїзд учасників. Репетиції на сцені.
9.40. Початок фестивалю. ... Читати далі »

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 12 13 »