Головна » 2014 » Березень » 22 » Є така професія – захищати Батьківщину
11:40
Є така професія – захищати Батьківщину
«Весь український народ повинен сьогодні об’єднатись в одну велику родину, яка готова боронити свій рідний дім». З таким закликом звернувся до співвітчизників в.о. Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов. Українці відгукнулися в усіх населених пунктах держави.
 
Не став винятком і Вишгородський район. Вже понад сто добровольців і призовників з нашого району поповнили лави захисників Вітчизни.
 
– У зв’язку з оголошенням часткової мобілізації в Україні військовозобов’язані призиваються на навчальні збори, – розповідає виконуючий обов’язки районного військового комісара  Сергій Кашка. – Залучаються на збори як офіцери запасу, так і рядовий та сержантський склад. Ми проводимо з ними роз’яснювальну роботу та, відповідно до наряду Київського обласного комісаріату на підставі заявок командирів військових частин, проводимо відбір військовозобов’язаних. Сьогодні (18 березня, – ред.) ми відправили до військових частин двадцять чоловік. А загалом на навчальних зборах знаходиться вже більше ста. В основному райвійськкомат відправляє призовників до частин, розташованих у Білій Церкві. Подальший призов буде залежати від того, які військові частини і в якій кількості будуть доукомплектовуватись. 
 
На запитання, як призовники ставляться до мобілізації та з яким настроєм йдуть до війська, Сергій Кашка відповів:
 
– Переважна більшість вій­сько­­во­­зобов’я­­заних із розумінням ставляться до виконання свого громадянського обов’язку, але, на жаль, є й такі, хто ухиляється від призову. Але їхня кількість дуже незначна. З такими людьми ми проводимо певну виховну роботу, попереджуємо про кримінальну відповідальність щодо ухилення від проходження навчальних зборів, особливо під час оголошення в країні часткової мобілізації. І хоча таких людей дуже небагато, враження від спілкування з ними дуже негативне.
 
– Настрій відмінній, можна сказати – бойовий, – розповідає один з призовників. – Мені вже доводилося служити на строковій, тому все зрозуміло. А тим, хто не служив, ми допоможемо адаптуватися, підставимо плече. 
 
– Ми їдемо до однієї з механізованих бригад, все знайоме та зрозуміле, – розповідає його товариш. – Рідним та близьким передаю привітання, хай не переживають, ми в строю – все буде добре.
 
Призовники на плацу стояли з різних населених пунктів – Козаровичів, Демидова, Вишгорода,  Димера та інших. Хтось розповідав анекдот, а решта сміялися, хтось стояв, дещо замислившись, трішки осторонь, але всіх поєднувало бажання гідно виконати свій обов’язок перед Батьківщиною.
 
Володимир ПОТАПОВ, «Слово»
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 913 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus