Головна » 2014 » Березень » 15 » Бойовий прапор ВМС України піднято на Вишгородщині
11:35
Бойовий прапор ВМС України піднято на Вишгородщині
На знак солідарності і моральної підтримки захисників України в Автономній Республіці Крим на території Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» піднято Бойовий прапор ВМС України.
 
– Сьогодні ми зібралися, щоб засудити військову агресію Росії проти Криму, проти України, – наголосив під час церемонії директор музею Іван Вікован. – Кремль хоче крові і війни. Ми проти війни, ми прагнемо мирної праці у демократичній європейській Україні.
 
– Ми гордимося витримкою, мужністю і патріотизмом наших військових у Криму, проявом великої любові до Вітчизни, – наголосив Новопетрівській сільський голова Радіон Старенький. – Великі слова вдячності висловлюємо, родинам, жінкам і сестрам, членам сімей військовослужбовців за підтримку і допомогу захисникам.
 
– Сьогоднішні учасники мітингу – це ветерани Великої Вітчизняної війни та воїни-афганці, які на собі відчули поневіряння, бачили смерть побратимів, мирних жителів, жінок і дітей. Вони знають про війну не з розповідей, – зазначив голова районної організації ветеранів Великої Вітчизняної війни Григорій Ткаченко.
 
Довідка. Перший у Військово-морських силах Бойовий прапор у 1994 році був вручений Севастопольському військово-морському інституту, а у 1995 році – 4-й окремій бригаді морської піхоти. Прапор Військово-морських сил України вперше був продемонстрований фрегатом «Гетьман Сагайдачний» у червні-липні 1994 року під час походу в Руан (Франція) на святкування 50-річчя висадки десанту союзників «Армада Свободи». Там, серед військових кораблів флотів, які представляли більшість морських держав світу, прапор і гюйс Військово-морських сил вперше демонстрував міжнародному суспільству військово-морську символіку України.
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 490 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus