Головна » 2014 » Березень » 22 » «Шевченкова зоря» у «Дивосвіті»
11:45
«Шевченкова зоря» у «Дивосвіті»
Яскраво-теплим сонячним променем на тлі березневої блакиті вкотре для нас запалала Шевченкова зоря. Чи знав Великий Кобзар, що саме так, велично і звитяжно, світитиме його зоря крізь віки, крізь покоління?!
 
«Шевченкова зоря». Таку назву мало мистецьке свято, влаштоване 14 березня Вишгородським районним Центром художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт», яке стало лунким заключним акордом великого огляду-конкурсу «Шевченковою стежиною», що проходив протягом кількох місяців у Вишгородському районі. 
 
І назва свята дійсно виправдала себе – варто лише було побачити, як засвічувалися зоряно дитячі очі, коли вони читали, співали, навіть танцювали Шевченка, яка дзвінка тиша панувала, коли у вщент заповненій залі лунали проникливі слова Великого Кобзаря.
 
Надзвичайно яскравим прологом свята стала мистецька композиція «Шевченкова Україна», в якій взяли участь вихованці «Дивосвіту»: вокальні студії «Візерунок», «Соло», «Доремікс», творче об’єднання «Різні Люди», хореографічна студія «Ліберті», ансамбль сопілкарів «Рум’янок».
 
Поезії Шевченка читали наші найкращі читці: Надія Місяць (Димерська ЗОШ №1), Олександра Смага (Ясногородська ЗОШ), Валерія Зубченко (Демидівська СШ), Оксана Мартинкова (Лютізька ЗОШ). Пісні на слова поета у виконанні солістів, дуетів, ансамблів викликали живий відгук глядачів. Цікавою і змістовною була розповідь вихованки гуртка «Історія рідного краю» Ірини Яковенко про перебування Шевченка на Вишгородській землі. 
 
Переможцям та призерам районного огляду «Шевченковою стежиною» вручили дипломи начальник відділу освіти Вишгородської РДА Світлана Чамро,  начальник відділу культури Олександр Тарасович Біляєв та директор Вишгородського ЦТХТДЮМ «Дивосвіт» Олена Андріяш. Понад п’ятдесят дипломантів огляду-конкурсу отримали відзнаку у різних номінаціях: конкурс читців, музичний конкурс (солісти, дуети, ансамблі), конкурс драматичного мистецтва та літературно-музичних композицій, конкурси з образотворчого та декоративно-вжиткового мистецтва, літературної творчості. На свято зібралося близько півтисячі учнів міста та району. У холі «Дивосвіту» відвідувачі мали змогу переглянути виставку мистецьких робіт з образотворчого та декоративно-вжиткового мистецтва, що були представлені на огляд-конкурс.
 
За відгуками глядачів, свято було масштабним, дуже видовищним, але, разом із тим, надзвичайно проникливим і щемким. І те, що ця подія отримала такий позитивний резонанс, дуже важливо, адже так хочеться, щоби правдиве Тарасове слово в неспокійному українському сьогоденні не слугувало прикриттям псевдопатріотизму, а спонукало до натхнення, творчості, праці, осяяної яскраво-теплим промінням Кобзаревої зірки.
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 448 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus