Головна » 2013 » Квітень » 27

Ми поступово рухаємося вперед

Ми поступово рухаємося вперед

Президент України Віктор Янукович у день всеукраїнської акції «За чисте довкілля» посадив дерева разом із вихованцями дитячого будинку «Любисток» у Нових Петрівцях. Цим закладом глава держави опікується вже тривалий час. 

Глава держави поспілкувався з дітьми, поцікавився умовами їх перебування в закладі, розпитав про успіхи в навчанні, поцікавився, ким вони хочуть стати у майбутньому. За словами Віктора Януковича, тим вихованцям, які планують вступати до вищих навчальних закладів, буде надаватися допомога.

... Читати далі »

27.04.2013

Гуртом й сміття легше прибирати

Гуртом й сміття легше прибирати

Минулої п’ятниці, в рамках щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля» на території Київської області працювало 60 тисяч осіб – це насамперед трудові колективи установ, організацій, підприємств, а також всі бажаючі. 


У належний стан було приведено парки, сквери, дитячі майданчики, узбіччя доріг, вулиці та дороги, пам’ятники (братські могили та меморіальні комплекси, обеліски та місця поховань). Також у цей день співробітники підприємств та організацій прибирали прилеглі території. 

27.04.2013

Незагоєний біль

Незагоєний біль

Двадцять сім років минуло з того часу, як світ пізнав всю повноту болю від чорнобильських «опіків». Ніч 26 квітня 1986 року змінила наше ставлення до ядерної енергетики, перевернувши з ніг на голову розуміння справжньої сутності так званого мирного атому. Життя, яким воно було до Чорнобиля, лишилося лише в спогадах. 1.23 – час вибуху – звучить, як початок відліку іншого буття. Але усе це сталося потім. З часом. З роками. 


Через два дні після вибуху мені виповнилося одинадцять. Літо 1986-го запам’яталося, бо вперше у своєму дитинстві я виїхав відпочивати за межі нашого села. Тоді ми ще не усвідомлювали повноти трагедії, і не розуміли, що ц ... Читати далі »

27.04.2013

Новітні технології – на Вишгородщині

Новітні технології – на Вишгородщині

У Старих Петрівцях на підприємстві ТОВ «Чіпси Люкс» за участі віце-премєр-міністра України Олександра Вілкула, голови Київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка, голови Вишгородської райдержадміністрації Олександра Приходька, голови Вишгородської райради Олександра Носаля відбулось урочисте відкриття третьої лінії з виробництва солоних снеків. Присутні також ознайомились із технологічним процесом цього виробництва , оглянули виробничі приміщення підприємства. 


ТОВ «Чіпси Люкс» працює на вітчизняному ринку з 1999 року. На сьогодні це дочірнє підприємство ПАТ «Крафт Фудз Україна» та найбільший виробник картопляних чіпсів в Україні. Вартіст ... Читати далі »

27.04.2013

Наради під відкритим небом

Наради під відкритим небом

На цьому тижні голова РДА Олександр Приходько здійснив робочу поїздку районом, відвідавши хутір Петрівський, села Рови, Любимівку та Пиляву. 


Його супроводжували заступники голови РДА Олег Міщенко та Валентина Духота, радник Сергій Луговкін, начальник КП «Комунальник» Олександр Мартиненко та керівник районного ДЕУ Сергій Дрозд. 

Хутір Петрівський. В урочищі, біля жіночого монастиря, голова райдержадміністрації дав завдання районним службам щодо організації робіт з перезахоронення оста ... Читати далі »

27.04.2013

Коротким рядком

Коротким рядком

Школа – це твій дім, будь господарем у нім! Під таким гаслом на День довкілля вчителі, адміністрація, техперсонал, а напередодні – і учні Демидівської спеціалізованої школи, взяли участь у суботнику з благоустрою території школи – прибрано і впорядковано клумби, завершено роботу на пришкільних ділянках, інформує вчителька Ольга Красуцька. Школярі посадили молоді деревця. Зусиллями педагогічного колективу та техперсоналу школи прибрано дороги, побілено дерева, бордюри, адже «Школа – це наш дім». 

* * * 
27.04.2013

Опалені Чорнобилем

Опалені Чорнобилем

Минуло двадцять сім років після Чорнобильської катастрофи. Уявімо, що саме трапилось 26 квітня 1986 року. У ході запланованого експерименту на четвертому енергоблоці ЧАЕС експлуатаційники мали перевірити, чи зможуть турбіни виробити достатню кількість залишкової енергії для живлення насосів охолодження до того, як через 40-60 секунд будуть включені аварійні енергоджерела. Дозвіл на проведення експерименту прийшов з Києва тільки о 23.00. Випробування почалися о 1.23. 


Всупереч очікуванням, раптово, у багато разів, зросла потужність реактора. Вже через 36 секунд після початку експерименту керівник зміни натиснув кнопку аварійного захисту, а ... Читати далі »

27.04.2013

Згадували Григорія Стаценка…

Згадували Григорія Стаценка…

Минулого тижня у Вишгороді згадували талановиту людину, тонкого поеталірика, громадського діяча, вірного друга та люблячого батька, чоловіка, дідуся – Григорія Стаценка. У тісному колі рідні й друзі багато говорили про його талант, любов до справи і людей, про його почуття дружби, відповідальності, готовність прийти на допомогу. 


Учні гімназії «Інтелект» зачитували його вірші. Ведуча заходу Інна Шубко нагадувала про основні біографічні віхи – історичну батьківщину Росію, професію, подорожі, родину, Вишгород, Чорнобиль... Лунали його улюблені твори у виконанні артистки Валентини Старенької, лауреата міжнародних конкурсів Дмитра Мотозка, за ... Читати далі »

27.04.2013

Неділя Квітна. В’їзд Господній у Єрусалим

Неділя Квітна. В’їзд Господній у Єрусалим

Тріумфальний в’їзд Ісуса Христа в Єрусалим — це велике торжество, в якому народ виявляє радість і прославляє Господа Бога. Христові учні та народ вітали Христа з нагоди Його божественної перемоги над смертю — у суботу Він воскресив Лазаря (Йо. 12, 17). 


Постава Христа під час в’їзду до Єрусалиму дуже скромна: так Він поводився завжди і цього навчав інших (Мт. 11, 27-30). Він їде на скромному осляті, як це передбачив пророк Захарія: «Радуйся вельми, о дочко Сіону! Викрикуй, о дочко Єрусалиму! Ось цар твій іде до тебе, справедливий і переможний, смиренний і верхи на ослі їде, на осляті, на молоденькій ослиці» (Зах.9, 9). 
< ... Читати далі »

27.04.2013

Георгіївська стрічка

Георгіївська стрічка

У громадській приймальні Вишгородської районної організації Партії регіонів відбулася зустріч-засідання міні-клубу з нагоди проведення політичної акції до 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні «Георгіївська стрічка». 


У засіданні взяли участь керівник громадської приймальні Партії регіонів Марія Дем’янчук, заступник голови райради Олександр Глущенко, депутат райради Марина Мельниченко, депутат Демидівської сільської ради Вікторія Шевченко, помічник-консультант народного депутата України Ярослава Москаленка – Ірина Македон та член Партії регіонів Олена Шестакова. 
27.04.2013

Нашій спадщині – наш захист

Нашій спадщині – наш захист

18 квітня, у Міжнародний день охорони пам’яток культури, в історичному музеї, що у Вишгороді, відбувся «круглий стіл», де йшлося про актуальні проблеми охорони археологічної історикокультурної спадщини району та міста. Активну участь в обговорені теми взяли начальник міського гуманітарного відділу Володимир Ткач, завідувач сектору внутрішньої політики РДА Олена Глава, директор міжшкільного навчально-виробничого комбінату Микола Федірко, співробітник обласного центру охорони наукових досліджень пам’яток культурної спадщини Олена Бреяк, співробітник інституту археології НАНУ Всеволод Івакін, а також археологи, науковці, працівники товариства охорони пам’яток та історико-культурного заповідника, громадські діячі. 

27.04.2013

А у нас, у дворі, ось така «краса»...

А у нас, у дворі, ось така «краса»...

Є робота, яку не помічають, коли вона зроблена. Така робота – у комунальників. Їх згадують, коли у роботі існують якісь недоробки. А чи доводиться вам дякувати комунальникам за їхню роботу? Чесно кажучи мені б дуже хотілося та от тільки за що? 


Хіба за те, що сміття вивозять? Можна було б, але от незадача – не завжди регулярно.

А от з усім іншим?.. 

27.04.2013

Зелений друг завжди вам віддячить

Зелений друг завжди вам віддячить

Початок пожежонебезпечного періоду щороку викликає тривогу і занепокоєння лісівників. Як стихійного лиха чекають вони весняного піку пожеж у квітні-травні, що буває, через масове випалювання сухої трав’яної рослинності на полях, пустищах, вздовж доріг. І це в той час, коли в держлісгоспах ще не закінчено влаштування мінералізованих смуг, не в повних обсягах проведено інші протипожежні заходи, не з’явився новий трав’яний покрив. Тому і виникає тоді найбільша кількість лісових пожеж. 


Погодні умови пожежонебезпечного періоду 2012 року, порівняно з 2010 роком, на території України не були екстремальними. ДП «Вищедубечанське лісове господарст ... Читати далі »

27.04.2013

Звучала музика над Димером

Звучала музика над Димером

Фундамент справжньої музичної культури можуть закласти професіонали, віддані мистецтву музики, які спроможні навчити учнів слухати та розуміти її, красиво співати. Такі завдання щоденно втілюють у життя викладачі Димерської музичної школи. А підсумком цієї роботи став щорічний звітний концерт її вихованців, присвячений 40-річчю з дня заснування Вишгородського району. 

 
На сцену виходять ведучі Ірина Довголап та Тетяна Нарядько. Відкрив концерт духовий оркестр під керівництвом В. Довжука. Далі прозвучала музика у виконанні молодших учнів –Мар’яни Крикун (клас О. Кириченко), Дарини Тарасенко (клас Т. Нарядько), Альони Савенок (клас Л. Шевчук). Серед учасників концерту були ан ... Читати далі »

Друга перемога «Діназа» і трохи історії

Друга перемога «Діназа» і трохи історії

Минулої суботи відбувся другий тур чемпіонату Київської області 2013 року. 

 
Лютізький «Діназ» приймав на своєму полі амбіційну та перспективну команду з міста Бровари. Матч видався вкрай напруженим, за команди грають досвідчені гравці високого рівня. Гол Віталія Жеребцова та відмінна гра голкіпера команди Дениса Саботюка дозволили здобути другу перемогу нашим хлопцям у чемпіонаті. Наступний матч очікується ще більш важким, адже у гості до «Діназу» завітає команда «Путрівка» з Васильківського району, зустрічі з якою завжди безкомпромісні. Тож запрошуємо відданих вболівальників прийти у су ... Читати далі »

Воля до перемоги – і третє місце в «кишені»

Воля до перемоги – і третє місце в «кишені»

Як і минулого року, БК «Вишгород» не зміг пройти у фінал чемпіонату Київської області з баскетболу – завадили травми провідних гравців. Хоча гра з переяслав-хмельницьким «Ударом» була дуже рівною, та все ж, зрештою, вишгородці поступилися – 72-80. 

 
У поєдинку за третє місце на «БК Вишгород» очікувала команда з Броварів. 
 
Решту фінальних зустрічей у цьому році приймав Переяслав-Хмельницький. До вишгородців, які після півфіналу втратили ще двох гравців, зміг приєднатися відомий форвард Віктор Кобзистий. Та навіть з ним на останню гру сезону БК « ... Читати далі »