Головна » 2013 » Квітень » 27 » А у нас, у дворі, ось така «краса»...
10:37
А у нас, у дворі, ось така «краса»...
Є робота, яку не помічають, коли вона зроблена. Така робота – у комунальників. Їх згадують, коли у роботі існують якісь недоробки. А чи доводиться вам дякувати комунальникам за їхню роботу? Чесно кажучи мені б дуже хотілося та от тільки за що? 

Хіба за те, що сміття вивозять? Можна було б, але от незадача – не завжди регулярно.

А от з усім іншим?.. 

За 30 років існування нашого будинку №12 по вул. Грушевського у Вишгороді, ЖЕК жодного разу навіть косметичного ремонту не зробив. У 2011 році в одному під’їзді ми це зробили власними силами. Дах – увесь час протікає. За всю історію будинку зробили аж один, так званий, капремонт даху, якого вистачило аж на цілий один рік. Після чого дах протікає ще більше! Виникає справедливе запитання: що це за капремонт? У під’їзди вже 3,5 місяці нога прибиральника не ступала. На подвір’ї прибирається через пень – колоду. Маємо ще багато претензій до ЖЕКу... Зупинюся лише на одному епізоді. 

Раніше ми викидали сміття у відведеному місці, де стояли контейнери на два будинки – наш та кооперативний будинок №10 по Грушевського. Але ЖЕК не знайшов спільної мови з правлінням кооперативу в питанні, хто частіше вивозить сміття, і облаштував окремий майданчик з контейнером для сміття – так би мовити, для мешканців нашого будинку. 

Але сталося не так, як гадалося: хотіли як краще, а вийшло як завжди... 

По-перше – наше «ми – проти » проігнорували. По-правді сказати, нашої думки ніхто і не питав. 

По-друге – майданчик зробили вгорі над нашим двором, прямо по дорозі на дачі і до Вишгородської спеціалізованої школи «Сузір’я» та басейну. Не важко визначити, чийого сміття там більше. Майже кожна машина, яка їде на дачу або з дачі, зупиняється біля контейнера. І це нормально – контейнер для того, щоб викидати сміття. А тому, що він один і не бездонний – усе сміття туди не влазить, особливо у теплу пору року (дачно-шашличний період). І як ви думаєте, де воно? Правильно! У нас у дворі! А як інакше? Закони фізики ніхто не відміняв: сміття летить за вітром униз, а ніяк не вгору. 

20 квітня ми, як і багато вишгородців, вийшли на суботник, щоб зробити улюблене місто, зокрема наше подвір’я, чистішим після затяжної зими. Потрудилися на славу – чисті газони прибудинкової території милували око. Та не довго. Майданчик після вивезення сміття не прибирали. Водій сміттєвантажної машини та його помічник сказали, що це не входить у їх обов’язки... І ось фінал: уже в середу, 24 квітня, від результатів нашої роботи не залишилося й сліду... 

І все це лише тому, що хтось колись чогось не врахував, хтось не вчасно вивіз сміття, а хтось просто не хоче сумлінно виконувати свою роботу. Результат – у Вишгороді виник ще один сміттєрозсадник, який аж ніяк не прикрашає наше місто. 

Користуючись нагодою, звертаюся до начальника ЖЕКу, пана Шененка. Шановний пане начальнику ЖЕКу! Дуже Вас прошу налагодити роботу Вашого відомства. У нас з вами (тобто з ЖЕКом) укладений договір і я свою частину виконую в повному обсязі! А ви? Вас не обходить, чи можу я сплатити рахунки. Повинна! Так от і ви – повинні! І мене не повинні обходити причини, з яких ЖЕК не може нормально працювати – чи то двірників не вистачає, чи то машин. Уклали угоду – будьте так ласкаві, виконуйте свою роботу, як належить! 

Людмила ЗАГОРОВСЬКА, «Слово» 
фото автора

Від редакції. 
У листопаді минулого року міська влада прийняла рішення з 3 грудня 2012 року підвищити тарифи за комунальні послуги. З того часу вишгородці платять за комунальні послуги майже вдвічі більше. 

Оплата за житлово-комунальні послуги з’їдає досить відчутний шматок сімейного бюджету звичайної української родини. Маємо дві сторони медалі: перша – тарифи, які ростуть немов гриби після дощу, друга – якість самих послуг не те, що не поліпшується, а стає дедалі гіршою. 

А за що ми, власне, платимо? «Слово» готове надрукувати предметну відповідь пана Шененка.
Переглядів: 540 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus