Головна » 2013 » Квітень » 27 » Коротким рядком
11:14
Коротким рядком
Школа – це твій дім, будь господарем у нім! Під таким гаслом на День довкілля вчителі, адміністрація, техперсонал, а напередодні – і учні Демидівської спеціалізованої школи, взяли участь у суботнику з благоустрою території школи – прибрано і впорядковано клумби, завершено роботу на пришкільних ділянках, інформує вчителька Ольга Красуцька. Школярі посадили молоді деревця. Зусиллями педагогічного колективу та техперсоналу школи прибрано дороги, побілено дерева, бордюри, адже «Школа – це наш дім». 

* * * 

Днями в Київській обласній державній адміністрації під керівництвом голови КОДА Анатолія Присяжнюка відбулося засідання Київської обласної ради з питань взаємодії органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади. У заході взяли участь міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк, міністр соціальної політики Наталія Королевська, радник Президента України–керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Марина Ставнійчук. Обговорено стан імплементації законів та нормативно-правових актів, спрямованих на реалізацію реформ Президента України. Розглянуто питання повноважень органів місцевого самоврядування у сфері земельних відносин, реформування сфери державного управління та проектну діяльність як механізм реалізації державної політики. 

* * * 

У великій зали Вишгородської райради відбулося засідання колегії головного управління Пенсійного фонду України у Київській області. У роботі колегії взяли участь заступник голови КОДА Тетяна Подашевська, голова Вишгородської РДА Олександр Приходько, заступник голови РДА Валентина Духота, заступник голови райради Олександр Глущенко. На колегії підбивалися підсумки роботи обласного ПФУ, розглядалося впровадження Програми «Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава», результати перевірок при перерахунку та виплати пенсій, стан виконавської дисципліни. 

* * * 

З великим ентузіазмом мешканці Вишгородського району організовано прибирали, озеленювали, фарбували і чистили власні населені пункти в рамках щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля». Ольга Войтенко, Воропаївський сільський голова повідомляє, що протягом суботника депутатами сільської ради, членами виконкому та молодими активістами прибрано кладовище, пофарбована огорожа та вивезено залишки зимового сміття, що актуально напередодні Великодніх свят. 

* * * 

Село Пірнове завдяки урочистій активності мешканців набуло по-справжньому охайного весняного вигляду. Сільський голова Сергій Книжников з гордістю говорить, що саме протягом щорічної всеукраїнської акції, дякуючи активним жителям села вдалося позбутися сміттєвих звалищ, що не лише псували зовнішній вигляд села, а й відчутно шкодили довкіллю. 

* * * 

Охайнішим, привабливішим і ще красивішим після суботника стало селище Димер – весняне містечко з сучасними спортивними майданчиками, медичними та оздоровчими закладами, адміністративними спорудами. – Саме їх приводили у порядок після зимових та березневих негод жителі селища під час суботника, повідомляє головний бухгалтер селищної ради Ольга Мухоїд, – сьогодні засяяв справді яскравими весняними барвами стадіон, навколишні споруди, чистішими стали тротуари та дороги. 

* * *

За дорученням Президента України уряд прийняв рішення підвищити з 1 січня поточного року розмір першого тарифного розряду єдиної тарифної сітки (ЄТС). У цілому, підвищення торкнулося майже 3,5 млн працівників освіти, культури, охорони здоров’я, соціальної сфери та інших бюджетних галузей. Зокрема, посадовий оклад провідного бібліотекаря і вчителя вищої категорії збільшився на 167 грн порівняно з встановленим раніше окладом, лікаря-терапевта вищої категорії – на 179 грн на місяць. Одночасно з підвищенням зарплат триває відновлення диференціації в оплаті праці працівників за 1-5 тарифними розрядами ЄТС. Розмір соціальних витрат на цей рік складе 61,5 млрд грн. Найбільша сума з них буде спрямована у вигляді допомоги сім’ям з дітьми – 40,1 млрд грн. Ще понад 10 млрд грн буде використано на надання пільг і житлових субсидій населенню, 8 млрд грн – на виплату підвищених у кінці 2012 року на 40% стипендій студентам. «Хоча економічна ситуація непроста, в Україні ніхто не скорочує і не скасовує соціальні програми, на відміну від ряду країн Європейського Союзу. Якби влада не була успішна у своїй роботі, повірте, ситуація у країні була б набагато гіршою», – заявив Президент України Віктор Янукович. 

* * * 

У 2012 році були вдвічі збільшено пенсії ліквідаторам-чорнобильцям, вдосконалені умови надання державної допомоги. Відповідно до постанови КМУ «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», з початку 2012 року середня пенсія інваліда-ліквідатора першої групи виросла з 2443 грн до 5440 грн, другої групи з 2195 до 5130 грн, третьої групи з 1420 до 3940 грн. На виплату пенсій в держбюджеті додатково передбачено 1,8 млрд грн, гроші виплачуються своєчасно і в повному обсязі. 

* * * 

Держава стимулює зростання сільгоспвиробництва, що вирішить проблеми працевлаштування на селі і сприятиме розвитку сільських територій. Один з механізмів підтримки – допомога у створенні сільських кооперативів. «Президент України Віктор Янукович неодноразово підкреслював, що впровадження держполітики реформування вітчизняного сільськогосподарського виробництва повинно вже найближчим часом дати серйозні результати у розвитку сільських територій і поліпшення рівня життя українських селян. У цьому контексті було поставлено завдання зробити все необхідне для розвитку нового кооперативного руху на селі, який має стати важливим елементом структурної перебудови сільського господарства. У свою чергу 83,4% сільських і селищних рад підтримали необхідність створення обслуговуючих сільгоспкооперативів, – зазначив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк. 

* * * 

Уряд Миколи Азарова прийняв рішення до кінця 2013 року відновити роботу спортивних майданчиків і спортивних залів у всіх навчальних закладах. З цією метою в квітні проходить всеукраїнський місячник «Спорт для всіх – спільна турбота». Протягом наступних двох років органи місцевої влади за підтримки Уряду реконструюють понад 28 тисяч спортмайданчиків. 

* * * 

Медична реформа – безальтернативний процес. У 2010-2011 роках йшла підготовка до її реалізації в пілотних регіонах, а в 2012 році вона стартувала. Головне, що вже зроблено: у пілотних регіонах відбулося розмежування первинної та вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги. У 2012 році було відкрито 169 центрів первинної допомоги. У 2013 році буде відкрито 548 нових центрів первинної допомоги, 10 перинатальних центрів і закуплено 1000 реанімобілів. Президент України Віктор Янукович виступає проти поспішних кроків при проведенні медичної реформи. Глава держави підкреслив, що під час проведення реформи охорони здоров’я всі дії мають бути продуманими. «Ламати систему там, де вона працює, не треба. Можливо, її треба удосконалити, зробити так, щоб вона краще працювала», – сказав Президент України під час наради з адміністративно-господарським активом Вінницької області. 

* * * 

ЮНІСЕ Ф повністю підтримує позицію чинної влади у сфері активної пропаганди здорового способу життя. Принциповим моментом у сфері охорони материнства є відмова від куріння майбутніх мам. Дитячий фонд ООН за підтримки органів влади проведе у 2013 році антинікотинову інформаційну кампанію, щоб відвернути увагу дівчат і молодих жінок від сигарет. Куріння підвищує рівень ризику післяпологових ускладнень на 30%. 

* * * 

За підтримки Президента України В. Я нуковича, уряду, обласних органів влади і за участю Дитячого фонду ООН реалізується міжнародний медичний і освітній проект «Комунікації у сфері репродуктивного здоров’я та здоров’я матері і дитини». Він повністю відповідає програмним принципам нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України». «Загальна сума на реалізацію президентських ініціатив «Діти – майбутнє України» складе на 2013 рік від 650 млн грн до 700 млн грн, залежно від часу початку дії тієї чи іншої ініціативи», – зазначила перший заступник глави АП Ірина Акімова.
Переглядів: 476 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus