Головна » 2013 » Квітень » 27 » Новітні технології – на Вишгородщині
11:22
Новітні технології – на Вишгородщині
У Старих Петрівцях на підприємстві ТОВ «Чіпси Люкс» за участі віце-премєр-міністра України Олександра Вілкула, голови Київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка, голови Вишгородської райдержадміністрації Олександра Приходька, голови Вишгородської райради Олександра Носаля відбулось урочисте відкриття третьої лінії з виробництва солоних снеків. Присутні також ознайомились із технологічним процесом цього виробництва , оглянули виробничі приміщення підприємства. 

ТОВ «Чіпси Люкс» працює на вітчизняному ринку з 1999 року. На сьогодні це дочірнє підприємство ПАТ «Крафт Фудз Україна» та найбільший виробник картопляних чіпсів в Україні. Вартість проекту – близько 50 млн. грн. Загальна площа виробничих та офісних приміщень – 1,3 тис. кв. м. 

На новій лінії встановлено обладнання з переробки картоплі та виготовлення чіпсів з використанням новітніх технологій таких країн-виробників, як Швеція, Велика Британія, Німеччина, Японія. 

На фабриці «Чіпси «ЛЮКС» виробляють чіпси торгових марок «ЛЮКС», які надходять на вітчизняний ринок, та «Estrella», що експортуються у Білорусь, Молдову, Грузію, Вірменію, Азербайджан та Росію. Чіпси виготовляють з якісної української картоплі, що вирощується в 30 фермерських господарствах країни. 

Нова лінія розрахована на виготовлення понад 25 тонн чіпсів на добу, що дозволить збільшити виробництво солоних снеків для вітчизняних споживачів, а також для експорту на світові ринки. 

Картопля для нової лінії буде закуплятися виключно в українських виробників, з якими підприємство протягом кількох років успішно реалізує аграрну програму. Будівельні роботи на об’єкті виконали вітчизняні компанії. Завдяки цьому інвестиційному проекту на фабриці додатково створять 60 робочих місць. 

В рамках інвестиційного проекту підприємство також профінансувало для громади Вишгородського району будівництво нової гілки газопроводу-перемички високого тиску довжиною 8,5 км від Демидова до Лютіжа. 

Це другий великий інвестиційний проект ПАТ «Крафт Фудз Україна» за останні два роки. У листопаді 2011 році на іншому підприємстві компанії – Тростянецькій фабриці, яка розташована у Сумської області, було введено в експлуатацію фабрику з виробництва печива. 

Інф. «Слова»
Переглядів: 696 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus