Головна » 2013 » Квітень » 27 » Ми поступово рухаємося вперед
11:52
Ми поступово рухаємося вперед

Президент України Віктор Янукович у день всеукраїнської акції «За чисте довкілля» посадив дерева разом із вихованцями дитячого будинку «Любисток» у Нових Петрівцях. Цим закладом глава держави опікується вже тривалий час. 

Глава держави поспілкувався з дітьми, поцікавився умовами їх перебування в закладі, розпитав про успіхи в навчанні, поцікавився, ким вони хочуть стати у майбутньому. За словами Віктора Януковича, тим вихованцям, які планують вступати до вищих навчальних закладів, буде надаватися допомога.

– Я допомагатиму з власного рахунку. Це буде від мене додаткова стипендія, – наголосив Віктор Янукович, зазначивши, що всім вихованцям дитбудинку необхідно старанно навчатися та здобувати освіту. 

Президент України подарував дітям футбольні, волейбольні та баскетбольні м’ячі, а дитбудинку – мікрохвильову піч і пилосос, пообіцявши приїжджати частіше. Вихованці «Любистка» подякували главі держави за постійну турботу й допомогу. 

У свою чергу, голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк повідомив, що цього літа 500 дітей Київщини, зокрема й вихованці дитбудинку «Любисток », відпочиватимуть на острові Крит. 

Президент також поспілкувався з мешканцями села Нові Петрівці, які цікавилися, чи буде створено дитсадок у їхньому селі. У відповідь глава держави підкреслив, що кількість дитячих садків по всій країні буде збільшуватися і Київська область – не виняток. «Ми з Анатолієм Йосиповичем (голова Київської ОДА – ред.) це питання розглядали і зробимо так, щоб проблеми не було», – сказав Віктор Янукович. 

У розмові з новопетрівчанами глава держави поцікавився, чи зростає їхня пенсія і зазначив, що підвищення соціальних виплат залежить від темпів зростання економіки. «Пенсія зростає наскільки дозволяє економіка. Головне, щоб ми не зменшували соціальні виплати, як роблять у деяких європейських країнах», – наголосив глава держави. За його словами, нині економічна ситуація у світі є непростою і Україна також від цього залежна. «Казок у житті не буває. Я завжди буду вам казати правду», – запевнив Президент України. 

На переконання Віктора Януковича, Україна повинна бути конкурентоздатною країною, оскільки 60% вітчизняної продукції йде на експорт. Головним завданням у ході проведення земельної реформи є врахування інтересів власників земельних паїв. «Ми хочемо зробити так, щоб не постраждали власники земельних паїв. Це головне питання», – підкреслив глава держави. 

Під час спілкування з жителями села Віктор Янукович зазначив, що земельна реформа заморожена через відсутність консенсусу між різними політичними силами. 

Водночас, за його словами, вже почав працювати земельний кадастр і ведеться облік землі. «Ми поступово рухаємося вперед», – сказав Президент. На його переконання, важливим питанням є функціонування Земельного банку, де власники паїв зможуть отримувати дивіденди. «Земля ніколи не буде дешевшою», – зазначив Віктор Янукович. 

Інф. «Слова» 

фото КОВАЛЕНКА

Переглядів: 457 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus