Головна » Вишгородщина

Розквіта «Поліський віночок»

Розквіта «Поліський віночок»

Можна багато говорити, планувати якусь справу роками, виношувати ідею і ніколи її не здійснити. А можна й так, як це робить голова Богданівської сільської ради Тетяна Савиченко та депутат цієї ради Ігор Зубенко: задумали, озвучили і, перехрестившись, сказали: «Поїхали!»
 
І ось вже у Пиляві відбувся другий етап фестивалю народної творчості «Поліський віночок». Цього разу на території музею виступали аматори з Катюжанки та Козаровичів.
 
... Читати далі »

Хто силу має – до вершин зійде

Хто силу має – до вершин зійде

Жителі Вишгородщини у різний спосіб намагаються надавати допомогу військовослужбовцям-землякам, які воюють у зоні проведення АТО задля скорішого мирного життя. У день великого релігійного свята Спаса, 19 серпня, у Вишгородському районному центрі дитячої творчості «Дивосвіт» відбувся благодійний концерт, який організували Народна рада міста Вишгорода і Вишгородського району та благодійний фонд «З відкритим серцем у майбутнє». 
 
Щоб зібрати кошти для військових, організатори запросили народну арти ... Читати далі »

Не соромтесь звернутись за порадою…

Не соромтесь звернутись за порадою…

У житті кожної людини можуть трапитись ситуації, з якими важко, а іноді й просто неможливо справитись самостійно.  Найбільш ефективним способом розв’язати  проблему є звернення за послугами психолога.  Подіб­ні послуги віднедавна надає і Вишгородський районний територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг).
 
«Хоча й побутує думка, що консультації психолога – це, швидше,  медична галузь, ніж соціальна, – говорить директор територіального центру Наталія Рудько, – однак насправді, вони нерозривні. І саме тому ми ввели  посаду ... Читати далі »

Амброзія – злісний бур’ян

Амброзія – злісний бур’ян

Амброзія полинолиста – злісний бур’ян, що розвиває могутню кореневу систему і надземну масу, зовнішнім виглядом нагадує полин звичайний. 
 
Амброзія полинолиста засмічує польові культури. Росте на узбіччях залізничних колій, шосейних і ґрунтових доріг, по берегах річок і ставків, на пустирях та інших необроблюваних землях, на вулицях, присадибних ділянках населених пунктів. Утворюючи велику наземну масу і кореневу систему, амброзія виносить з ґрунту дуже велику кількість поживних речовин і вологу. Це різко знижує врожайність сільськогосподарських культур.
 
... Читати далі »

Пожежі в місцяхзалягання торфу

Пожежі в місцяхзалягання торфу

В зв’язку з настаннямспекотної погоди на території Вишгородського району ускладнилась ситуація з пожежами в місцях залягання торфу. Зметою проведення моніторингу ситуації, що склалася на території області працівниками Вишгородського РВ ГУ ДСНС України у Київській області було здійснено об’їзд територій, де на даний час зафіксовані загоранняторф’яників.

В ході заходу було оцінено масштаби пожежі та визначено шляхи їх ефективної ліквідації. Адже торф має здатність залягати на глибині до десяти метрів від поверхн іземлі, а отже, горіння може тривати, не привертаючи до себе уваги, впродовж тривалого часу. Зміни температурних режимів не впливають на процес горіння, так само як і атмосферні опади. В процесі вигорання утворюються пустоти ... Читати далі »

«Поліський віночок» звучить у Пиляві

«Поліський віночок» звучить у Пиляві

Погожого літнього дня, 27 липня, з Демидова вирушив автобус – 17 співаків-аматорів ансамблю «Любисток» та до двох десятків мешканців села. Довідавшись, що в селі Пилява вже декілька місяців працює меморіальний музей Великої Вітчизняної війни, артисти захотіли ознайомитись з новим музеєм у нашому районі.
 
Незвичайно Пилява зустрічала гостей. Як тільки наш автобус зупинився у березовому гайку біля церкви, з її дзвіниці урочисто полинув у небо і душі екскурсантів чистий передзвін.
 

Легальна зарплата: упевненість у завтрашньому дні

Легальна зарплата: упевненість у завтрашньому дні

Вагомим джерелом збільшення дохідної частини місцевого бюджету є легалізація зайнятості населення, детінізація заробітної плати та її підвищення. Тому працівники Вишгородської ОДПІ  приділяють велику увагу  детінізації трудових відносин, здійснюють упереджувальні заходи серед суб’єктів господарювання, які затримують виплату заробітної плати або виплачують її нижче встановленого законодавством мінімуму. 
 
Спільно з представниками районної адміністрації цього року проведено сім засідань робочих комісій, на які були запрошені керівники підприємств та підприємці, де відстежуються причини, що ... Читати далі »

Ангел-охоронець від щирих дитячих сердець

Ангел-охоронець від щирих дитячих сердець

Дітям, які приїхали з зони проведення АТО і відпочивають сьогодні на Вишгородщині, випала унікальна можливість відвідати тренувальний табір батальйону «Київ-2»  та познайомитись із захисниками Вітчизни.
 
До поїздки діти готувались ретельно – майстрували листівки з гербом та надписом «Слава Україні! Героям слава!», а також пов’язки у національних кольорах. Листівки дітки підписували простими словами, які виходили з їхніх щирих дитячих сердець. Вони бажали здоров’я, перемоги, успіхів, швидкого повернення, і щоб бійців оберігав ангел-охоронець. Також спеціально для ... Читати далі »

Археологи відтворюють зв’язок часів

Археологи відтворюють зв’язок часів

Першого липня відновлено археологічну експедицію, що працює неподалік території музею давньоруського гончарства у Вишгороді.
 
Уже третій рік поспіль Вишгородський історико-культурний заповідник разом з Інститутом археології АНУ проводить археологічні д­ослідження нашого краю.
 
– Найвизначнішою цьогорічною знахідкою вважають два гон ... Читати далі »

Вода може бути небезпечною

Вода може бути небезпечною

Вживання води з високим вмістом нітратів дуже небезпечне для здоров’я дітей. З ним безпосередньо пов’язане захворювання на водно-нітратну метгемоглобінемію у дітей до року, летальні випадки якої реєструються все частіше. 
 
Перші випадки водно-нітратної метгемоглобінемії у немовлят були описані ще у 1945 році. Встановлено, що харчову суміш для дітей розводили водою з високим вмістом нітратів. За рік було зареєстровано 278 випадків хвороби, з них 39 – смертельних. Метгемоглобінемія обумовлена токсичною ... Читати далі »

« 1 2 ... 71 72 73 74 75 ... 80 81 »