Головна » 2014 » Серпень » 23 » Хто силу має – до вершин зійде
10:17
Хто силу має – до вершин зійде
Жителі Вишгородщини у різний спосіб намагаються надавати допомогу військовослужбовцям-землякам, які воюють у зоні проведення АТО задля скорішого мирного життя. У день великого релігійного свята Спаса, 19 серпня, у Вишгородському районному центрі дитячої творчості «Дивосвіт» відбувся благодійний концерт, який організували Народна рада міста Вишгорода і Вишгородського району та благодійний фонд «З відкритим серцем у майбутнє». 
 
Щоб зібрати кошти для військових, організатори запросили народну артистку України Аллу Кудлай, композитора і виконавця Ніколо Петраша, виконавців Максима Кудлая і Марту Спіженко провести благодійний концерт. За словами Алли Кудлай, вона згодна давати хоч три концерти за день, аби врятувати життя хоча б одного нашого солдата. Квитки продавалися заздалегідь і патріотичні жителі Вишгородщини таким чином поєднали приємне з корисним – послухали чудовий концерт і зібрали кошти для наших військових. Душевні пісні про військових, рідну землю, неньку-Україну та всеперемагаючу любов у виконанні Алли Кудлай були неперевершеними. Про друзів співав Максим Кудлай та дуетом із матір’ю Аллою Кудлай про синівські і материнські почуття. Власну пісню про батька виконав композитор Ніколо Петраш, автор музики пісень, що звучали на концерті. Талановитий композитор відкрився глядачам і як прекрасний виконавець. Народні мотиви звучали у піснях молодої виконавиці Марти Спіженко. 
 
А наприкінці артисти разом із залою заспівали:
 
У моїй країні зацвіте калина, 
І хто силу має до вершин зійде,
І розправить сокіл свої сильні крила, 
У стрімкім польоті волю він знайде.
 
Під бурхливі оплески голова благодійного фонду «З відкритим серцем у майбутнє» Ірина Шугайло оголосила, що за проведений концерт зібрано 18327 гривень для придбання тепловізора для військових із 72-ї бригади, де служать хлопці з Вишгородщини. У залі на концерті були й наші земляки, які повернулися із зони АТО і були свідками спільної підтримки всіх військових, які воюють на Сході за мирне життя, свободу та незалежність, річницю якої ми відзначатимемо 24 серпня. 
 
Олена КАТРИЧ, м. Вишгород
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 857 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus