Головна » Вишгородщина

Здрастуй, Країно знань!

Здрастуй, Країно знань!

З самого ранку першого вересня на Вишгородщині панувало свято. У школах району пройшли святкові лінійки. Цього року у районі діятиме 30 загальноосвітніх навчальних закладів, відкрито 383 класи для 7320 учнів. В усіх закладах проведено поточні ремонти класних кімнат, коридорів, спортивних споруд, оновлено матеріальну базу, облаштовано прилеглі території. Фактично всі навчальні заклади готові прийняти дітей. 
 
Підготовка до нового навчального року розпочалася ще з ІV кварталу минулого року. На заклади освіти у бюджеті ві ... Читати далі »

Народ і армія – єдині

Народ і армія – єдині

Вишгородська районна рада та ГФ «Самооборона Майдану» м. Вишгорода та Вишгородського району висловлюють вдячність усім, хто протягом кількох останніх місяців допомагає збирати все необхідне для підтримки наших військовослужбовців, які захищають нашу незалежність в зоні АТО та на українсько-російському кордоні.
 
Внесок кожної людини і організацій різний, але та щирість і небайдужість, з якою наші земляки діляться з солдатами коштами, продуктами харчування, закупляють одяг, медикаменти, засоби захисту, заслуговує ... Читати далі »

Осінній футбол

Осінній футбол

6-7 вересня  дзеркальним відображенням першого кола розпочнуться ігри другого кола чемпіонату та першості  Вишгородського району з футболу сезону 2014 року.  Вболівальники з нетерпінням очікують цих ігор, адже як в чемпіонаті, так і в першості боротьбу за чемпіонство та призові місця ведуть близько п’яти команд. 
 
А тим часом були зіграні чергові матчі кубка району. Так, на стадії 1/8 фіналу в цікавій безкомпромісній боротьбі дружний колектив «Інделек» з рахунком 2:1 переміг минулорічно ... Читати далі »

Ми виграємо війну за наше майбутнє

Ми виграємо війну за наше майбутнє

У Вишгороді, у Малому залі адмінбудинку, відбувся захід, присвячений 25-річчю створення Народного руху України. Привітали з ювілеєм членів організації представники районної ради та райдержадміністрації. Присутні відзначили вагому роль, яку відіграв цей рух у політичному житті України та його вплив на становлення і розвиток Української державності.
 
– Ми дорого заплатили за відновлення української державності, – зазначив один з фундаторів НРУ Олександр Дробаха. – Словом і зброєю кращі сини України впродовж ... Читати далі »

Спецбатальйон Січ

Спецбатальйон Січ

26 серпня у Києві в зону АТО проводжали бійців спецбатальйону "Січ". Сепед них є добровольці і нашого району. 50 добровольців пройшли спеціальну підготовку і вже вирушають на Схід. Урочисте прощання відбулося на вулиці Інститутській, біля каплички «Небесної сотні», де взимку тривали найзапекліші бої.

Батальйон було сформовано з патріотів, серед яких є люди з бойовим досвідом, на базі ГУМВС міста Києва спеціально для участі в АТО на Донбасі.

... Читати далі »

Не залишити людину наодинці з проблемою

Не залишити людину наодинці з проблемою

У приміщенні райдержадміністрації відбулася нарада щодо виконання районної Програми запобігання підтопленню. У засіданні брали участь в.о. голови райдержадміністрації Вячеслав Савенок, народний депутат України Ярослав Москаленко, голова Державного агентства водних ресурсів України Василь Сташук, депутат обласної ради Олександр Приходько, керівник відділу містобудування, архітектури, ЖКГ та розвитку інфраструктури РДА  Дмитро Ликов.
 
Велику увагу учасники наради приділили необхідності подальшого укріплення берегової лін ... Читати далі »

Рада має працювати на район

Рада має працювати на район

Нас обирали в районну раду люди – наші виборці. Вони довірили нам депутатські мандати, щоб ми спільно працювали на авторитет району і його влади, сприяючи наповненню бюджету та економічному і соціальному розвитку району. Задля цього ми маємо співпрацювати, яку б політичну силу не представляли сьогодні або вчора. Головне – аби це йшло на благо громади. 
 
Рада має працювати. Але, здається, комусь хотілося б бачити якісь баталії у районній раді, щоб ми чубились, а робота стояла. Кому ж від цього буде краще?&nb ... Читати далі »

Вишгородські «Гайдамаки» – у Сорочинцях

Вишгородські «Гайдамаки» – у Сорочинцях

Ще з гоголівських часів у Сорочинці, що на Полтавщині, з’їжджалися поярмаркувати, на людей подивитися і себе показати. От і цього року Сорочинське ярмаркування традиційно розпочалося 19 серпня і тривало до 25 серпня. 
 
Але у наш тривожний час, коли йдуть бойові дії у зоні проведення АТО, Сорочинський ярмарок не був велелюдним. Приїхало більше торгівців аніж покупців. На ярмарку були широко представлені народні промисли: від глиняних виробів і до вишиванок. Повсюди у витворах майстрів переважала національна символіка – синьо-жовті кольори.  У національних строях були навіть продавці товару. На всіх сценічних майданчинках відбувалися концерти, в основному художніх самодіяльних колек ... Читати далі »

Зроби подарунок Межигірському Спасу

Зроби подарунок Межигірському Спасу

До 30-х років ХХ ст. козацький Межигірський монастир був улюбленим місцем відпочинку та паломництва киян і гостей столиці. 
 
Після знищення монастирського комплексу у 1935 році зараз Межигір’я поступово одужує. Знову на галявинах, у прохолодній тіні з’являються люди, розстелюють ряденця, дістають з торбинок нехитрі харчі і, як колись багато століть тому, набираються тут сили від намоленої землі.
 
Продовжуємо писати історію Межигір’я – ось 22 серпня 2014 року можна вважати святковим днем для старої козацької святині. У цей день знову відновився паломницький та туристичний маршрут: Поділ ( ... Читати далі »

Роз’яснювальна робота з населенням

Роз’яснювальна робота з населенням

Рятувальники продовжують проводити роз’яснювальну роботу з населенням, щодо дотримання правил пожежної безпеки у побуті.

27 серпня інспекторським складом Вишгородського районного відділу ДСНС України у Київській області проведено комплексне пожежно-профілактичне відпрацювання житлового сектору, розташованого на території Вищедубечанської сільської ради. В ході заходів рятувальники провели протипожежний інструктаж з депутатським корпусом, де провели роз’яснювальну роботу щодо дотримання правил пожежної безпеки в побуті.

... Читати далі »

« 1 2 ... 70 71 72 73 74 ... 80 81 »