Головна » 2014 » Серпень » 9 » Легальна зарплата: упевненість у завтрашньому дні
12:12
Легальна зарплата: упевненість у завтрашньому дні
Вагомим джерелом збільшення дохідної частини місцевого бюджету є легалізація зайнятості населення, детінізація заробітної плати та її підвищення. Тому працівники Вишгородської ОДПІ  приділяють велику увагу  детінізації трудових відносин, здійснюють упереджувальні заходи серед суб’єктів господарювання, які затримують виплату заробітної плати або виплачують її нижче встановленого законодавством мінімуму. 
 
Спільно з представниками районної адміністрації цього року проведено сім засідань робочих комісій, на які були запрошені керівники підприємств та підприємці, де відстежуються причини, що створюють передумови для мінімізації заробітної плати та зменшення платежів до місцевого бюджету, фонду соціального страхування, а роботодавців зобов’язують вжити дієві заходи щодо погашення заборгованості.  
 
З початку року фахівці податкової інспекції провели 32 перевірки щодо повноти нарахування та сплати податку на доходи фізосіб. По них виявлено факти порушення, донараховано 78,4 тис.грн податку, які надійшли до бюджету. 
 
Крім того, під час  проведення  зустрічей, «круглих  столів», семінарських занять податківці  звертають увагу суб’єктів господарювання на дотриманні вимоги щодо виплати найманим працівникам заробітної плати не нижче  встановленого законодавством рівня. 
 
Але, на жаль, ще чимало громадян нашого району живуть днем нинішнім, віддаючи перевагу тимчасовим вигодам. Працівники, які одержують гроші «у конвертах», є заручниками самих себе. Отримуючи нелегальну винагороду в результаті домовленості з роботодавцем, вони позбавляють себе соціальних виплат та гарантій, виявляються повністю беззахисними перед роботодавцем. Усна домовленість жодним чином не фіксується юридично, роботодавець сплачує стільки, скільки вважає за потрібне і доти, поки вважає за потрібне. Працівники не мають жодних доказів на підтвердження дійсного розміру своєї заробітної плати та трудового стажу. Тіньова зайнятість ставить під загрозу отримання в майбутньому гідної пенсії. Варто подумати про це вже сьогодні. 
 
Шановні працівники! Вам вирішувати, що є найголовнішим – жити сьогоденням або мати впевненість у завтрашньому дні. Дуже важливо, щоб ви усвідомили, що  згода отримувати тіньову зарплату позбавляє соціального захисту  та  пенсії, яку отримують  тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати. 
 
Шановні роботодавці! Закликаємо Вас зробити крок назустріч суспільству – легалізувати зайнятість населення та відмовитися від зарплати «у конвертах».
 
Оксана НЕДІЛЬКО,
завідувач інформаційно-комунікаційного сектору
Вишгородської ОДПІ
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 556 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus