Головна » 2014 » Серпень » 23 » Розквіта «Поліський віночок»
10:20
Розквіта «Поліський віночок»
Можна багато говорити, планувати якусь справу роками, виношувати ідею і ніколи її не здійснити. А можна й так, як це робить голова Богданівської сільської ради Тетяна Савиченко та депутат цієї ради Ігор Зубенко: задумали, озвучили і, перехрестившись, сказали: «Поїхали!»
 
І ось вже у Пиляві відбувся другий етап фестивалю народної творчості «Поліський віночок». Цього разу на території музею виступали аматори з Катюжанки та Козаровичів.
 
Першим представив глядачам свою змістовну програму катюжанський ансамбль «Червона калина». Присутні були вражені високохудожнім читанням власних патріотичних віршів Аллою Нікітіною та піснею «Країно моя», що її талановито виконала 19-річна співачка Марія Рогач. Дуже актуально звучала пісня «Гімн Поліському краю» (слова А. Демиденка, музика А. Драпей).
 
Козаровицькі «Журавлині ключі», які вже 21 рік очолює Пет­ро Пишкін, змусили глядачів і плакати і сміятися, адже у їхньому майстерному виконанні звучали актуальні патріотичні пісні «Не цурайся пісні», «Мати сина проводжала», «Молімось за Україну». Розчулив усю аудиторію до сліз Сергій Асманов,  який під власний акомпанемент гітари чуттєво виконав пісню «Висиха душі криниця».
 
Роз’їжджались і розходились по домівках люди, сподіваючись, що невдовзі буде третій етап фестивалю.
 
А організатори звертаються до керівників районного відділу культури та керівників усіх художніх колективів Вишгородського району з проханням допомогти у здійсненні своїх намірів – урізноманітнити не тільки життя своїх односельців, а й усього нашого району.
 
Валентина ОСИПОВА, с. Демидів
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 498 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus