Головна » Вишгородщина

Формейшн: вогонь запального танцю

Формейшн: вогонь запального танцю

27-28 лютого у Києві відбулися XXVII міжнародні змагання зі спортивного танцю «Парад надій-2016». Близько 1500 пар-учасників з України, Німеччини, Італії, Грузії взяли участь у змаганнях. У рамках цього спортивного заходу також відбувся чемпіонат України серед команд – формейшн. Ці змагання відрізняються від парного танцю тим, що команда, у складі якої шість чи вісім пар, повинна за 6 хвилин показати композицію з п’яти обов’язкових європейських або латиноамериканських танців з різноманітними швидкими перебудуваннями малюнку танцю.
«Парад надій» – це один з наймасштабніших міжнародних турнірів зі спортивних танців. в Україні він проходить уже у 28-й раз. Суддівська колегія формується з кращих майстрів бального танцю світу, танцювальні кол ... Читати далі »

Рушник золотий жіночої долі

Рушник золотий жіночої долі

 Із кожним кроком невпинного всесвітнього прогресу людство все більше віддаляється від гармонії з природою, усе швидше пролітає й людське життя. Статистика невблаганно свідчить, що не кожному українцю нині щастить дожити до пенсійного віку, не кажучи вже про довгожительство. Але час від часу життєві дороги  приводять до людей, які  багато проживши, не розгубили життєвого оптимізму, блиску в очах і посмішки на обличчі. До людей, у яких можна навчитися найзатребуванішої  науки у всі часи – науки жити, відноситься і Надія Данилівна Мороз, жителька Богданів, яка у ці березневі дні відзначила свій 90-річний ювілей. Вона просто живе і радіє кожному прожитому дню. 
– Не виняток і день народження, який відзначаю в першій декаді березня. В акурат після міжн ... Читати далі »

Рік розвитку соціальної інфраструктури

Рік розвитку соціальної інфраструктури

Відбувся завершальний етап заслуховування представників райдержадміністрацій щодо їх діяльності. Ще п’ять керівників районів відзвітували про соціально-економічний стан і розвиток районів. Керівники райдержадміністрацій звітували перед спеціально створеною комісією у складі голови Київської обл­держадміністрації Максима Мельничука, першого заступника Лева Парцхаладзе і заступника Андрія Янченка, керівника апарату КОДА Наталії Рідей, очільників структурних підрозділів обладміністрації, представників правоохоронних органів. Минулого понеділка заслухано керівників п’яти районів – Вишгородського, Макарівського, Миронівського, Іванківського і Поліського.
Першим представляв звіт голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Горган. Він зазначив, що 2015-й був рок ... Читати далі »

Читаємо книгу дітям уголос

Читаємо книгу дітям уголос

Бібліотека – один з найбільш древніх культурних інститутів людства. Про її роль і значення в житті людини можна говорити багато. А бібліотека на селі частіше за все носить особливий характер. Це найбільш доступний культурний заклад для місцевої громади, який виконує чимало завдань. Це своєрідний довідковий, інформаційний та освітній центр. 
Бібліотеки є осередком духовної культури, а значить надзвичайною цінністю. Бібліотечні працівники, як правило, є високоосвіченими, кваліфікованими фахівцями. Вони стають ще й ініціаторами цікавих починань серед громад у яких працюють, роблять відчутний внесок у формування та розвиток кращих морально-етичних якостей своїх користувачів. І дуже прикро, що їх неоцінена праця в наші дні стрімко втрачає популярність. А важливість існування бі ... Читати далі »

Зустріч з воїнами-земляками

Зустріч з воїнами-земляками

У Демидівській спеціалізованій школі відбулася зустріч школярів із воїнами АТО. 
Неоголошена війна на сході України  забирає найкращих синів, і ми не можемо про це мовчати. Першочергове завдання педагогічного колективу – донести біль втрати до наших учнів, виховувати патріотизм. Тому і проводимо такі заходи. У школі виготовлений куточок зі світлинами загиблих на Майдані. Наші учні є активними учасниками загальношкільних, районних, обласних та всеукраїнських етапів різноманітних конкурсів, виставок з патріотичного виховання. Залучаємо дітей до участі у проектах, виставках творчих робіт, лекторіях, інформативних та літературних годинах із використанням відеоматеріалів, благодійних акціях, під час яких у минулому навчальному році зібрано та передано значні кошти на допомо ... Читати далі »

Живемо завдяки українським героям

Живемо завдяки українським героям

Минулої суботи у Вишгороді вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні. На площі Шевченка відбулося відкриття меморіальної дошки з фотографіями всіх загиблих на Майдані 2014 року. Тоді злочинний режим Януковича забрав життя 107 борців за свободу і незалежність України. 
У заході взяли участь голова райдерж­адміністрації Олександр Горган, голова районної ради Ростислав Кириченко, Вишгородський міський голова Олексій Момот, депутати районної та міської рад, керівники підприємств, установ, закладів району та небайдужа громадськість. Пам’ятний захід організовано Вишгородською міською радою. Активну участь у підготовці і встановленні інформаційного стенду про Небесну Сот­ню взяв заступник міського голови Трохим Іванов. 
Багато було сказано гарних слів керівн ... Читати далі »

Ми – за здоровий спосіб життя

Ми – за здоровий спосіб життя

19 лютого у спортивному залі Жукинської загальноосвітньої школи відбулася презентація сучасного боксерського рингу. 
Подія стала можлива завдяки спонсорській допомозі депутата Київської обласної ради Андрія Пещеріна та депутата Вишгородської міської ради Сергія Пінчука. У придбанні спортивного інвентаря також взяли участь депутати Вишгородської районної ради Олександр Дзюба та Віталій Дерпак. Такий вагомий подарунок дає можливість відкрити спортивну секцію з боксу для учнів місцевої школи та дітвори з прилеглих сіл. 
У спортивному дійстві взяли участь голова районної адміністрації Олександр Горган та голова районної ради Ростислав Кириченко. Керівники району подякували всім причетним до організації свята спорту і побажали успіхів юним спортсменам.

... Читати далі »

Бюджет розвитку за новим стандартом

Бюджет розвитку за новим стандартом

Як ми вже повідомляли на шпальтах нашого видання, протягом трьох останніх тижнів у малому залі засідань адміністративного будинку у Вишгороді з ініціативи голови райдержадміністрації Олександра Горгана та голови районної ради Ростислава Кириченка відбувся ряд робочих нарад з опрацювання проекту програми соціально-економічного та культурного розвитку на 2016 рік. На цих нарадах, окрім представників виконавчої влади, були присутні представники громадськості, які мали можливість внести свої пропозиції до проекту програми. Такий формат роботи дав можливість визначити пріоритетні напрямки розвитку Вишгородщини на 2016 рік, спираючись на потреби мешканців району, а не лише на бачення окремих керівників.
Відтак 16 лютого у конференц-залі готельно-ресторанного комплексу «Вишеград» ... Читати далі »

Хліб, робочі місця і здоровий спосіб життя

Хліб, робочі місця і здоровий спосіб життя

Голова Київської облдержадміністрації Максим Мельничук відвідав підприємство «Перший столичний хлібний завод» у Нових Петрівцях і спортивний комплекс футбольного клубу «Діназ» у Лютежі. Керівник області 16 лютого оглянув потужності на хлібному підприємстві, а також ознайомився з інфраструктурою та організацією футбольних занять аматорської команди на спортивній арені.
Щодо роботи «Першого столичного хлібного заводу», який є частиною  холдингу «Хлібні інвестиції», то на сьогодні його виробнича потужність становить 130 тонн продукції на добу. Підприємство працює фактично на межі своїх виробничих можливостей, утім попит на його продукцію тільки зростає. Тому нині на сусідній території розпочато будівництво ще одного заводу, зі стартом ... Читати далі »

Лютневі «вікна»: боремося із шкідниками

Лютневі «вікна»: боремося із шкідниками

Весняний період у садах – один із найвідповідальніших та напружених у догляді за деревами, коли обов’язково потрібно починати роботи із захисту плодових насаджень від шкідливих організмів – комах-шкідників, кліщів, збудників хвороб, мохів, лишайників. 
З урахуванням початку розвитку всіх цих організмів боротьбу з ними необхідно починати до розпускання бруньок. Це зазвичай буває у так званий період лютнево-березневих «вікон». Багато шкідників, наприклад, різні види щитовок (комовидна, несправжньокаліфорнійська, сливова та інші), а також деякі види попелиць, кліщів, медяниць пробуджуються після зимньої діапаузи вже за температури плюс 7-8, а з настанням плюс 12-14 – починається період активної шкодочинності весняних поколінь. У цей же період акти ... Читати далі »

« 1 2 ... 47 48 49 50 51 ... 80 81 »