Головна » 2016 » Лютий » 25 » Живемо завдяки українським героям
19:49
Живемо завдяки українським героям

Минулої суботи у Вишгороді вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні. На площі Шевченка відбулося відкриття меморіальної дошки з фотографіями всіх загиблих на Майдані 2014 року. Тоді злочинний режим Януковича забрав життя 107 борців за свободу і незалежність України. 
У заході взяли участь голова райдерж­адміністрації Олександр Горган, голова районної ради Ростислав Кириченко, Вишгородський міський голова Олексій Момот, депутати районної та міської рад, керівники підприємств, установ, закладів району та небайдужа громадськість. Пам’ятний захід організовано Вишгородською міською радою. Активну участь у підготовці і встановленні інформаційного стенду про Небесну Сот­ню взяв заступник міського голови Трохим Іванов. 
Багато було сказано гарних слів керівниками району і міста. Молоді люди, яким випала доля у сьогоденні приймати непрості управлінські рішення, у своїх промовах наголошували, що Майдан став трагічним і кривавим уроком для всіх майбутніх поколінь. Висновки зроб­лено, єдність, спільна робота на благо міста і району повинна показати – Небесна Сотня поклала свої життя не марно. Особ­ливо емоційним був виступ голови райдержадміністрації Олександра Горгана, який поділився спогадами про буремні події дворічної давнини, оскільки сам був активним учасником Революції Гідності з першого і до останнього її дня. 
Присутні на заході побували на відкритті меморіальної дошки Ігорю Пехеньку, яка встановлена на будинку, де він проживав. Запаливши свічки та поклавши квіти, вшанували загиблого героя, єдиного сина згорьованої матері. Представники ВО «Свобода» з національними прапорами вервечкою пройшли від центру міста до будинку Ігоря Пехенька, і хоча шлях цей був короткий, та все ж до ходи долучалися вишгородчани. 
Учасники заходу поклали квіти і запалили свічки там, де всі знаходять вічний спочинок. Над могилами Героїв Майдану високо тріпочуть жовто-блакитні прапори з пов’язаними чорними стрічками. Про Ігоря Пехенька, Володимира Кіщука, Володимира Мельничука у нас залишилася світла пам’ять, у родин загиблих – невимовний, незагоєний біль та золоті зірки Героїв (Володимир Валерійович Мельничук (22 серпня 1974, Київ — 20 лютого 2014, Київ) — учасник Євромайдану, загинув від кулі снайпера. Боєць Небесної Сотні, Герой України, похований у Вишгороді). Держава вшанувала подвиг відважної, волелюбної і саможертовної Небесної Сотні найвищими нагородами і званнями. Ми повинні щоденною копіткою працею, роботою над собою, над змінами життєвого устрою, викоріненням байдужості і чвар показати, що усвідомили, якою ціною було вбережено Україну від повної втрати державності. 

Лілія ЯНЧУК-ОЛЕКСІЙ, спеціально для «Слова» 
Фото Ігоря ДУНАЙСЬКОГО

 

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 379 | Додав: slovo
comments powered by Disqus