Головна » Вишгородщина

Сьогодні старшокласники – завтра майбутні керівники

Сьогодні старшокласники – завтра майбутні керівники

Минулого вівторка будівля адмінбудинку у Вишгороді наповнилася голос­ним дитячим гомоном та сміхом. Дзвінке щебетання заповнило коридори – це старшокласники вишгородських шкіл прийшли побачити, як працюють очільники району та органи влади загалом.
Школярі знайомилися з роботою органів державної влади і органів місцевого самоврядування за ініціативи команди проекту «Соціальна інтеграція та примирення внутрішньо переміщених сімей та дітей» у Вишгородському районі, координатора Тараса Івасенка, та за підтримки голови райдержадміністрації Олександра Горгана, голови районної ради Ростислава Кириченка та Вишгородського міського голови Олексія Момота. Також участь у заході взяла Тетяна Бражнікова, секретар міської ради.
У великій залі учнів гостинно привітали очіл ... Читати далі »

Допомога – благородна справа

Допомога – благородна справа

У наш економічно нестабільний час найнезахищеними і малозабезпеченими є інваліди. У них, здебільшого, невеликі пенсії, обмежені можливості не тільки в коштах, а й у спілкуванні через різні хвороби.
На жаль, часто-густо про обділених долею людей згадують до певних свят чи до виборів, коли обіцянками-цяцянками долучають їхні голоси до омріяного депутатства.
Тож приємно, що на звернення районної організації ветеранів та благодійного фонду Святої Ольги, допомогти придбати інвалідний візок для ФАПу села Вища Дубечня відгукнувся їхній депутат Анатолій Потапенко, який нині вирішує їхні питання у районній раді і є заступником голови районної ради, членом районної організації ветеранів.
Допомагає і словом, і ділом – за особисті кошти придбав односельцям інвалідний візок для Ф ... Читати далі »

Футбол об’єднує всіх

Футбол об’єднує всіх

10 квітня  на стадіоні футбольного клубу «Діназ» у Лютіжі відбулося відкриття футбольної ліги учасників АТО. Організатором заходу є всеукраїнське об’єднання учасників АТО «Українці разом», які зазначають  що будь-який спорт, а особ­ливо командний, допомагає бійцям реабілітуватись після війни. І звичайно, фронтовий дух боротьби можна мирно використовувати у футболі. Змагання відбуваються за підтримки Федерації футболу м. Києва та  народного депутата України Ярослава Москаленка. Наразі це єдиний регулярний турнір з футболу, офіційно зареєстрований у Федерації футболу України. 
У спортивному дійстві, окрім гравців та вболівальників, взяли участь голова райдержадміністрації Олександр Горган, який привітав учасників змагань та побажав п ... Читати далі »

Нові горизонти соціальної роботи

Нові горизонти соціальної роботи

Минулого четверга у малій залі адмінбудинку відбулось урочисте вручення сертифікатів соціальним педагогам та психологам у рамках проекту «Соціальна інтеграція та примирення внутрішньо переміщених сімей та дітей в Київській області».
Служба у справах дітей та сім’ї Київської обласної державної адміністрації спільно з міжнародною благодійною організацією «Партнерство «Кожній дитині в Україні» реалізовує проект «Соціальна інтеграція та примирення внутрішньо переміщених сімей та дітей у Київській області», що фінансується Європейським Союзом. Партнерами проекту на місцевому рівні є Вишгородська райдержадміністрація та Вишгородська районна рада. Загальна мета проекту – створити умови для соціальної інтеграції та соціального забезпечення ... Читати далі »

Закон відновить соціальну справедливість

Закон відновить соціальну справедливість

Під завершення минулого пленарного тижня 261 народний депутат підтримав важливий для чорнобильців законопроект №2093. Варто відзначити, що на прийняття цього закону чекало дуже багато людей. За сьогоднішньої економічної ситуації, повернення чорнобильських пенсій та виплат варто вважати одним з небагатьох законів для людей (а не піар-ходом або відстоюванням чиїхось бізнес-інтересів). Окрім того, незабаром 30-ті роковини Чорнобильської катастрофи, а 2016 рік указом Президента України оголошений роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії та пам’яті жертв. 
Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» №2093 (щодо соціального захисту постраждалих гро ... Читати далі »

Опора державності і незалежності

Опора державності і незалежності

Минуло два роки з часу створення Національної гвардії (відповідно до закону України «Про Національну Гвардію України» від 12 березня 2014 року). Анексія Криму та окупація частини Донецької і Луганської областей суттєво вплинули на позицію влади щодо Національної гвардії – для військових формувань постачається нове озброєння, техніка, серйозна увага приділяється навчальному процесу, побуту гвардійців. У Нових Петрівцях, на території  військової частини 3027,  відбулося урочисте святкування другої річниці Національної гвардії України.
Поздоровити гвардійців зі святом завітали голова райдержадміністрації Олександр Горган,  перший заступник голови РДА В’ячеслав Савенок, Вишгородський військовий комісар полковник Микола Прибора, директор медичного тов ... Читати далі »

Якість транспортних послуг – необхідна вимога

Якість транспортних послуг – необхідна вимога

Організація перевезень пасажирів на автобусних мар­шрутах загального користування у Вишгородському районі – питання досить гостре. Адже майже щоденно до керівників органів місцевого самоврядування надходить велика кількість скарг від жителів району і міста Вишгорода щодо неякісного надання цієї послуги. З ініціативи голови Вишгородської райдержадміністрації Олександра Горгана 29 січня з цього приводу відбулись громадські слухання. Про хід слухань ми вже повідом­ляли на шпальтах нашого видання раніше. Як результат, було прийнято рішення: протягом двох тижнів здійснити моніторинг відповідності умов договору про перевезення фактичному стану здійснення транспортних перевезень, розпочати розробку комплексної транспортної схеми району, усунути виявлені під час громадських слухань недоліки у ... Читати далі »

Кобзареве проникливе слово

Кобзареве проникливе слово

У творчому доробку почесної громадянки Вишгорода поетеси Ольги Дяченко є вірш, присвячений Межигірському монастирю, де авторка із болем звертається до себе і до всіх нас:
Як описати, вивести правдиво,
Спаплюжену сторінку давнини?
У Межигір’ї стогнуть годи сиві,
Минулу славу вкрили бур’яни,
Козацькі душі і кістки в бетоні.
Набат із древніх храмів завмира,
Хоча б дещицю повернімо сьогодні,
Що відпливло за хвилями Дніпра.
14 лютого небайдужі громадяни Київщини вже вдруге (уперше 14 лютого 2015 року) зібрались у Межигір’ї, щоб провести поминальний молебень і громадську панахиду за душі померлих тисячолітньої історії існування Межигірського Спасо-Преображенського монастиря. Присутні на молебні внесли пропозицію: організувати ... Читати далі »

Ростуть серйозні плавці

Ростуть серйозні плавці

У Білій Церкві 11-12 березня відбувся відкритий чемпіонат Київської області, у якому взяли участь близько 150 юних спортсменів: юнаки 2002-2003 років народження і молодші та дівчата 2004 років народження і молодші.
Наша команда гідно представила Вишгородщину в цих змаганнях. Уперше за останні роки наша юна команда посіла загальне командне друге місце. Слід відзначити наших талановитих спортсменів, які знову були на висоті, а саме: на дистанції 100 та 200 м брасом рівних не було Ростиславу Крижановському, на дистанції 100 м вільним стилем та 200 м комплексним плаванням золото виборов Данило Ткаченко.
На дистанції 200 м комплексного плавання бронзову медаль завоювала одна з наймолодших спортсменок на цьому турнірі наша юна талановита спортсменка Єлизавета Щербакова.
У комбін ... Читати далі »

Незламна Надія: «Майдан у Росії буде!»

Незламна Надія: «Майдан у Росії буде!»

Уже майже 600 днів українська льотчиця Надія Савченко незаконно утримується в російській тюрмі. Російські слідчі звинувачують українську льотчицю у причетності до загибелі в 2014 році двох російських журналістів у Луганській області України. Прокурори вимагають 23 роки позбавлення волі для Савченко, плюс – штраф у розмірі 100 тисяч рублів за «незаконний перетин кордону». 
Надія Савченко 3 березня оголосила сухе голодування. У такий спосіб вона висловила протест проти затягування судового процесу – саме так вона розцінила рішення судді перенести на 9 березня її виступ з останнім словом.
 В останньому слові  суду, який відбувся у середу вранці, українська льотчиця заявила, що вона не визнає себе винною у причетності до вбивства журналістів і ... Читати далі »

« 1 2 ... 46 47 48 49 50 ... 80 81 »