Головна » 2016 » Березень » 14 » Формейшн: вогонь запального танцю
13:29
Формейшн: вогонь запального танцю

27-28 лютого у Києві відбулися XXVII міжнародні змагання зі спортивного танцю «Парад надій-2016». Близько 1500 пар-учасників з України, Німеччини, Італії, Грузії взяли участь у змаганнях. У рамках цього спортивного заходу також відбувся чемпіонат України серед команд – формейшн. Ці змагання відрізняються від парного танцю тим, що команда, у складі якої шість чи вісім пар, повинна за 6 хвилин показати композицію з п’яти обов’язкових європейських або латиноамериканських танців з різноманітними швидкими перебудуваннями малюнку танцю.
«Парад надій» – це один з наймасштабніших міжнародних турнірів зі спортивних танців. в Україні він проходить уже у 28-й раз. Суддівська колегія формується з кращих майстрів бального танцю світу, танцювальні колективи оцінюють судді з США, Німеччини, Англії, Польщі, Латвії і т.д.
Уперше в чемпіонаті України в латиноамериканській програмі взяв участь колектив спортивного бального та сучасного танцю Вишгородського районного будинку культури «Енергетик» «Diamond», яким керує автор цих рядків, майстер спорту міжнародного класу зі спортивних танців Дмитро Волков. І дебют був досить вдалим: команда посіла третє місце та виборола право брати участь у чемпіонаті Європи серед команд формейшн. Бронзові призери чемпіонату України: Катерина Литвин (Вишгородська ЗОШ №1), Влад Литвин, Павло Солоненко (гімназія «Інтелект»), Карина Небрат (Вишгородська ЗОШ №1), Данило Дем’яненко (гімназія «Інтелект»), Юлія Тропіна (Вишгородська спеціалізована школа «Сузір’я»), Ілля Поляков (гімназія «Інтелект»), Яна Пострибайло (Вишгородська ЗОШ №1), Ян Федоренко, Анастасія Вініченко (Вишгородська ЗОШ №1), Олексій Журба, Олена Святна (гімназія «Інтелект»).
28 лютого був зірковим днем і для молодших членів колективу «Diamond». Команда сучасного танцю на змаганнях «Гран-прі World Unionof Cultureand Arts- 2016», які проходили в Києві у приміщенні центру культури та мистецтв Національного авіаційного унівeрситeту, здобула срібло у номінації «Hip-Hop».
Тренер Дмитро Волков та батьки дітей колективу «Diamond» висловлюють щиру подяку депутату Київської обласної ради, голові постійної комісії з питань сім’ї, молодіжної політики, фізичної культури, спорту та туризму Роману Буковському і директору ВРБК «Енергетик» Аліні Чернявській за допомогу та підтримку, надану команді формейшн для участі у змаганнях та за небайдуже ставлення до дітей.

 Дмитро ВОЛКОВ

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 528 | Додав: slovo
comments powered by Disqus