Головна » Вишгородщина

Прощавай, старий паспорте!

Прощавай, старий паспорте!

14 січня голова райдержадміністрації Олександр Горган та перший заступник голови РДА В’ячеслав Савенок на запрошення начальника районного відділу Державної міграційної служби (ДМС) Сергія Федоренка взяли участь у тестуванні обладнання для виготовлення паспортів громадянина України нового зразка  –  ID-карти.
Очільники району оглянули надсучасну техніку, за допомогою якої процес отримання карток обіцяє бути швидким та якісним. Не залишилася ця подія й поза увагою обласного керівництва ДМС. Начальник управління Державної міграційної служби України у Київській області Олексій Пустовіт детально роз’яснив, що таке ID-карта і у чому її перевага, порівняно із звичним усім паспортом-книжечкою:
 – Завдяки вбудованому безконтактному електронному чіпу ... Читати далі »

Хрещення Господнє: сила здорового духу

Хрещення Господнє: сила здорового духу

19 січня усі православні християни та греко-католики відзначали свято Хрещення Господнього. Святе Водохреща, або Йордана, або ж Богоявлення – третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу. Згідно з Євангелієм, у цей день відбулося хрещення 30-річного Ісуса Христа в річці Йордань, він явився світу як син Божий, спаситель. «І сталося у ті дні, прийшов Ісус із Назарету Галілейського і хрестився від Іоанна в Йордані. І коли виходив з води, зараз же побачив Іоанн небеса, що розкривалися, і Духа, Який сходив на Нього, мов голуб. І голос був з небес: Ти Син Мій Улюблений, в Якому Моє Благовоління». 
Із цим святом пов’язане також вірування у цілющість води, навіть вода з крану вважається такою, що змиє духовно нечисте, а також вилікує тілесні хвороби ... Читати далі »

Просто треба робити свою справу

Просто треба робити свою справу

На шпальтах нашого видання неодноразово друкувалися матеріали про голову правління благодійної організації Все­український благодійний фонд «За право на життя» координатора табору «Лісова застава» Ірину Сазонову, яка вже декілька років займається волонтерською діяльністю. 
За її плечима безліч благодійних проектів, зокрема: «За здорове покоління» (профілактична робота у навчальних закладах спільно з управлінням у справах молоді, м. Донецьк), «Чудеса під силу кожному» (День Святого Миколая та Різдво Хрестове члени ВБО «За право на життя» традиційно проводять разом із молоддю з особливими потребами, вихованцями центру соціально-психологічної реабілітації для дітей, мешканцями територіального центру для самотніх літніх ... Читати далі »

Мандрівки і зустрічі нас зближують

Мандрівки і зустрічі нас зближують

На зимових канікулах 10 січня Національний музей-заповідник «Битва за Київ у 1943 році» відвідали 70 дітей з прифронтових міст Донецької області (Артемівськ, Константинівка, Краматорськ, Волноваха, Слов’янськ, Дружківка). 
Діти провели різдвяні канікули в Тернопільській області, де побували у Свято-Успенській Почаївській лаврі та навколишніх замках, а по дорозі додому відвідали наш музей та колишню президентську резиденцію «Межигір’я». Головна мета цих подорожей – зняти напруження з  дітей, яке вони відчувають, проживаючи на території, близькій до зони проведення АТО (багато хто з них на собі відчув жахіття неоголошеної  війни), показати їм мирну і спокійну Україну, побачити розмаїття культури та традицій західної України, інших ... Читати далі »

Вже розпочато капремонт

Вже розпочато капремонт

10 січня до оперативно-диспетчерської служби Вишгородського району о 2.33  надійшло повідомлення про пожежу в пологовому відділенні Вишгородської центральної районної лікарні.
На місце події терміново виїхав черговий підрозділ 37-ї Державної пожежно-рятувальної частини ( Вишгород) та 39-ї Державної пожежно-рятувальної частини (Нові Петрівці). На місці пожежі було встановлено, що на першому поверсі 5-поверхової будівлі горить приміщення роздягальні пологового відділення на площі 20 кв.м, що  супроводжувалось задимленням. Завдяки злагодженим діям медперсоналу та особового складу Державної служби надзвичайних ситуацій з відділення було евакуйовано та переведено до дитячого відділення 22 особи, з них 11 новонароджених дітей. Пожежу локалізовано о 2.49, о 3.05 – ліквідовано ... Читати далі »

Тепло, щастя і радість в домівках

Тепло, щастя і радість в домівках

«У державному бюджеті на 2016 рік заплановано значний ресурс на покращення життя українських військовослужбовців», – заявив секретар РНБО Олександр Турчинов напередодні Нового року на церемонії вручення ключів від квартир військовослужбовцям Національної гвардії України в Нових Петрівцях. 
 «Армія переможців неможлива без гідної зарплати, гідних умов проживання. Саме тому в держбюджеті на 2016 рік заплановано знач­ний ресурс на підвищення зарплат військово­службовцям, для будівництва нового житла, для створення гідних побутових умов у місцях несення служби», – сказав О. Турчинов. 
Секретар РНБО також привітав присутніх з Новим роком та Різдвом Христовим. «Хочу побажати вам, щоб у ваших оселях завжди були радість і ... Читати далі »

Знання і досвід допоможуть у роботі

Знання і досвід допоможуть у роботі

31 грудня в актовій залі Вишгородської центральної районної лікарні відбулося офіційне представлення колективу медичного закладу головного лікаря Вишгородської ЦРЛ. Згідно з рішенням сесії районної ради на цю посаду призначено Івана В’ячеславовича Клюзка (на умовах контракту на п’ятирічний термін).
  Іван В’ячеславович Клюзко народився 1973 року в сім’ї хірургів, житель Вишгородського району. Після школи вступив до медичного училища, після закінчення якого продовжив навчання в медінституті. У 1997 вступив до інтернатури, яку проходив у 15-й клінічній лікарні м. Києва, де залишився працювати хірургом-ординатором. З 2004 року і до призначення головним лікарем ВЦРЛ працював завідуючим хірургічним відділенням №2 за пріоритетними напрямами в роботі: колопроктол ... Читати далі »

Нове життя бібліотеки

Нове життя бібліотеки

Напередодні Нового року у Демидівській сільській бібліотеці відбулось дитяче свято. За останній рік із книжкового затишшя бібліотека перетворилась на пожвавлений куточок, куди кожного дня біжить після школи дітвора.  Тут три діючі комп’ютери, за якими можна, якщо вдома немає Інтернету, навчитись користуватись сучасними технологіями, подивитись свіжу інформацію, почитати якусь нову книжку,  поспілкуватись із знайомими ровесниками.  
Завідуюча бібліотекою Н. Коваленко вміло створює теплу і душевну атмосферу для відвідувачів. За рік роботи Надія Іванівна організувала біля себе небайдужих дітей,  які допомогають їй, підтримують і дають поштовх до нових планів. Уже втретє проведено конкурс дитячих малюнків. Відвідувачі бібліотеки активно беруть участь у конкурсах. ... Читати далі »

Затверджено бюджет, розглянуто кадрові питання

Затверджено бюджет, розглянуто кадрові питання

24 грудня у приміщенні адмінбудинку відбулося засідання III сесії Вишгородської районної радиVII скликання. З 36 депутатів був присутній 31 народний обранець. Вів сесію голова районної ради Ростислав Кириченко. 
Робота сесії розпочалась передачею Вифлеємського Вогню миру. Представники Пласту урочисто передали його голові райдержадміністрації Олександру Горгану та голові районної ради Ростиславу Кириченку. 
Першим питанням порядку денного було затвердження районної «Програми з мобілізаційної підготовки та мобілізації на території Вишгородського району на 2016 рік». Метою програми є підтримка військового комісаріату щодо організаційних заходів під час підготовки та проведення мобілізації військовозобов’язаних у мирний час в умовах особливого періоду. Цю ... Читати далі »

Діалог був конструктивним

Діалог був конструктивним

У приміщенні адмінбудинку 20 грудня відбулось розширене засідання ГО «Асоціація учасників АТО Вишгородщини». На зборах були присутні представники Асоціації, військовослужбовці військових підрозділів, родичі військовослужбовців, вдови загиблих героїв, представники влади, зокрема народний депутат України Ярослав Москаленко, голова райдержадміністрації Олександр Горган, голова Вишгородської районної ради Ростислав Кириченко, Вишгородський міський голова Олексій Момот, депутати місцевих рад, представники установ та організацій району, які опікуються проблемами учасників АТО.
 На початку засідання голова ГО «Асоціація учасників АТО Вишгородщини», голова координаційної ради учасників АТО при Київській облдержадміністрації Денис Париж відзвітував про діяльність громадської організації, окрем ... Читати далі »

« 1 2 ... 49 50 51 52 53 ... 80 81 »