Головна » 2016 » Лютий » 18 » Бюджет розвитку за новим стандартом
18:56
Бюджет розвитку за новим стандартом

Як ми вже повідомляли на шпальтах нашого видання, протягом трьох останніх тижнів у малому залі засідань адміністративного будинку у Вишгороді з ініціативи голови райдержадміністрації Олександра Горгана та голови районної ради Ростислава Кириченка відбувся ряд робочих нарад з опрацювання проекту програми соціально-економічного та культурного розвитку на 2016 рік. На цих нарадах, окрім представників виконавчої влади, були присутні представники громадськості, які мали можливість внести свої пропозиції до проекту програми. Такий формат роботи дав можливість визначити пріоритетні напрямки розвитку Вишгородщини на 2016 рік, спираючись на потреби мешканців району, а не лише на бачення окремих керівників.
Відтак 16 лютого у конференц-залі готельно-ресторанного комплексу «Вишеград», як підсумок роботи над проектом, відбулася стратегічна сесія Вишгородського району з вироблення остаточного проекту програми соціально-економічного та культурного розвитку на 2016 рік на базі ефективних стандартів управління проектами. 
Унікальність сесії полягає в тому, що цей захід є першим досвідом розробки програмних документів на базі ефективних інструментів програмного управління. Ці інструменти лежать в основі відпрацьованих у світі практик, що створює сприятливі умови для запозичення передового досвіду, швидкої адаптації цих практик до розроблення програмних документів економічного і соціального розвитку. Серед таких прогресивних стандартів програмного управління: PMBоK, PRINCE2, P2M, PROMAT, V-Modell.
 – Три тижні кожна комісія райради спільно зі структурними підрозділами райдержадміністрації, керівниками комунальних підприємств, активом району та сільськими головами виробляли безпрецедентний по важливості документ соціально-економічного та культурного розвитку Вишгородщини на 2016 рік. Сьогодні ми на порозі дійсно якісного прориву розвитку у нашому районі. Тому ключове завдання сьогодні – акумулювати всі наші зусилля для того, щоб ті ресурси, які громада довірила нам розподілити від імені держави на муніципальному рівні – ми розсудливо використали. На моє глибоке переконання, така практика формування бюджету розвитку повинна стати певним стандартом. Тому ті процеси, коли програму і бюджет формували кулуарно, мають відійти у нашому районі в небуття, – зазначив під час свого виступу голова райдержадміністрації Олександр Горган.
На сесії виступив голова Київської обл­держадміністрації Максим Мельничук з вітальним словом, інформацією про головні пріоритети розвитку та окреслив завдання, що стоять перед органами державної влади у Вишгородському районі.
У роботі сесії взяли участь голова районної ради Ростислав Кириченко, депутати, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, голови місцевих рад, керівники комунальних підприємств, представники громадських та благодійних організацій. Усі присутні мали можливість висловити та внести свої пропозиції. Робота над вдосконаленням програми була жвавою. Аудиторія розмістилася за круглими столами, так званими платформами, до яких входили профільні експерти, спеціалісти, депутати-члени постійних комісій районної ради, представники громадських організацій. Зокрема, працювали платформи «Законність і правопорядок», «Природна і техногенна безпека», «Охорона навколишнього природного середовища», «Земельні ресурси та агропромисловий комплекс», «Промисловість, інвестиційна діяльність, розвиток підприємництва та споживчий ринок», «Зв’язок та інформатизація, транспорт та дорожнє господарство, містобудування, комунальне майно, житлово-комунальне господарство, енергозабезпечення та енергозбереження», «Соціальний захист населення», «Підтримка учасників антитерористичної операції, тимчасово переміщених осіб та членів їхніх сімей», «Культурний та духовний розвиток», «Туризм і рекреація», «Освіта», «Спорт». 
Як зазначив у виступі Олександр Горган, Вишгородщина знову стала  у Київській області своєрідним флагманом щодо проведення такого масштабного обговорення проекту програми розвитку району. Крім того, робота велася за зразком європейського досвіду використання PIM методики, яка орієнтована на розробку перспективних стандартів розвитку різних галузей, спираючись на існуючий ресурс. З учасниками обговорення працювали досвідчені фрілансери, які допомагали кожній платформі окреслити проб­леми, що потребують нагального вирішення та скласти перспективний план розвитку щонайменше на п’ять років по кожній із галузей. Таким чином, актив Вишгородщини визначився із пунктами до Програми соціально-економічного та культурного розвитку Вишгородського району на 2016 рік. Згодом проект програми буде розглянуто на колегії Вишгородської райдержадміністрації та передано на затвердження сесії районної ради. 

Інф. «Слова»
Фото Ігоря ДУНАЙСЬКОГО

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 389 | Додав: slovo
comments powered by Disqus