Головна » 2016 » Березень » 3 » Рік розвитку соціальної інфраструктури
20:45
Рік розвитку соціальної інфраструктури

Відбувся завершальний етап заслуховування представників райдержадміністрацій щодо їх діяльності. Ще п’ять керівників районів відзвітували про соціально-економічний стан і розвиток районів. Керівники райдержадміністрацій звітували перед спеціально створеною комісією у складі голови Київської обл­держадміністрації Максима Мельничука, першого заступника Лева Парцхаладзе і заступника Андрія Янченка, керівника апарату КОДА Наталії Рідей, очільників структурних підрозділів обладміністрації, представників правоохоронних органів. Минулого понеділка заслухано керівників п’яти районів – Вишгородського, Макарівського, Миронівського, Іванківського і Поліського.
Першим представляв звіт голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Горган. Він зазначив, що 2015-й був роком зростання для району. Місцеві бюджети Вишгородщини торік були виконані на 118% від запланованого, а витрати на капітальне будівництво у 6 разів перевищили ті, що були у 2014-му. За його словами, минулий рік також став безпрецедентним для розвитку соціальної інфраструктури району, тут не виникало проблем із призначенням субсидій і був зафіксований профіцит робочих міст. Окрім того, Вишгородщина стала одним із лідерів в області по виділенню земельних ділянок учасникам АТО (надано 1545 ділянок).
У своєму звіті Олександр Горган підкреслив, що район має чудовий рекреаційний потенціал і що торік тут почали активно розвивати зелений туризм, який повернув до життя окремі депресивні села. Також Вишгородщина відзначилася і в ІТ-сфері: тут запровадили першу у країні програму безкоштовного і дистанційного навчання ІТ-спеціалістів. Нині на цю програму підписано майже 900 осіб, а за чотири місяці її проведення змогли працевлаштуватися 62 людини. Підсумовуючи виступ, голова РДА підкреслив, що головні напрямки у своїй роботі вбачає у проведенні термомодернізації закладів і установ району та наведенні порядку щодо справної сплати земельного податку усіма землекористувачами (задля кращого наповнення бюджету).
Представники комісії КОДА, у свою чергу, високо оцінили звіт Олександра Горгана і відзначили, що Вишгородщина на найвищому рівні провела роботу по мобілізації, оперативно запровадила систему електронних закупівель «Прозоро» і долучилася до будівництва фортифікаційних споруд. При цьому звернули його увагу на те, що у районі зафіксовано одну із найнижчих в області середніх зарплат серед медпрацівників і на наявність проблеми забезпечення автотранспортом сільських амбулаторій.
Наступною звітувала голова Макарівської райдержадміністрації Тетяна Семенова. Вона зупинилася на роботі по формуванню територіально об’єднаних громад, розповіла про можливості агропромислового сектору району і наголосила на транспортній проблемі, пов’язаній з великою кількістю нелегальних перевізників. На її переконання, розвиток району – за розбудовою логістики, інфраструктури, будівництва. Серед проблем – велика кількість земель, які є у приватній власності, неналежне освітлення ділянки траси «Київ-Чоп», яка проходить через Макарівщину (через це тут часто трапляються ДТП із летальними наслідками) і відсутність необхідної кількості поліцейських машин для патрулювання вулиць. Зі свого боку, представники комісії КОДА порекомендували активізувати роботу на Макарівщині у напрямку залучення інвестицій.
Голова Миронівської РДА Ігор Черногод у своєму звіті розповів про перевиконання місцевих бюджетів (тільки за січень цього року план був виконаний на 140%), про відсутність у районі заборгованості по зарплатні бюджетникам і по оплаті енергоносіїв. На Миронівщині на сьогодні є безкоштовне харчування для дітей 1-4 класів і дітей бійців АТО, проводять роботу по декомунізації, а у перспективі хочуть реалізувати проект з реконструкції водозабірних та очисних споруд (адже мешканці села Росава понад 20 років не мають доступу до питної води, а тільки до технічної). Серед побажань, які прозвучали на адресу району від комісії – покращити та пришвидшити роботу по облаштуванню ЦНАПів та організації їх роботи, а також активізувати роботу по запровадженню системи електронних закупівель «Прозоро».
Завершальними стали звіти Поліського та Іванківського районів. Їх представляли керівник апарату Поліської РДА Тетяна Кордун і заступник голови Іванківської РДА Олександр Жданов. Проблематика у районів схожа і стосується відсутності необхідних проектів по капітальному будівництву, наявності заборгованості по енергоносіям у бюджетних закладах, відсутності харчування для дітей у навчальних закладах.
Однак на цьому «період звітів» у Київській ОДА не завершується: найближчим часом буде проведено ще два раунди заслуховувань, на яких доповідатимуть стан справ очільники міст обласного і районного значення.

За матеріалами сайту КОДА

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 502 | Додав: slovo
comments powered by Disqus