Головна » Вишгородщина

Пісня дарує людині крила

Пісня дарує людині крила

У своєрідний огляд ветеранських хорових колективів Київщини перетворився благодійний концерт «Різдвяні вечори», що відбувся у Будинку культури села Нові Петрівці минулої середи. Організатором виступила Вишгородська районна організація ветеранів на чолі з її головою Тамілою Орел.
– Оскільки офіційних заходів з визначенням кращих хорових колективів ще не проводилося, ми вирішили влаштувати співоче свято у славних традиціями Нових Петрівцях, запросивши до участі в ньому сусідів і колег по творчій діяльності – народний хоровий колектив ветеранів з Василькова, ансамбль «Золотий вік» Вишгородського територіального центру, з яким районна ветеранська організація тісно співпрацює, сільський ветеранський колектив «Петрівчанка», хор ветеранів міста ... Читати далі »

З турботою про врожай блакитної ниви

З турботою про врожай блакитної ниви

– Щедрість і багатство водної ниви сьогодні залежить від щоденної турботи про неї. Торжество цієї відомої істини залежить від її усвідомлення кожним рибалкою-користувачем Київського водосховища, – вважають голова асоціації рибалок-промисловиків Київського водосховища Микола Шинкаренко та користувачі. Сьогодні він згодився розповісти споживачам дарів рукотворного моря про щоденні турботи рибалок в період, так би мовити, міжсезоння або часу, коли завмирає традиційний вилов риби. Тобто, пізньою осінню та взимку.
Кінцева робота хлібороба, як і кожного учасника агропромислового виробниц­тва, залежить від зібраного врожаю. А врожай – від щоденної, копіткої праці кожного учасника процесу. Це повною мірою стосується і рибалок-промисловиків Київського водосховища. Щоб різ ... Читати далі »

Добром примножують добро

Добром примножують добро

Висловлюємо щиру подяку небайдужим людям за допомогу в організації тимчасового переселення мешканців стаціонарного відділення для постійного проживання Вишгородського територіального центру соціального обслуговування на час ремонту. 
За турботу й опіку над нашими підопічними особливі слова вдячності депутату районної ради Олександру Приходьку, члену громадської організації «За право на життя» Олегу Громовому, Ірині Сазоновій, заступнику ГП «Асоціації учасників АТО Вишгородщини» Олександру Талалаю, членам організації учасників АТО з Нових Петрівців та Димера.
Дякуємо, що підтримали і розрадили одиноких людей похилого віку, для яких стаціонарне відділення стало їхнім домом. Дякуємо всім волонтерам та людям із щирим серцем, котрі допомагають нам у робот ... Читати далі »

Нова поліція: демонструвати силу добра

Нова поліція: демонструвати силу добра

Другого лютого у Вишгороді відбулася презентація груп швидкого реагування Вишгородського відділу поліції. Але й без вказаного заходу мешканці та гості міста зранку цього ж дня відзначали пожвавлення діяльності правоохоронців. Начальник районного відділу поліції Павло Панфьоров повідомив у соцмережах, що перед адмінбудинком відбулося урочисте шикування працівників особового складу новостворених груп за участі голови райдержадміністрації Олександра Горгана, голови районної ради Ростислава Кириченка, Вишгородського міського голови Олексія Момота, першого заступника голови Вишгородської РДА В’ячеслава Савенка та керівного складу відділу поліції. Провести захід саме в центрі вирішили, щоб до події могла долучитися і громадськість Вишгорода. 
Павло Панфьоров повідомив, що групи с ... Читати далі »

Якій бути Вишгородщині

Якій бути Вишгородщині

Уже другий тиждень поспіль у малому залі засідань адміністративного будинку у Вишгороді  проходить ряд робочих нарад з опрацювання проекту Програми соціально-економічного та культурного розвитку Вишгородського району на 2016 рік. Наради проходять під головуванням голови  Вишгородської райдержадміністрації Олександра Горгана та голови районної  ради Ростислава Кириченка. На засіданні  також присутні керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники профільних комісій районної ради,  депутати, голови селищних рад, громадськість. 
Варто зазначити, що такі засідання відбуваються вперше. Раніше проект Програми соціально-економічного та культурного розвитку Вишгородського району на поточний рік розроблявся лише структурними підрозділами райде ... Читати далі »

Обслуговування повинно бути якісним

Обслуговування повинно бути якісним

29 січня за ініціативи голови Вишгородської райдержадміністрації Олександра Горгана у приміщенні адміністративного будинку м. Вишгорода відбулись громадські слухання з питань якості надання транспортних послуг підприємствами, що забезпечують регулярні транспортні перевезення у Вишгородському районі.
Участь у заході взяли голова райдерж­адміністрації Олександр Горган, голова районної ради Ростислав Кириченко, Вишгородський міський голова Олексій Момот, начальник управління інфраструктури Київської ОДА Вадим Галицький, представник Київського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки О. Ігнатьєв, депутати місцевих рад району, представники правоохоронних органів, громадських організацій, політичних партій, громадські активісти, представники ЗМІ.
На початку громадських слухань ... Читати далі »

Миттєвості звитяги й героїзму

Миттєвості звитяги й героїзму

Минулої суботи у фойє адмінбудинку урочисто відкрито виставку фотографій з особистих архівів бійців героїчного 11-го окремого мотопіхотного батальйону «Київська Русь».
 Співорганізаторами заходу стали «Асоціація воїнів АТО Вишгородщини» та Вишгородська міська рада, посприяла проведенню виставки і районна рада. На урочистому відкритті Вишгородський міський голова Олексій Момот передав почесні нагороди «Патріот України» сім’ям загиблих в АТО Дениса Ханчича та Євгена Єрмакова. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять полеглих за територіальну цілісність і незалежність нашої держави в боротьбі з російським агресором. Олексій Момот також вручив медалі «Сильний духом» волонтерам Тетяні Париж, Анастасії Довбиш, Ірині Шугайл ... Читати далі »

Зберегти ліс для майбутніх поколінь

Зберегти ліс для майбутніх поколінь

За ініціативи голови Вишгородської РДА Олександра Горгана минулого тижня відбулася зустріч з представниками організації «Earth Observation», що спеціалізується на відстеженні глобальних кліматичних змін на планеті та боротьбі зі знелісненням. Метою зустрічі була розробка механізму протидії незаконній вирубці дерев у Вишгородському районі. У зустрічі взяли участь представник «Earth Observation» Ендрю Дудлей, громадський активіст Петро Танасюк, експертна група з питань екології та охорони довкілля ГО «Зелений корпус» – Віталій Сардак та Вальтер Чаус, представники засобів масової інформації .
У ході зустрічі Ендрю Дудлей розповів про розроблену ним систему, яка за допомогою мобільних телефонів дає можливість фотографувати зруб дерева і за допомог ... Читати далі »

Вони дарують родинне тепло

Вони дарують родинне тепло

Нещодавно в приміщенні районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулася чергова робоча нарада, в якій взяли участь прийомні батьки та батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу. 
Протягом минулого року під соціальним супроводженням спеціалістів центру перебували два дитячих будинки сімейного типу: родини Кушніренків (с. Лютіж) та родини Бондаренків (с. Старі Петрівці), в яких виховується 17 дітей (12 дітей-вихованців та 5 власних дітей батьків вихователів), та 8 прийомних сімей, в яких 15 дітей (11 прийомних дітей, 4 власних дітей прийомних батьків).
На нараді були  підведені підсумки щодо функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу за 2015 рік: розглянуті підготовлені центром оцінки потреб дітей-вихованців та пр ... Читати далі »

Єдина мати Україна – одна на всіх, як оберіг

Єдина мати Україна – одна на всіх, як оберіг

22 січня Україна відзначає День Соборності, приурочений до Акту об’єднання цього дня Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу та є інтегральним результатом складного і довготривалого процесу її формування. У часи феодального роздроблення земель Київської Русі заклики до спільних дій окремих князів супроводжували літописний період української історії. Необхідність оборони скривд­женої України та православної віри надихала козацькі полки Богдана Хмельницького. У народній пісенній та епічній творчості сакральна Україна завжди уявлялась як єдине утворення від Сяну до Дону.  Відновлення української держави – « ... Читати далі »

« 1 2 ... 48 49 50 51 52 ... 80 81 »