Головна » 2014 » Травень » 24 » Долаємо наслідки негоди
11:09
Долаємо наслідки негоди
Практично тиждень знадобився енергетикам, зв’язківцям, комунальникам, лісникам та фахівцям служби з надзвичайних ситуацій для ліквідації наслідків серії буревіїв, що пронес­лися теренами Вишгородського району і всієї України в ніч з 18 на 19 травня цього року. 
 
У результаті стихії по району пошкод­жено 26 ліній електропередач потужністю 10 кВт. Через спрацювання систем захисту 4-х кіловатних ЛЕП, що забезпечують електропостачання населених пунктів, тимчасово без світла залишилася переважна більшість сіл і селищ району. 
 
Найбільше постраждав так званий Катюжанський «енергетичний кущ», села Пірнове, Нижча та Вища Дубечня. Пориви вітру та блискавки спричинили численні обриви на стовпах та замикання проводки на локальних підстанціях. Вийшли з ладу понад 100 місцевих трансформаторів, викорчувані вітром дерева пошкодили дахи приміщень багатьох установ, садиб громадян, сільськогосподарських приміщень тощо. 
 
За понеділок і вівторок оперативно ліквідовано найзначніші «сюрпризи» від стихії. Відновлено обриви, у більшості сіл району відновлено світло, відремонтовано трансформатори. До роботи були залучені комунальники і дорожники. Розчищені ділянки доріг та подвір’я, що були захаращені поваленими деревами та залишками електродротів.
 
Уже наприкінці тижня аварійні служби, задіяні у подоланні негоди, відзвітували про ліквідацію основних наслідків стихійного лиха. 
 
У результаті вчасно організованих та узгоджених дій енергетиків, комунальників, зв’язківців та медиків, трагічних випадків, на щастя, не спостерігалося. 
 
Юрій Горовий, «Слово»
Фото Олександра Коваленка
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 456 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus