Головна » 2014 » Травень » 24 » У Вишгороді – земельний скандал
11:11
У Вишгороді – земельний скандал
У Вишгороді склалась критична ситуація із неправомірним виділенням землі під багатоповерхові забудови. Народний депутат Ярослав Москаленко закликає провести у Вишгороді громадські слухання через незаконну роздачу землі забудовникам у місті. 
 
Парламентарій повідомив, що отримав низку звернень від громадян, в яких вишгородці висловлювали занепокоєння даною ситуацією. Резонанс викликало, зокрема, виділення землі під багатоповерхівки навколо Центру дитячої творчості «Дивосвіт», уздовж Набережної, на прибудинкових територіях і дитячих майданчиках тощо.
 
«Ми називаємо Вишгород містом комфортного життя. А комфортне життя – це жити і вільно дихати, а не залити все в бетон», – сказав Я.Москаленко.
 
Разом з тим, зауважив політик, відповідний стан справ склався всупереч позиції територіальної громади та міської влади. Землі виділялися переважно через судові рішення без жодного погодження з профільними установами, повідомив він.
 
Нагадаємо, у п’ятницю, у зв’язку з ситуацією, Ярослав Москаленко виступив на засіданні міськради та ініціював проведення громадських слухань по усіх резонансних об’єктах із залученням фахівців. «Також я готую всі документи, щоб питання розглянути на найвищому рівні в органах прокуратури та Верховній Раді», – заявив політик.
 
За його словами, нові багатоповерхові забудови сьогодні не підуть на користь місту через дефіцит дитячих садків, шкіл, ліжкомісць у районній лікарні та надмірне навантаження на каналізацію. «Але забудовників це не цікавить. Треба побудувати, заробити копійку і піти», – підкреслив він.
 
«Будувати потрібно з розумом. Я не проти, щоб будувались багатоповерхівки, але щоб вони будувались там, де іншим не заважають жити. І щоб люди, які заїдуть у ці багатоповерхівки, теж могли жити», – сказав Москаленко.
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 539 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus