Головна » 2013 » Грудень » 14

"Президент дав чіткий сигнал..."

Сьогодні влада повністю зберігає управління фінансово- економічною ситуацією в країні. Але щоб успішно завершити рік, нам потрібно організувати стабільну роботу підприємств, організацій, забезпечити життєдіяльність регіону. 


На жаль ідеї багатьох людей щодо євроінтеграції, були знівельовані лідерами опозиції та почали ними використовуватися у власних інтересах 

Водночас ми повинні розуміти, - що є мільйони, у яких є інша думка та погляди щодо векторів розвитку нашої держави. Є інші майдани т ... Читати далі »

14.12.2013

На Київщині відкрито школу майбутнього

На Київщині відкрито школу майбутнього

Голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк та Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник взяли участь в урочистому відкритті новозбудованого Путрівського навчально-виховного комплексу «Гімназія, ЗОШ І-ІІІ ступенів, ДНЗ» Васильківського району. І саме цей навчально-виховний комплекс став переможцем Всеукраїнського пілотного проекту «Відкритий світ» започаткований Президентом України. 

 
-Навчально-виховний комплекс – це справжня школа майбутнього – найкращий подарунок дітям від влади. Тут прекрасні кабінети і майстерні, обладнані новими комфортними меблями, сучасною комп’ютерною технікою. А який чудовий спортивний зал, їдальня, ... Читати далі »

Тетяна Подашевська

Тетяна Подашевська

Я звертаюся до усіх громадян України, яким не байдуже майбутнє нашої країни. До заходу та сходу, хоча ніколи не ділила свою Батьківщину за географічним принципом. Але події навколо майданів в Києві, Донецьку, Сімферополі підштовхують мене до думки, що хтось хоче розділити нас на європейців і не європейців. Заклики «Хто не з нами той проти нас» у протистоянні в межах однієї держави є авантюрними та небезпечними. 


Переконана, що наш Президент, у цій ситуації запропонував єдиний можливий шлях - це шлях примирення і порозуміння. Дії всіх сторін протистояння повинні відбуватися виключно в рамках законів і Конституції України. 
... Читати далі »

14.12.2013

Курс на євроінтеграцію є незмінним

Курс на євроінтеграцію є незмінним

Президент України Віктор Янукович та три попередні президенти – Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко – обговорили шляхи виходу з політичної кризи. Українці мали змогу побачити зустріч чотирьох президентів у записі на Першому національному телеканалі. На початку зустрічі Президент України Віктор Янукович наголосив, що ця зустріч обумовлена тією кризою, яка спостерігається останні два тижні у нашій країні. Глава держави закликав провести дискусію для врегулювання конфлікту та пошуку стратегії розвитку держави на майбутнє – знайти відповіді на запитання, як країна розвиватиметься, яким буде держбюджет на 2014 рік.

14.12.2013

Перші випробування снігом

Перші випробування снігом

Вишгородщину почало засипати снігом! Хтось цьому радіє і готується до зимових розваг, а ось дорожникам та комунальникам не до позитивних емоцій. Через мокрий сніг з дощем та поривчастий вітер склалася несприятлива ситуація на дорогах району, ускладнився рух автотранспорту, виникла загроза порушення енергозабезпечення та стабільної роботи об’єктів життєзабезпечення людей. 

Синоптики попереджали – насувається циклон. Але керівництво району робить усе можливе, щоб зима у нас не настала несподівано. Прогнози справдилися. Мокрий сніг з дощем і сильним вітром швидко все розставив на свої місця. Район був готовий до негоди. Одне з важливих завдань – запобігти ускладненням автомобільн ... Читати далі »

14.12.2013

Профілактика — «вакцина» проти гіпертензії

Профілактика — «вакцина» проти гіпертензії

У багатьох людей виникає питання:  коли починати лікування артеріальної гіпертензії. Якщо у людини вперше виявлено підвищення артеріального тиску, тобто систолічний тиск дорівнює або перевищує 140мм. рт. ст. та (або) діастолічний тиск 90 мм. рт. ст. чи вищий, необхідно перш за все переконатись у наявності артеріальної гіпертензії, вимірявши артеріальний тиск ще два три рази протягом місяця. Винятком є люди, у яких при першому вимірюванні виявлено високий артеріальний тиск 160/100 та вищий, а також ті, у кого є ураження органів мішеней (гіпертрофія лівого шлуночка, ураження нирок, ураження сітківки ока, судин головного мозку) або супутні захворювання. 

Мета лікування – зни ... Читати далі »

14.12.2013

Хвороба, яку треба лікувати

Хвороба, яку треба лікувати

На тему корупції деякі представники української влади спілкуються не надто охоче, а дехто на таку проблему взагалі просто закриває очі. Водночас інвестори визнають корупцію однією з основних причин, що погіршують бізнес-клімат у нашій країні та значно ускладнюють життя її громадянам. Як борються з цим ганебним явищем у структурі Міністерства доходів і зборів розповів очільник міністерства Олександр КЛИМЕНКО.  

– Олександре Вікторовичу, ви неодноразово підкреслювали важливість боротьби із корупційними проявами у податковій і митній сферах. На вашу думку, можна подолати це явище?

14.12.2013

Відлуння минулого в серцях майбутнього…

Відлуння минулого в серцях майбутнього…

6 листопада ми відзначили 70-ту річницю визволення м. Києва від німецьких загарбників… Цього дня у 1943 році радянська влада ціною нечувано великих людських втрат звільнила Київ. Однак, за всією величчю події, у тогочасних підручниках мало згадувалось, якою ціною відвойовували київські пагорби…

Національний музей-заповідник «Битва за Київ у 1943 році» та Вишгородський районний центр художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» провели 20 листопада 111-й конкурс юних екскурсоводів музеїв при навчальних закладах і учнів старших класів загальноосвітніх шкіл  Вишгородського району.

14.12.2013

Не старіють у ділах ветерани

Не старіють у ділах ветерани

З 10 листопада 2006 року в Україні щорічно відзначається День вшанування  учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. 

Наслідки вибуху «мирної ядерної бомби» відчули на собі мільйони українців, від радіоактивного забруднення до цього часу страждає понад 10 відсотків найродючішої у світі української землі. День вшанування, зокрема, вишгородських чорнобильців не обмежується пам’яттю та земним уклоном ліквідаторам.  Розроблено і успішно працює цілий ряд чорнобильських програм, спрямованих на забезпечення медичного та побутового обслуговування учасників тих подій. У середині вересня на відкриття пам’ятника на території пожежної частини №37, що у Вишгород ... Читати далі »

14.12.2013

Згадаймо славні роки

Згадаймо славні роки

Вишгород – місто нашої молодості, молодості наших батьків, дідів, місто ентузіастів та мрійників за краще життя. Статус пенсіонера дозволяє озирнутися у минуле, поділитися спогадами. Вишгород далекого 1963 року, коли тільки почав розбудовуватися, – не мав доріг, не мав будинку зв’язку, офісу адміністрації, будинку культури, не вистачало житла (тимчасово жили на «брандвахтах», селищах «Берізка» та «Вишневому»). У заселеному гуртожитку умивальники стояли на вулиці, багато чого не вистачало, але ми будували місто і ГЕС… 
 
Незважаючи на труднощі побуту, молоді люди приїздили з різних кутків Радянського Союзу на будівництво і, щоб потрапити на роботу, ... Читати далі »

Відгомін пісенного свята

Відгомін пісенного свята

В останній день осені у центрі Лютежа було помітне пожвавлення – до школи поспішали люди, святково одягнені, з квітами. У цей день в актовому залі місцевої школи відзначав свій 20-літній ювілей знаний у багатьох куточках України народний аматорський фольклорний ансамбль «Лютізька левада», незмінним керівником якого всі 20 років є Валентина Григорівна Головко. 

З її вуст ми дізналися, що за всі роки існування в «Леваді» співали понад 50 учасників, а географія виступів колективу – це безліч міст і сіл Київської області. «Леваду» чули в націо­нальному палаці «Україна» під час фестивалю «Київщина запрошує друзів», в «Українському фонді культури» в Українсько ... Читати далі »

14.12.2013

Життя у пісні

Життя у пісні

У нашому житті є чимало свят, які ми відмічаємо: церковні, державні, професійні, сімейні. Одним із важливих для нас є День місцевого самоврядування. 

Розуміючи велику відповідальність і ту кількість обов’язків, що лежать на плечах сільського голови, народний аматорський колектив «Деснянські зорі» вітає Вищедубечанського сільського голову Галину Іванівну Березинець зі святом, що відбулось, і хоче подякувати за підтримку, фінансову допомогу, увагу, любов до української пісні і особисту участь у роботі хору.

Уся ця турбота не проходить даремно. Підтвердженням цьому є чергова ... Читати далі »

14.12.2013

Футбольні надії Вишгородщини

Футбольні надії Вишгородщини

Футбол як спортивна гра виник ще у позаминулому столітті й по сьогодні користується великою популярністю в усьому світі. Цікавою та корисною улюблена гра є й для молодших школярів.  
    
За програмою спортивно-масових заходів відділу освіти Вишгородської РДА в останню декаду листопада у районі було проведено фестиваль шкільного футболу «Футбольні надії Київщини». Відповідно до положення змагалися учні 1-2-х та 3-4-х класів. 

Змагання проводилися у три етапи: перший – внутрішньошкільний, другий – зональний районний, третій – фінальний районний. Близько 600 учнів початк ... Читати далі »

14.12.2013

Судномоделісти накопичили досвід

Судномоделісти накопичили досвід

У Києві ходили військові кораблі, цивільні судна та підводні човни. Щоправда не справжні, а їхні зменшені копії. У Навчально-виховному комплексі допрофесійної підготовки та технічної творчості молоді нещодавно відбулися обласні змагання із судно-модельного спорту (моделі довжиною 600 мм) серед учнівської молоді Київщини, де вихованці демонстрували власноруч спроектовані моделі різних суден та випробовували їх на швидкість. 

У змаганнях взяли участь 11 команд позашкільних навчальних закладів області. Особисто-командна першість проводилась у семи класах моделей у старшій та молодшій вікових категоріях. Розпочався захід зі стендового оцінювання моделей та їх допуску до змагань. Ж ... Читати далі »

14.12.2013