Головна » 2013 » Грудень » 14 » Не старіють у ділах ветерани
12:29
Не старіють у ділах ветерани
З 10 листопада 2006 року в Україні щорічно відзначається День вшанування  учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. 

Наслідки вибуху «мирної ядерної бомби» відчули на собі мільйони українців, від радіоактивного забруднення до цього часу страждає понад 10 відсотків найродючішої у світі української землі. День вшанування, зокрема, вишгородських чорнобильців не обмежується пам’яттю та земним уклоном ліквідаторам.  Розроблено і успішно працює цілий ряд чорнобильських програм, спрямованих на забезпечення медичного та побутового обслуговування учасників тих подій. У середині вересня на відкриття пам’ятника на території пожежної частини №37, що у Вишгороді,  відбулося урочисте відкриття пам’ятного знаку на честь ліквідаторів, які загинули і тих, хто лишився живий попри смертельні наслідки аварії. 

Серед тих, чиї імена викарбувані на меморіальній дошці — полковники Олександр Якович Охріменко та Василь Петрович Іващенко. Ветерани Чорнобиля разом із нагородами рахують і численні хвороби, та операції, що підтримують їхнє повноцінне життя.

— Це фото відображає вдячність і піклування про героїв Чорнобиля з боку Вишгородської районної та міської влад і особисто Олександра Приходька, — каже Олександр Охріменко. Згодний з ним і Василь Іващенко. Зараз ветерани працюють і опікуються питаннями попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій у Вишгородському районі.

Юрій ГОРОВИЙ, «Слово»
фото Олександра КОВАЛЕНКА
Переглядів: 405 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus