Головна » 2013 » Грудень » 14 » Судномоделісти накопичили досвід
12:15
Судномоделісти накопичили досвід
У Києві ходили військові кораблі, цивільні судна та підводні човни. Щоправда не справжні, а їхні зменшені копії. У Навчально-виховному комплексі допрофесійної підготовки та технічної творчості молоді нещодавно відбулися обласні змагання із судно-модельного спорту (моделі довжиною 600 мм) серед учнівської молоді Київщини, де вихованці демонстрували власноруч спроектовані моделі різних суден та випробовували їх на швидкість. 

У змаганнях взяли участь 11 команд позашкільних навчальних закладів області. Особисто-командна першість проводилась у семи класах моделей у старшій та молодшій вікових категоріях. Розпочався захід зі стендового оцінювання моделей та їх допуску до змагань. Журі звертало особливу увагу на оформлення та зміст паспортів: технічний опис, креслення та фотографію діючої моделі. Також у приміщенні зі спеціально пристосованим басейном були проведені тренувальні запуски та старти моделей, під час яких учасники змагань змогли продемонструвати свої практичні вміння та навички управління моделями на воді. На змаганнях  представлені моделі власної конструкції, військових кораблів, цивільних суден, підводних човнів. 

Активними учасниками змагань були і вихованці гуртка «Судномоделювання» Вишгородського районного центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» на чолі з керівником, знавцем своєї справи  Віктором Мануковим.  І хоча наша команда не потрапила у трійку лідерів, вихованці отримали безліч позитивних емоцій, важливий досвід, знайшли нових друзів. Ми сподіваємось, що у недалекому майбутньому отриманий досвід допоможе нашій команді стати призерами змагань і отримати омріяні нагороди. 

Бажаємо керівнику і вихованцям ентузіазму та творчих злетів у такій непростій, але захоплюючій і цікавій справі – судномоделюванні. 

Юлія ІВАЩЕНКО,
методист центру творчості «Дивосвіт»
Переглядів: 495 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus