Головна » 2013 » Грудень » 14 » Перші випробування снігом
12:39
Перші випробування снігом
Вишгородщину почало засипати снігом! Хтось цьому радіє і готується до зимових розваг, а ось дорожникам та комунальникам не до позитивних емоцій. Через мокрий сніг з дощем та поривчастий вітер склалася несприятлива ситуація на дорогах району, ускладнився рух автотранспорту, виникла загроза порушення енергозабезпечення та стабільної роботи об’єктів життєзабезпечення людей. 

Синоптики попереджали – насувається циклон. Але керівництво району робить усе можливе, щоб зима у нас не настала несподівано. Прогнози справдилися. Мокрий сніг з дощем і сильним вітром швидко все розставив на свої місця. Район був готовий до негоди. Одне з важливих завдань – запобігти ускладненням автомобільного руху на дорогах краю. Місцеві МНСники спільно з дорожними службами на нараді у голови райдержадміністрації Олександра Приходька визначили перелік проблемних ділянок на автошляхах та у населених пунктах району, де можливе утворення заторів через ожеледицю та снігові замети. На цих ділянках запропоновано розгорнути мобільні аварійно-рятувальні пости. У розпорядженні спеціалістів особового складу, які під час екстремальних погодних умов чергуватимуть на них цілодобово, – техніка високої прохідності, яка за потреби може слугувати рятівними тягачами, найперше для великогабаритних транспортних засобів. Машини на підйомі по вул. Дніпроводській уже пройшли бойове хрещення снігом та ожеледецею. Вантажівки через слизьку дорогу зупинилися, створивши великий затор. Сюди пригнали снігоочисну техніку, за допомогою якої і відбуксирували декілька вантажних фур.

Олександр Приходько під час оперативної наради щодо запобігання негоді зазначив: «Рух транспорту, безпека усіх перевезень, здоров’я людей – на це треба звернути увагу, щоб не допустити критичних ситуацій. З першим снігом для безпеки руху на трасах була задіяна спецтехніка та комбіновані дорожні машини.»

Певна річ, що через снігопад не було привітно на дорогах водіям. Працівники ДАІ кажуть, що значна частина власників автотранспорту завчасно не «перевзула» колеса з літньої на зимову гуму. Тож у час негоди на станціях, що займаються монтуванням коліс, вишикувалися черги. Отже, водії збагнули, що без потреби не варто виїжджати з гаража. Через неуважність та погану видимість, слизьку дорогу, певна річ, без дорожньо-транспортних пригод, нажаль, не обійшлося. 

Володимир ПОТАПОВ, «Слово»
Переглядів: 455 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus