Головна » 2013 » Травень » 18

Святиня повернулася додому

Святиня повернулася додому

В Україні відзначили свято перенесення мощей святих Бориса та Гліба. Прикметно, що цього дня одна з унікальних ікон православного світу – Вишгородсько-Володимирська Богородиця після довгих мандрів повернулася додому, у храм Бориса і Гліба, що у Вишгороді. 

 
Ікона Володимирська (Вишгородська) Божа Матір має дивну, трагічну і таємничу історію. За легендою, Вишгородська ікона Божої Матері була написана самим Євангелістом Лукою на липовій дошці від столу, за яким сидів Ісус Христос із матір’ю та батьком. Вона є найстарішою з усіх Богородичних чинів. Коли Марія побачила свій намальований образ, то промовила «Віднині ублажатимуть Мене всі роди. Благодать Народженого від Мен ... Читати далі »

Вони захищали Київ

Вони захищали Київ

У селі Гатне Києво-Святошинського району Київської області в урочистій обстановці відбулося перепоховання останків 25 бійців Червоної Армії, які загинули під час оборони Києва, та мітинг-реквієм на їхню честь. 


В урочистій церемонії взяли участь віце-прем’єр-міністр України Юрій Бойко, голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк, голова Київської обласної ради Олександр Качний, ветерани, представники археологічно-пошукового загону «Дніпро-Україна», мешканці Києва та Київської області. 

18.05.2013

Слава Матерям, що вчать нас добру

Слава Матерям, що вчать нас добру

Безумовно, День матері – одне з найбільш зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ – образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити, незважаючи ні на що. Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися художниками і поетами. І невипадково – від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства. Щасливі діти ростуть у дружній родині й під опікою щасливої матері. 


Цьому і було присвячено урочистий захід, що відбувся 15 травня у великому залі Вишгоро ... Читати далі »

18.05.2013

Полеглим воїнам – довічна синівська шана

Полеглим воїнам – довічна синівська шана

Вшанування Дня Перемоги у Вишгородському районі, як і очікувалося, пройшло урочисто, святково, з ноткою суму та спогадами ветеранів. Мітинги та зустрічі зібрали чимало мешканців району, від малого до старого, біля кожної братської могили у кожному селі. 


У Вишгороді урочистості розпочалися із започаткованого цього року автопробігу воїнів-афганців, учасники якого відвідали братські могили у селах району. Попереду автоколони йшов військовий бронетранспортер. 

Учасники автопробігу та голова рай ... Читати далі »

18.05.2013

Доступне житло – кожному громадянинові

Доступне житло – кожному громадянинові

У Вишгороді урочисто здано в експлуатацію першу чергу багатоповерхового житлового будинку по вулиці Василя Симоненка. В урочистостях на честь визначної для вишгородчан події, поряд з щасливими новоселами та їхніми родичами, взяли участь будівельники, голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк, голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Приходько, Вишгородський міський голова Віктор Решетняк. У святі взяв участь віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул. 


У вітальному слові Олександр Вілкул наголосив на важливості вчасного введення в експлуатацію об’єктів соціального призначення в цей нелегкий для країни час. Нео ... Читати далі »

18.05.2013

На Київщині пройшов громадський марш Миру

На Київщині пройшов громадський марш Миру

У рамках Всеукраїнської вахти пам’яті «Пишаємося Великою Перемогою!» за ініціативи Партії регіонів, зважаючи на чисельні звернення ветеранських громадських організацій та ветеранів Великої Вітчизняної війни, представників релігійних громад Київщини до центральних та місцевих органів влади, в місті Українка Обухівського району Київської області відбувся обласний громадський марш Миру «Пишаємося Великою Перемогою». 

 
Близько 10 тисяч людей з міст та районів Київщини, представники Партії регіонів, члени ветеранських, афганських, чорнобильських організацій, яким не байдужа ситуація, що склалася навколо нівелювання історичної дійсності, виступали з лозунгами пр ... Читати далі »

Україна починає реформувати місцеве самоврядування

Україна починає реформувати місцеве самоврядування

Після двадцяти років дискусій навколо моделі місцевого самоврядування, яка має бути впроваджена в Україні, нарешті зроблено конкретні та дієві кроки. 21 березня 2013 року на засіданні Ради Регіонів був презентований проект Концепції розвитку місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, а вже 8 квітня 2013 року Кабінет Міністрів розглянув та затвердив цю Концепцію, розробивши відповідний проект Указу Президента України. Про неї хочу поговорити з вами детальніше. Тож в чому суть Концепції та що означатиме її впровадження для Київщини і нас з вами? 

 
Чиї інтереси захищаємо? 
 

Гітлерівська версія «нового порядку»

Гітлерівська версія «нового порядку»


Про проведення облави у Димері свідчить наступний архівний документ: «Інспектор інформації Куренівського району сьогодні о 9.00 повідомив, що вчора, 23.8.42 р. в м. Димері з наказу димерського районного шефа та іванківського гебітскомісара була влаштована облава, під час якої було затримано багато ( понад 100 чол.) киян, які були на той час у Димері. Під час арешту не зважали на наявність документів, ані на відсутність доказів незаконного провозу продуктів. Разом у затриманих відібрано 20 ... Читати далі »

18.05.2013

Не стріляйте в минуле

Не стріляйте в минуле

Війна залишила після себе на нашій землі тисячі пам’ятників, обелісків, монументів та братських могил. На війні немає часу оплакувати втрати. Ховали, якщо взагалі ховали, там, де застала смерть. Часто прямо на полі бою. В лісах Вишгородського району стоять скромні обеліски з червоними зірочками. Раніше кожного року до Дня Перемоги ці обеліски регулярно приводили в порядок. Зараз інші часи – деякі івани, що не пам’ятають роду свого, на солдатських могилах тренуються у вправності стрільби, зрізують на металобрухт огорожі, беруть на сувеніри пробиті солдатські каски… Саме так виглядали дві братські могили в лісі біля Лютежа. Восени 1943 року тут захоронено танкістів, та, можливо, супроводжуючих танки червоноармійців, що героїчно загинули на плацдармах при визволенні Києва.  ... Читати далі »

18.05.2013

Прийшов Миколай — коней випасай

Прийшов Миколай — коней випасай

22 травня святкуватимемо день пам’яті перенесення мощей Святого Миколая Чудотворця, архиєпископа міста Мир, що в Лікії, до італійського міста Бар. 


Святого Миколая християни шанують у всьому світі. Його ще називають Миколою Теплим, бо свято, про яке пишемо, припадає на теплу весняну пору. Святий Миколай є покровителем дітей, мореплавців і господарів. Він народився біля 280 року у місті Патари на південному узбережжі Малоазійського півострова. Як і всі святі, був мужнім і терплячим, особливо тоді, коли довелось відбувати 20-літнє покарання під час десятого – останнього гоніння імператора Діоклетіана на Церкву Христову й християн. Св. Миколай брав ... Читати далі »

18.05.2013

Безпека – понад усе

Безпека – понад усе

За ініціативою Міжнародної організації праці (МОП), щоб привернути увагу світової спільноти до питань охорони праці та смертності працівників на робочому місці, щорічно, починаючи з 2002 року, понад 100 країн світу 28 квітня відзначають Всесвітній день охорони праці. З метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням, Україна, відповідно до Указу Президента від 18 серпня 2006 року №685, також відмічає цю дату. 


Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та ... Читати далі »

18.05.2013

Ветеранська п’ятірка Воропаєва

Ветеранська п’ятірка Воропаєва

Напередодні 9 травня у Воропаєві привітали місцевих учасників бойових дій та інвалідів Великої Вітчизняної війни. Нині у селі їх проживає п’ятеро. 


Наших ветеранів вітали депутат районної ради Олексій Матвійчук та Воропаївський сільський голова Ольга Войтенко. До поздоровлень долучилися і депутат Верховної Ради України Ярослав Москаленко та районне товариство Червоного Хреста, які передали свої вітання та подарунки. 

«Здоров’я, здоров’я і ще більше здоров’я вам, Ольго Іванівно», – побажав Ол ... Читати далі »

18.05.2013