Головна » 2013 » Травень » 18 » На Київщині пройшов громадський марш Миру
12:25
На Київщині пройшов громадський марш Миру

У рамках Всеукраїнської вахти пам’яті «Пишаємося Великою Перемогою!» за ініціативи Партії регіонів, зважаючи на чисельні звернення ветеранських громадських організацій та ветеранів Великої Вітчизняної війни, представників релігійних громад Київщини до центральних та місцевих органів влади, в місті Українка Обухівського району Київської області відбувся обласний громадський марш Миру «Пишаємося Великою Перемогою». 

 
Близько 10 тисяч людей з міст та районів Київщини, представники Партії регіонів, члени ветеранських, афганських, чорнобильських організацій, яким не байдужа ситуація, що склалася навколо нівелювання історичної дійсності, виступали з лозунгами про недопущення активізації неофашизму в Україні. 
 
– На превеликий жаль, сьогодні політична сила ВО «Свобода» та їх політичні прихильники перекручують факти Великої Вітчизняної війни та подвиг наших ветеранів, а також намагаються нав’язати людям хибні уявлення про нашу історію, – зазначив голова Київської обласної організації Партії регіонів Анатолій Присяжнюк. – Багато людських життів забрала війна на Київщині, тому ми знаємо якою дорогою ціною наші українські родини платили за Перемогу. 
 
Як зауважив Анатолій Присяжнюк, занепокоєння сьогодні викликає поширення профашистських настроїв серед молоді, до якої особливо активно зі своїми закликами звертаються неофашисти, намагаючись у своїх виступах нівелювати значення подій Великої Перемоги над фашизмом та ролі учасників війни. 
 
Виступаючі закликали зберігати історичну пам’ять українського народу, не допускати таких проявів фальсифікації історичних подій, які породжують хибні уявлення в соціумі. 
 
– Сповідуючи крайні націоналістичні погляди, «Свобода» зазіхнула на святе – пам’ять про багатомільйонні жертви Великої Вітчизняної війни, подвиг українського народу в двобої з фашистською ордою. І ми, сини, онуки та правнуки солдатів Великої Перемоги не можемо дивитися крізь пальці на те, як окремі політикани паплюжать пам’ять про учасників Великої Вітчизняної війни, принижують їхній безсмертний подвиг. Переконаний, що народ України, який чи не найбільше потерпів від гітлерівської навали, не дозволить, щоб будьякі прояви нацизму прижилися на нашій землі, – зазначив голова Київської обласної ветеранської організації Микола Томашов. 
 
Український народ не повинен забувати людей, які, виборюючи щасливе майбутнє для своїх нащадків, брали участь ще й у розбудові незалежної України й таким чином кожен з них зробив свій внесок у цю справу. 
 
– Ми – ветерани, які захищали рідну землю, боролися за щасливе майбутнє нашої держави. Нині нам дуже прикро, що суспільству нав’язують перекручене уявлення про ті роки, коли ми воювали, – сказав ветеран Великої Вітчизняної війни, голова ветеранської організації Українки Євген Мільтер. 
 
– Активізація неонацистських сил в Україні вже викликала занепокоєння в Європейському Союзі (виказана у резолюції Європейського парламенту 13 грудня 2012 року). Дотримуючись своєї позиції, ЄС засуджує расистські настрої, що суперечать фундаментальним цінностям європейської спільноти, – сказав заступник голови Київської обласної організації ПР Олександр Качний. 
 
 
Чимало країн Європейського Союзу, а також Ізраїль, уже висловили занепокоєння націоналістичними та антисемітськими позиціями «Свободи». 
 
– На жаль, з таким багажем політичних партій Європа для нас буде закрита. Увесь цивілізований світ сьогодні з пересторогою дивиться, як «Свобода», відстоюючи свої політичні переконання, йде націонал-соціалістичною стежиною та прикриває свою ідеологію національними інтересами, – сказав Анатолій Присяжнюк. 
 
Під час мітингу було прийнято резолюцію громади до органів влади про недопущення популяризації політичного екстремізму та неофашизму в Україні, а також категорично засуджено расистські ксенофобські погляди ВО «Свобода» та їх політичних прихильників. 
 
На завершення учасники мітингу приєдналися до акції «Зірка Пам’яті». Сотні громадян виклали лампадки із запаленими свічкам у формі зірки в пам’ять загиблих у роки війни. 
 
Марина МЕЛЬНИЧЕНКО, м. Вишгород
Категорія: Київщина | Переглядів: 456 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus