Головна » Архів матеріалів

Доля дається небом…

Доля дається небом…

Так буває раз на тисячу літ, коли бажання, наміри і дії людей повністю співпадають у часовому просторі. За Божим провидінням ВОНИ, ще зовсім незнайомі і з різних місць проживання, водночас почали рух навстріч одне одному, ще не знаючи, що ступили на стежину спільної долі. ВОНА, Надя, з власної ініціативи взяла в райкомі комсомолу путівку – направлення на будівництво Київської ГЕС.
У ті ж дні ВІН, матрос Балтійського флоту Олександр Жмурко, прийняв абсолютно аналогічне рішення: як тільки отримає демобілізаційні документи, одразу поїде на будівництво Київської ГЕС… Про вступ на навчання до якогось там вузу навіть не думалось. І це було в той час, коли товариші по службі, з дозволу армійського командування, вже наполегливо опановували математичні та гуманітарні науки на підг ... Читати далі »

Ростуть лідери змін

Ростуть лідери змін

У День Святого Миколая, 19 грудня, відбулася зустріч Президента України Петра Порошенка з талановитою молоддю України. До Маріїнського палацу з’їхалися найкращі учні різних регіонів. Серед них – і Тетяна Кацімон, учениця 11 класу Новопетрівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1.
Маріїнський палац, де зазвичай проводяться державні заходи найвищого рівня, став місцем зустрічі талановитих дітей. «Ви сьогодні найповажніші гості, можливо, навіть і не гості, а господарі країни», – сказав Петро Порошенко дітям.
Президент зазначив: «Дуже важливо, що ви збираєтесь рухати країну вперед. Без цієї впевненості, без цих намагань – нічого не буде. Дуже важливо, що ви вірите у власну перемогу». Петро Порошенко під час зустрічі з талановитою молоддю підкреслив важ ... Читати далі »

На щастя, на долю, на добро

На щастя, на долю, на добро

У Катюжанському вищому професійному училищі 22 грудня відбулося урочисте відкриття навчально-практичного центру з підготовки робітників за професією «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва».
На урочистій церемонії відкриття центру були присутні почесні гості – заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей, заступник голови Київської облдержадміністрації В’ячеслав Кучер, директор департаменту професійної освіти Міністерства освіти і науки Микола Кучинський, директор департаменту освіти і науки Київської облдержадміністрації Віра Рогова, перший заступник голови райдержадміністрації Олексій Данчин, Катюжанський сільський голова Лідія Заводська.
У вступному слові директор Катюжанського вищого професійного училища Руслан Недашківський ... Читати далі »

Комерціалізоване Різдво

Комерціалізоване Різдво

Уже другий рік поспіль наші громадяни мають офіційний вихідний на католицьке Різдво. 25 грудня католикам не потрібно відпрошуватися з роботи, брати відпустку за власний рахунок чи активно працювати до, щоб святкувати після. Святкування Різдва за григоріанським календарем дехто сприймає як наближення до Європи. Дехто радіє ще одному вихідному. Проте чи не підлаштовуємося ми, українці, під рамки масової культури?
Різдво, безсумнівно, одне із найвеличніших християнських свят. Важко зрозуміти, чому українці користуються григоріанським календарем, а у деякі дні послуговуються юліанським. Так, 25 грудня Ісус Христос народився для католиків і через два тижні – у християн східного обряду. Попри це, Різдво має традиції, які об’єднують усіх християн.  Це свято стає масовим. Люд ... Читати далі »

У всякого своя доля і свій шлях широкий...

У всякого своя доля і свій шлях широкий...

П’ятнадцятого грудня  сталася подія величезної історичної ваги – Українська церква після понад трьох століть знову повернула собі незалежність. Упродовж цього часу було кілька спроб зробити цей доленосний крок, але лише зараз усе зійшлося – була згода Вселенського патріарха, українського духовенства, української влади  і воля народу до об’єднання. Попри побоювання, об’єднавчий Собор відбувся, обрано главу нової церкви, який незабаром отримає очікуваний Томос про незалежність Православної церкви України. 
Момент справді історичний. Україна боролася за свою духовну незалежність з 1686 року. Саме в ці знакові дні треба сказати про патріарха Філарета – людину, яка пронесла ідею Української помісної церкви майже через три десятиліття борот ... Читати далі »

Гори, гори, новорічна красуне!

Гори, гори, новорічна красуне!

У день Святого Миколая Чудотворця на площі біля Будинку культури «Енергетик» у Вишгороді відбулося урочисте театралізоване свято запалення головної новорічної ялинки.  На урочистості завітали жителі не лише міста, а й району. До заходу також приєдналися: народний депутат України Ярослав Москаленко, голова райдержадміністрації Вячеслав Савенок, Вишгородський міський голова Олексій Момот. Керівники привітали жителів міста та гостей Вишгородщини із наступаючими новорічно-різдвяними святами. 
Відкрив захід ансамбль «Drum station», який привернув увагу багатьох мешканців міста своїм гучним виступом. Підготовлений флешмоб Вишгородським танцювальним колективом «Клерико» об’єднав усіх у ритмічному танці та змусив битися швидше кожне серце. Е ... Читати далі »

«Перехідний» вік погоди

«Перехідний» вік погоди

Організація Об’єднаних Націй називає зміну клімату найбільшою загрозою для природи та людства у ХХІ столітті.  Вже сьогодні в багатьох куточках земної кулі стають помітними наслідки зміни клімату —  зменшується площа льодовиків, підвищується рівень моря, почастішали сильні шторми, торнадо та рясні повені. Ці зміни торкаються не тільки природи, а й значною мірою впливають на життя, здоров’я та добробут людей по всьому світу. 2015 рік побив усі рекорди високих температур, і ця тенденція продовжується у 2016 році. Ще більше занепокоєння викликає той факт, що 10 найбільш спекотних років у світовій історії, починаючи з 1856 року, були зафіксовані за останні 15 років. Концентрації парникових газів (вуглекислого газу, метану і окису азоту) в атмосфері досягли рівнів, які є безпр ... Читати далі »

У Литву – за досвідом реформ

У Литву – за досвідом реформ

Із метою налагодження міжнародних зв’язків та обміну діловими контактами, для більш повного розкриття економічного, науково-технічного та культурного потенціалу України та Литви 7 грудня  у місті Варена (Литва) голова Вишгородської районної ради Ростислав Кириченко та Варенський міський голова Алгіс Кашета підписали протокол про співробітництво та дружні взаємовідносини муніципалітету Варенського та Вишгородського районів.
Варенський район – муніципальне утворення в Алітуському повіті в південній частині Литви. Найбільший за площею і найбільший лісовий район у цій прибалтійській країні. Площа 2218 кв.км – з них 67% займають ліси, 22,6% – сільськогосподарські угіддя, 2,4% – промислові підприємства та дороги, 2,2% – водойми, 1,2% – міста та ... Читати далі »

Промінчик у непростих буднях сьогодення

Промінчик у непростих буднях сьогодення

Традиційно у Міжнародний день людей з інвалідністю у вишгородському храмі Церкви Бога Живого зібрались мешканці Вишгородщини з обмеженими можливостями та члени ветеранських організацій району.
За оцінками Світового банку 20 відсотків найбідніших верств жителів Землі – це люди з обмеженими можливостями, і вони потребують до себе особливої уваги. «Цей день ми не вважаємо святом, але це нагода звернути особливу увагу на людей цієї категорії, подарувати їм добрий настрій, підтримати теплим словом»,  – зауважує директор Вишгородського територіального центру соціального обслуговування Наталія Рудько.  
Разом із територіальним центром серед організаторів заходу – районна рада та райдержадміністрація, міська рада, міська та районна ради ветеранів, ... Читати далі »

Міцніє футбольна Київщина

Міцніє футбольна Київщина

Київська обласна федерація футболу (КОФФ) урочисто підбила підсумки 2018 року.   Захід, який провели у Все­світній день футболу, зібрав гравців, тренерів, меценатів, організаторів, почесних гостей та всіх причетних до футболу Київщини. Атмосфера футбольного свята відчувалась завдяки позитивним емоціям від зустрічей та спілкування, а також нагородам і привітанням.
На правах господаря відкрив вечір голова Київської обласної федерації футболу (КОФФ), народний депутат України Ярослав Москаленко, який привітав гостей та розповів про основні досягнення 2018 року. 
«Кращої національної ідеї для українців, ніж футбол, не знайдеш. Футбол – це більше, ніж гра. Це наше з вами життя. Свій 21-й рік реєстрації КОФФ ми почали з оздоровлення нашого футбольного господар ... Читати далі »

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 241 242 »