Головна » 2018 » Грудень » 13 » Міцніє футбольна Київщина
18:50
Міцніє футбольна Київщина

Київська обласна федерація футболу (КОФФ) урочисто підбила підсумки 2018 року.   Захід, який провели у Все­світній день футболу, зібрав гравців, тренерів, меценатів, організаторів, почесних гостей та всіх причетних до футболу Київщини. Атмосфера футбольного свята відчувалась завдяки позитивним емоціям від зустрічей та спілкування, а також нагородам і привітанням.
На правах господаря відкрив вечір голова Київської обласної федерації футболу (КОФФ), народний депутат України Ярослав Москаленко, який привітав гостей та розповів про основні досягнення 2018 року. 
«Кращої національної ідеї для українців, ніж футбол, не знайдеш. Футбол – це більше, ніж гра. Це наше з вами життя. Свій 21-й рік реєстрації КОФФ ми почали з оздоровлення нашого футбольного господарства. Хочу підкреслити, що ніколи за два десятиріччя наша федерація не мала такої потужної підтримки з боку держави», – зазначив він.  
Адже саме за ініціативи керівництва КОФФ Київська облдержадміністрація спільно з облрадою підтримали рішення співфінансування проектів будівництва семи футбольних полів на Київщині – коли частину коштів надає область, другу частину забезпечує місцева влада. У цьому році на цю справу вдалося консолідувати понад 60 млн грн.  Завдяки чому зараз тривають роботи з будівництва великих футбольних полів у Борисполі, Славутичі, Іванкові, Пірнові, Вишгороді, Бородянці і Ставищі. Ярослав Москаленко запевненив, що цим федерація не обмежиться, адже є багато охочих і спроможних громад доєднатися до програми співфінансування. 
Я. Москаленко акцентував увагу на інших успішних ініціативах, проведених КОФФ протягом року. Це – запровадження практики «Один гравець – одна команда», надання регіональним осередкам оргтехніки і проведення навчального семінару за участю фахівців Федерації футболу України (ФФУ) для того, щоб з наступного року всі регіони Київщини працювали в єдиній інформаційно-статистичній базі ФФУ; виконання на високому рівні змагального плану і досягнення команд; перше введення програми щодо компенсації перевезень гравців й оплати суддівства для чемпіонату області серед дітей – для цього щороку з обласного бюджету виділяється 2 млн грн, програма розрахована до 2022 року; рекордна навіть для України кількість команд у дитячо-юнацькій футбольній лізі – 176 команд змагаються у п’яти категоріях. Тож дійсно, не на словах, а на практиці Київщина виховує майбутніх зірок футболу. 
До привітань долучився президент Федерації футболу України Андрій Павелко, який зазначив, що Київщина отримала більше, ніж просто сім нових полів: «Київщина здобула більше завдяки новому керівництву, новому стратегічному плану з розбудови футбольної інфраструктури Київської області. Ярослав Миколайович Москаленко – людина, яка вписує своє ім’я в історію футболу Київської області. Не тільки через футбольний клуб «Діназ», який всі знають і поважають, а й інфраструктурні проекти і ті завдання, яких ще не було за двадцятирічну історію. Це тільки початок. Саме завдяки новим командам, новим стадіонам, новим майданчикам, дітям, які прийдуть у футбольні секції, наша країна обов’язково виграє майбутній Мундіаль. Я в це вірю. Але цього не може бути без вас – футбольні тренери, функціонери, меценати, футболісти. Футбольна країна, якою є наша держава, обов’язково в майбутньому дасть ту радість, емоцію щастя,  на яку ми чекаємо від нашого українського футболу. І саме початок цієї майбутньої перемоги базується зараз у Київській області».
«Вірю, що у наступному році КОФФ вперше буде мати свій дім. Це буде чудовою нагодою для футбольної сім’ї збиратися і працювати над майбутніми програмами. Завдяки новому дому ми дамо новий поштовх українському футболу. Дуже розраховую на це», – висловив побажання Андрій Павелко та наголосив, що, як колишній очільник Дніпропетровської обласної федерації футболу, сповна розуміє навантаження на обласну федерацію та пообіцяв всебічну підтримку. 
Головною «родзинкою» вечора, звісно, були нагородження і відзнаки кращих із кращих. Кубки, відзнаки, грамоти, статуетки і медалі знаходили своїх власників. Періодично процес нагородження призупинявся, але тільки на музичну паузу – запальній співачці Вірі Кекелії та її бенду підспівували і підтанцьовували усі. 
Серед перших номінантів назвали арбітрів КОФФ (серед яких, до речі, була представниця прекрасної статі Крістіна Козорог), спостерігачів і асистентів арбітражу, ветеранів футболу, тренерів, мецената, ДЮСШ та технічне забезпечення. Кращою футбольною ареною Київщини визнано стадіон «Зміна» (м. Біла Церква). Нагороди також отримали футбольні фахівці за внесок у розвиток пляжного та жіночого футболу Київщини. 
Кубками і медалями нагороджено призерів обласного чемпіонату Київщини – бронза дісталася ФК «Патріот» (Баришівський район), срібло у ФК «Діназ» (Вишгород), а золото отримав ФК «Любомир» (Ставище). 
Спеціальними та іменними призами Київська обласна федерація футболу відзначила окремих футболістів, команди та тренерів. Чемпіоном і абсолютним рекордсменом області став ФК «Авангард» (Бзів). А у футбольному рейтингу регіонів перше місце посіла Києво-Святошинська районна федерація, друге – Баришівська і третє – Білоцерківська. 
Ось таким плідним на здобутки видався футбольний 2018 рік для Київщини. Сподіваємося, що наступний рік буде не менш успішним, з реалізованими планами та новими перемогами.

Прес-служба Ярослава МОСКАЛЕНКА

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 375 | Додав: slovo
comments powered by Disqus